Obchod nabízí pomůcky, potřeby a vybavení pro výrobu sýrů doma, na farmě i v mlékárně. Od kbelíku na mléko a nože na krájení sýřeniny po nerezový stůl. Základ tvoří kompletní ucelená nabídka mlékárenských kultur francouzské výroby, ze kterých...
Semeno z dýně k přímé spotřebě nebo k pražení. Bohaté na minerální látky, sodík, hořčík, draslík, zinek a vitamin E. Zajistí zdravou křupavost a ozdobí dezerty, pečivo, případně dodá exotickou chuť masovým směsím.
Semínko Hořčice bílé. Důležitá součást nakládané zeleniny, hub, sýrů a marinád. K dochucení masových směsí a omáček. Jako bylina se vyznačuje protizánětlivými účinky.
Semínko Hořčice černé je výraznější v chuti i aroma. Důležitá součást indické kuchyně při úpravě masa nebo přípravě zálivek. Využíváme k nakládání sýrů, zeleniny, hub a dochucení marinád. Jako bylina se vyznačuje protizánětlivými účinky, lze využít zevně k obkladům .
Šalvěj hispánská - Chia semínka. Antioxidační bylina s vysokým obsahem vápníku, železa, omega3 mastných kyselin a dalších minerálních látek. Díky schopnosti vázat vodu příznivě ovlivňuje činnost střev. Mají neutrální chuť, dobře vypadají a po namočení měknou a gelovatí. Zahušťují tak například jogurtové dezerty. Využívají se při přípravě smoothie a koktejlů.
Šalvěj hispánská - Chia semínka. Antioxidační bylina s vysokým obsahem vápníku, železa, omega3 mastných kyselin a dalších minerálních látek. Díky schopnosti vázat vodu příznivě ovlivňuje činnost střev. Mají neutrální chuť, dobře vypadají a po namočení měknou a gelovatí. Zahušťují tak například jogurtové dezerty. Využívají se při přípravě smoothie a koktejlů.
Jemná nepálivá směs s mořskou solí. Pro všechny druhy zeleninových pokrmů na pánvi i na grilu. Skvěle vypadá i chutná na rozpečených sýrech či zapékaných sýrových miskách. Nízký podíl soli.
Lehce nakyslá pikantní chuť, příjemná svěží barva, podmanivá vůně. Dodá svěžest sladkým dezertům i rybám a darům moře. Dochucujeme i paštiky, lehké omáčky a zálivky. Přidáváme do šťáv, marmelád a džusů. Nezbytná součást některých druhů pečiva a dortů.
Kurkuma - Indický šafrán. Antioxidační bylina s protizánětlivými a desinfekčními účinky známá svou výrazně žlutou barvou. Typická pro indickou kuchyni, součást koření Kari. Využívá se však i samostatně do jídel s exotickým nádechem. Dochucení rýže, omáček i masa a zeleniny. Lze využít i při přípravě smoothie jako antioxidant společně s pepřem, jejichž enzymy se vzájemně doplňují.
Kurkuma - Indický šafrán. Antioxidační bylina s protizánětlivými a desinfekčními účinky známá svou výrazně žlutou barvou. Typická pro indickou kuchyni, součást koření Kari. Využívá se však i samostatně do jídel s exotickým nádechem. Dochucení rýže, omáček i masa a zeleniny. Lze využít i při přípravě smoothie jako antioxidant společně s pepřem, jejichž enzymy se vzájemně doplňují.
Lněné semínko. Lesklé, tmavé, zbodné.lt;span> Zdroj omega-3 mastných kyselin, vápníku, hořčíku, železa, vlákniny, bílkovin a také vitamínů B1, B6 a kyseliny listové. Vysoký obsah vlákniny napomáhá problémům s vylučováním. Využijeme k dozdobení klasicky pečiva a zákusků, ale můžeme zkusit i na sýry, tvaroh či dezerty. Běžně užíváme v malém množství jen jako doplněk, terapeutická dávka by neměla přesáhnou 2 polévkové lžíce pro dospělého člověka.
Lněné semínko. Lesklé, tmavé, zbodné. Zdroj omega-3 mastných kyselin, vápníku, hořčíku, železa, vlákniny, bílkovin a také vitamínů B1, B6 a kyseliny listové. Vysoký obsah vlákniny napomáhá problémům s vylučováním. Využijeme k dozdobení klasicky pečiva a zákusků, ale můžeme zkusit i na sýry, tvaroh či dezerty. Běžně užíváme v malém množství jen jako doplněk, terapeutická dávka by neměla přesáhnou 2 polévkové lžíce pro dospělého člověka.
Sezamové semínko loupané. Významný zdroj vlákniny a vitaminu E, vápníku a zinku. Dále obsahuje selen, měď, železo, vitamin B6. Využijeme k dozdobení klasicky pečiva a zákusků, ale můžeme zkusit i na sýry, tvaroh či dezerty. V teplé kuchyni jako doplněk restované zeleniny, zelených fazolek, rýže i do těstovinových salátů.
Himalájská černá sůl bohatá na další minerální látky. Vznikla při geologických změnách pod vysokým tlakem. Černá Himalájská sůl se vyznačuje charakteristickou vůní po vajíčkách a vysokým obsahem síry. Sýra obecně působí protizánětlivě. Využijeme jí široce v celé slané kuchyni. Hodně využívaná při přípravě vegetariánských jídel, právě pro svou vůni a obsah dalších látek. Výborná také jen k povrchovému dosolení tvarohu, řeckého jogurtu, zeleniny i např. plátků jablek či hrušek.
Perličková sůl k dochucení a dozdobení pečiva, preclíků, housek, slaných koláčů, čerstvého sýru a pod. Za vysokých teplot netvrdne a stále dobře vypadá.
Perličková sůl k dochucení a dozdobení pečiva, preclíků, housek, slaných koláčů, čerstvého sýru a pod. Za vysokých teplot netvrdne a stále dobře vypadá.