Všechna tradiční koření na chleba jsou v chlebovém koření od SONNENTORU obsažena. Ten, kdo touží po něčem neobvyklém a chce svému chlebu propůjčit osobitý ráz, může ho zjemnit ještě anýzem, kardamomem, mákem nebo černým kmínem. Chlebové koření je určeno pro všechny druhy chleba. Koření se zapracuje do těsta (5 g na 1 kg mouky). Tak tradiční a nezaměnitelné.
Všechna tradiční koření na chleba jsou v chlebovém koření od SONNENTORU obsažena. Ten, kdo touží po něčem neobvyklém a chce svému chlebu propůjčit osobitý ráz, může ho zjemnit ještě anýzem, kardamomem, mákem nebo černým kmínem. Chlebové koření je určeno pro všechny druhy chleba. Koření se zapracuje do těsta (5 g na 1 kg mouky). Tak tradiční a nezaměnitelné.
Tento silný zelený čaj s kouřovými tóny pochází z Číny. Své krycí jméno získal díky své formě. Lístečky čajovníku čínského se rolují do malých kuliček připomínajících střelný prach a praží se na velkých pánvích. Po zalití se lístečky krásně rozvinou a nabídnou hořkosladkou chuť, lehce kouřovou vůni a čirou citrusovou barvu.
Bazalka je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. Dávno není střeženým tajemstvím italské kuchyně a používá se do různých omáček a zeleninových salátů. S plátky rajčat a mozzarelou je výborným předkrmem. Když bazalku smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, česnekem a hnědým máslem, vznikne nám velmi chutná letní kreace pro vmíchání do rizota. TIP: Přidávejte až ke konci vaření, neboť bazalka vařením lehce ztrácí své aroma.
Z Apollonovy hlavy rovnou na váš talíř. Zatímco byl vavřín u Římanů a Řeků symbolem moudrosti, dokázal se v průběhu staletí prosadit i jako koření. Byla by škoda, kdyby nepřistál na vašem talíři. V současnosti jej pravidelně nalezneme v polévkách a ragout. Sladké balzámové aroma lístků podobné muškátu výborně vyniká na jehněčím i hovězí pečeni, na zvěřině a v marokánském Tajines. Kdo připravuje rybu a naplní ji citronem, fenyklem a bobkovým listem, dostane obzvlášť chutný pokrm. Lístky mohou být nasekány
Intenzivní, sladká chuť anýzu podobná lékořici je unikátní, ale také není pro každého to pravé. Člověk ho buď miluje nebo nenávidí. V kuchyni se anýz používá podobně jako fenykl k zjemnění chleba, pečiva a koláčů. Pohled do dalekých krajin však dokazuje, že se dá anýz mnohostranně využít. Anýz orestovaný krátce v olivovém oleji dodá zcela zvláštní a ojedinělou chuť například indickému Dhalu (čočkový pokrm), rybě na kari nebo zelenině. Nejlépe se rozvine, pokud jej těsně před použitím rozdrtíte v hmoždíři.
Jedná se o velmi jemnou krystalickou sůl, která vznikla vyschnutím pramoře před neuvěřitelnými 30 miliony let – je tak mnohem starší než lidstvo samo. Tato „sůl života“ je naprosto nezpracovaná, v přírodním stavu a obsahuje životně důležité minerály a stopové prvky. Dodnes se tradičně těží v pákistánském Punjabu. Ayurvédská kouzelná sůl je jemná i v chuti a hodí se mimo solení i ke konzervaci potravin.
Kořeněná směs Zázvor Kurkuma doplňuje zázvorovou řadu, která dostala nový design s roztomilými medvídky. Spojením dvou siláků, zázvoru a kurkumy, vznikla temperamentní směs, která je mnohostranným pomocníkem především v chladném období roku. Aromatickou směs skvěle doplňuje galgán. Čaj se hodí k exotickým polévkám a skvěle doprovodí i karí.
Listy šalvěje jsou sametově hladké, jemně aromatické a svou vůní připomínají kadidlo. Slovo šalvěj je odvozeno od latinského „salvare“, což znamená „léčit a opatrovat“. Šalvějový čaj má příjemně kořeněný tón a obecně je znám pro své hojivé a dezinfekční účinky. Tato bylina má svůj původ ve středomoří, kvete od července do srpna světle modře, modro-fialově, bíle nebo růžově.
Jemná směs z křehkých kvítků a bylin plných síly má líbeznou chuť. V létě doporučujeme jako vychlazený nápoj na uhašení žízně, když si tuto směs namícháte v poměru 1:1 s ovocnou šťávou.
Radost roste všude okolo nás, stačí se jen rozhlédnout. Nebo si dopřát šálek dobrého čaje! Obklopte se blahodárným pocitem radosti v každou denní dobu díky této lahodné směsi bylinek jantarové barvy. Hodí se k lehkým salátům i zelenině.
Příjemně silný! Assam je parádním představitelem vydatného černého čaje. Jeho trpká chuť s mírně nasládlými tóny bude povzbuzujícím společníkem od brzkého rána do pozdního večera. Chutná výtečně s mlékem. Assam je i největší čajová pěstitelská oblast a své sídlo má v severní Indii. Název Assam je odvozen od slova slon a znamená – místo, které je často navštěvováno slony.
Pai Mu Tan se nechává unést pouze nejvybranějšími požitky! Pro tento exkluzivní čaj, jehož název v překladu znamená bílá pivoňka, se z čajovníku čínského šetrně ručně sbírají mladé listy a pupeny. Ve srovnání se zeleným čajem při delším luhování nehořkne. Název bílý dostal podle jemného stříbrně-bílého chmýři na spodní straně listu, které se po usušení takto zbarví. Na 1 kilo čaje je potřeba 30 tisíc poupat. Pai Mu Tan skvěle chutná k lehkým letním salátům nebo dezertům, hodí se ale i k asijským pokrmům.
V šálku připomíná svou sytou barvou červené víno, vůní zase zralé plody černého bezu. Chuť tohoto čaje však utváří ovocná kyselost skutečných malin a sladkost mu dodává vanilka. Tento čaj tvoří dobrý základ pro ovocné bowle, ale je také dobrým společníkem kyselkavých závinů a tvarohových jogurtů. Hodí se k podzimním zvěřinovým specialitám.
Aby tento významný den získal ještě více na důležitosti, přináší tento čaj ceremonii do narozeninové snídaně. Osvěžující a jemná chuť lipového květu, bezu černého a listu maliny dostane oslavence do sváteční nálady po celý zbytek dne.