Chilli koření je zde pro všechny, kdo si přejí výrazné a pikantní pokrmy. Přidat jej můžete do salátů, krekrů, salsy nebo dipů. Skvěle se hodí také do sýrů, pokud máte rádi něco ostřejšího .
Kardamon mletý si své umístění nachází především v Asii. V orientálních kuchyní hraje nezastupitelnou roli. Vedle šafránu a vanilky se jedná o jedno z nejdražších koření.
Kurkuma funguje jako pronizánětlivé koření, které pochází z Asie. Má antibakteriální a antiseptické účinky, pomáhá snižovat tělesnou hmotnost a může sloužit jako antidepresivum.
Římský kmín je velmi aromatické koření, které se využívalo již ve starém Římě. Tento kmín je velice aromatický, má pronikavou chuť a pomáhá také při trávení těžších jídel.
Žádný perník nemůže vzniknout bez dobrého koření. Perníkové koření sonnnetor se báječně hodí pro pečení moučníků, perníčků na Vánoce nebo smoothie s perníkovým nádechem.
Rozmarýn je velmi voňavé koření, které prospívá našemu tělu především díky svým antseptickým a antibakteriálním účinkům. Dokáže napomoci vylučování odpadní látech z jater. Rozmarýn lze použít pro dochucení salátů, raw placek nebo krekrů.
Provensálské koření se hodí k přípravě francouzských pokrmů, k dochucení salátů, zálivek nebo pomazánek. V RAW stravě jej lze využít všestranně, provoní krásně každý pokrm a dodá mu skvělý šmrnc.
Majoránka je koření, které znaly již naše babičky. Je perfektní proti nadýmání a pomáhá trávit těžší jídla. Přidávat ji lze do teplých i studených pokrmů, které skvěle provoní. Majoránka má antibakteriální a protizánětlivé účinky.
Hřebíček Sonnentor je v biokvalitě, používá se například k dochucení sladkého pečiva, raw dortů, raw placek a další dobrot. Použít jej ale můžete i v kosmetice nebo léčbě neduhů, které jsou popsány výše.
Skořice je vonné koření, které se získává sušení kůry skořicovníku. Pěstuje se v oblasti Indie, Srí Lanky či v Africe. Skořice je vynikající koření pro dochucení sladkých pokrmů či punče nebo svařeného vína.
Curry ostré je původem z Indie, kde je velmi cenná rozmanitá a ostrá chuť. Milovníci Chilli si tu najdou své. Curry se velmi hodí k rýžovým a zeleninovým pokrmům. Zejména k připravovaným a pánvi typu WOK.
Medvědí česnek je bylina rostoucí brzy na jaře. Pro svůj obsah antioxidantů, vitamínů a minerálů, je vhodným doplňkem stravy pro každého, kdo se jen trochu chce starat o své zdraví.
Curry má svůj původ v Indii a odráží neuvěřitelně rozmanité chutě této země. SONNENTOR nabízí dvě curry směsi, jemně nasládlé a ostré Curry pro fanoušky Chilli. Obě směsi koření se výborně hodí k rýžovým pokrmům a pokrmům připravovaným na pánvi typu WOK, ke kuřeti a k zelenině.
Česnek, dobromysl, bazalka a rozmarýn probouzejí vzpomínky na letní dovolenou v jižních zemích zalitých sluncem. Tato směs květů a koření je pikantně aromatická a zavede nás na pobřeží Gardasee, do vinic v Toskánsku nebo na pláže Jadranu. Její chuť ladí snad ke všem pokrmům: do zeleninových salátů, těstovin, dochucení rýže, do polévek a výborně dochutí pomazánky. Směs koření nese své jméno z dobrého důvodu, nevnímáme ji pouze chuťovými buňkami, ale všemi smysly.
...Ve dnech, kdy se člověku moc nechce na cesty, je citronová tráva velmi vítaná. Již intenzivní vůně čaje z citronové trávy je naprosto jasná. K přípravě jemného, osvěžující čaje s citronovou trávou se používají usušené stonky, které se zalijí vroucí vodou. Žluto-zelený čaj chutná svěže citronově a po jeho vychlazení získáme vynikající ledový čaj. Čaj připravený z citronové trávy a zázvoru chutná i studený skvěle, může být lehce oslazen a stává se z něj výborný letní nápoj. Zelené stonky se hodí také do