eshop se zdravými potravinami, ekologickou drogerií a kosmetikou
Špaldu pro Špaldové kafe jsme pro vás vypěstovali na naši vlastní ekologické farmě ve Velkých Hostěrádkách nedaleko Břeclavi. České špaldové kafe pro vás zpracoval podnik Kávoviny v Pardubicích - nejstarší česká továrna na náhražky klasické zrnkové kávy, založena roku 1896. Krátkým povařením mleté kávoviny ve vodě získáte silný nápoj voňavý tradicí a vzpomínkou na babiččinu kuchyni. Neobsahuje kofein a mohou ho pít těhotné a kojící maminky i děti, které jej mají nejraději s mlékem a lehce oslazený
Lehce rozpustné ve studené i teplé vodě, neobsahuje kofein, vhodné pro děti. Snadná a rychlá příprava.Vyzkoušejte si kávový nápoj zalít kokosovým mlékem napěněným horkou parou. Vytvoříte si tak výborné kokosové pokušení. Složení: pšenice špalda BIO (100 %).
Rýžové vločky vám budou chutnat jako zavářka v polévce či je použijete na přípravu dětské kašičky. Rýže je nejhojněji konzumovanou obilninou na světě. Tvoří základ zdravé stravy a je zásobárnou minerálních látek, vitaminů a vlákniny.Neobsahuje lepek a tak nepředstavuje pro náš zažívací systém metabolickou zátěž a mohou ji konzumovat lidé nemocní celiakií . Rýže je doporučována při nejrůznějších dietetických potížích, alergiích, pro rekonvalescenty a díky svému nízkému obsahu tuku i pro redukční
Pohanka patří mezi přirozeně bezlepkové potraviny a vločky z pohanky jsou velmi lehce stravitelné. Pohanka a vločky pohankové jsou velký zdroj vitamínu P (rutinu), který napomáhá cevní pružnosti a přináší úlevu křečovým žilám. Pohankové vločky jsou vhodné i při alergii na glukózu, protože udržují správnou rovnováhu cukru v krvi. Pohanka není úplně typická obilnina, ale k obilninám je běžně řazena. Pohanka je nutričně velmi bohatá plodina posilujicí imunitu organismu. Je vhodná k detoxikaci organismu, při
Špaldové vločky vznikají ze zrna pšenice špaldy, což je jedna z nejstarších obilnin na světě a je výjimečná svým složením a zajímavou ořechovou chutí. Vločky mají mnoho příznivých účinků na lidský organismus, špalda je bohatá na bílkoviny, vitamíny a hořčík, nezatěžuje trávicí ústrojí tak jako jiné obilniny. Nutriční hodnota ve 100g: Energie: 1480 kJ (352kcal), Bílkoviny: 16g. Sacharidy: 68g. T uky: 2,5g Složení: špaldové vločky - BIO produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Skladování: Skladujte
Žitné vločky jsou vyrobeny ze zrna žita ozimého. Zrno žita se navlhčí v páře a následně se rozdrtí. Žito je složením podobné pšenici, jen s vyšším obsahem proteinů a vlákniny. Žito je silná a odolná obilnina, proto konzumací žita získáme částečně tuto odolnost a zároveň posílime imunitní systém. Žito je významný zdroj železa a vitamínů B. Žitné vločky jsou o něco tvrdší, než jiné vločky, proto je dobré je kombinovat. Nutriční hodnota ve 100g: Energie: 1385 kJ (330kcal), Bílkoviny: 10,5 g. Sacharidy: 70,2
Kokos sice obsahuje hodně nasycených tuků, ale jde o jiný typ, než se vyskytuje v mase a v mléku. Nepředstavují tak stejné zdravotní riziko. Nasycené tuky v kokosu jsou známy jako triglyceridy se středně dlouhým řetězcem. Jsou snadno stravitelné, snadno se v těle zpracují a spíše se spotřebují jako zdroj energie, než aby se ukládaly jako tuk. Kokosová voda kokosové mléko) – tekutina uvnitř mladých kokosů – považuje se za jeden z nejvyváženějších přírodních elektrolytů a poskytuje výborný rehydratační
Celozrnné těstoviny, bezvaječné. Nudle-fleky z celozrnné ječné mouky jsou vhodné jako příloha k omáčkám, k přípravě zeleninových salátů a těstovinových variací. Ječmen je velmi odolná rostlina a tuto vlastnost přenáší i do potravin. Základní příprava: těstoviny vaříme v osolené vodě s kapkou oleje za občasného míchání 11 - 13 minut. Poté scedíme a prolijeme studenou vodou.
Hraška je unikátní česká výživná směs hrachu a bezlepkových obilovin, která neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Obsahuje kvalitní bílkoviny a má vysoký obsah vlákniny a antioxidantů. Je zdrojem železa, hořčíku a zinku. Diabetici ocení, že má navíc nízký glykemický index, což je pro ně velmi důležité. Vlastnosti Hrašky umožňují snížení nebo úplné vynechání vajíče v pokrmech. V těstech napomáhá spojení jednotlivých mouk a zlepšuje kvalitu těsta, obzvláště při použití
Čistá přírodní krystalická sůl z Himálají obsahuje důležité minerály, které lidské tělo potřebuje. Tyto prvky byly součástí pramoře a mají i nyní pro lidský organismus centrální význam. Velmi cenná krystalická sůl protkává sůl kamennou jako spleť žilek. Růžový odstín získala sůl díky přítomnosti oxidu železa a hojnému obsahu minerálů (vápník, draslík, hořčík, železo, zinek, mangan, stopové množství jódu), které jsou pro tělo velmi snadno vstřebatelné, protože tyto minerály jsou přítomny v tzv. koloidní
Přírodní cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny. Neprochází procesem rafinace, takže není očištěn o látky jako je vápník, hořčík, fosfor, železo, draslík, zinek, enzymy a vitamíny skupiny B. Představuje zdravější a chutnější náhradu bílého řepného cukru. Tento typ cukru je velmi jemný krystal a má tmavě hnědou barvu, příjemnou nevtíravou chuť a medovou vůni. Díky výraznější zbytkové melase zvýrazňuje původní chuť pokrmů. Použití: vhodné použití ve všech případech, ve který se používá běžný řepný
Jedná se o tenké rýžové plátky, které jsou vhodné pro vytváření plněných taštiček. Před použitím postupujeme dle návodu na obalu - musíme nejprve nechat papír dostatečně změknout, poté plníme a balíme. Skvěle chutná s masitou, zeleninovou i sýrovou nádivkou. Fantazii se meze nekladou a tak můžeme do rýžového papíru dát vše podle naší chuti. Můžeme jej také péct nebo smažit. Vyrábí se ze soli, rýže a vody. TIP: Závitky občas udělám také: nachystám si směs nastrouhané zeleniny, tofu a uvařené rýže (třeba
Jáhly jsou loupané obilky prosa setého, po vyloupání vznikají malé žluté kuličky v průměru asi 1mm. Proso pochází z Číny, východní Asie, Indie a z jihovýchodní části Ruska. Jáhly se u nás dříve těšily velké oblibě. Postupně byly ale vytlačeny konzumací brambor a obilovin, z nichž lze upéct chléb a další pečivo. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové a mají zahřívací účinek na organismus. Jáhly jsou velmi náchylné na žluknutí, proto by se po otevření balíčku měli co nejdříve spotřebovat.Jáhly jsou dobře
Čočka je vysoce energetická a výživná luštěnina, která obsahuje jen málo tuků. Je bohatá na kyselinu listovou a železo, dvě látky, které pomáhají předcházet chudokrevnosti. Červená čočka je druhem čočky, která se prodává slupky zbavená a která je uvnitř spíše než červená oranžová. Červená čočka je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B6. Obsahuje vlákninu, která povzbuzuje činnost střev a pomáhá proti zácpě. Škroby obsažené v luštěninách se (díky obsahu vlákniny) pomalu vstřebávají a
Složení Hrách zelený celý*. Může obsahovat stopy lepku a sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Skladování Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.