AŠVAGANDA KAPSLE Obsah: 100ks á 280mg Vyrobeno v ČR
GUARANA KAPSLE Obsah: 100ks á 280mg Vyrobeno v ČR
ELEUTEROKOK KAPSLE Obsah: 100ks á 280mg Vyrobeno v ČR
Curry, někdy též zvané „kari" či „karí", je jak směsí koření, tak názvem pokrmu typického pro Indii. Coby směs může mít mnoho různých obměn a variací, od jemných po ostřejší. Známými jsou především indické, thajské, javánské či anglické kari. Typicky žlutou barvu získává díky kurkumě, která je nedílnou součástí této směsi, někdy se jí také říká japonský šafrán. Nemá však pouze funkci barviva - díky aktivní složce, kterou obsahuje, pomáhá i při boji s nadváhou. Koření má širokou škálu využití, používá se d
Směs koření na přípravu tradičního gyrosu, ale i na steaky z kuřecího, vepřového, skopového a hovězího masa. Doporučujeme do leča a zeleninových směsí. Koření má širokou škálu využití, používá se do pokrmů z drůbeže, vepřového a jehněčího masa, do smetanových omáček, zeleniny, polévek, těstovin či rýže. Složení: Sůl max. 36%, kmín mletý, paprikové floky červené 2x2, glutaman sodný, rozmarýn, oregano. Skladování: teplota max.24*C, vlhkost max. 75% Původ: ČR
Jemně pikantní směs koření, kterou používáme nejen na grilované či pečené kuře, ale i na různé další druhy masa. Při pečení vytvoří křupavou zlatavou kůrku. Koření má širokou škálu využití, používá se do pokrmů z drůbeže, vepřového a jehněčího masa, do smetanových omáček, zeleniny, polévek, těstovin či rýže. Složení: Sůl max. 45%, paprika sladká A140, E621, kmín, cibule mletá, česnek mletý, saturejka, petrželová nať 2x2, chilli mleté, pepř černý mletý. Skladování: teplota max.24°C, vlhkost max. 75% Původ:
Kmín římský, někdy též zvaný křížový kmín nebo cumin, má ostře aromatické, jemně hořké aroma. Vůně je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je silná, pronikavá, lehce nahořklá, ostrá, zemitá a teplá, s přetrvávající palčivostí. Je nezbytnou složkou karí koření nebo směsi koření garam masala. Využití v kuchyni: → Koření na různé druhy mas, chléb, žaludeční likéry, čatní, ostré směsi koření, dušená zelenina, preclíky, kuskus, párky merguez, španělské tapas, masové kuličky kofta, kořenící s
Libečku se též říká „české maggi", a toto označení mu není přisuzováno náhodou – vůní totiž připomíná známé polévkové koření. Silně voní, do jisté míry podobně jako celer, jeho vůně je však ostřejší, s pižmovými tóny a náznakem anýzu, citronu a kvasnic. Výrazná vůně a chuť tak snadno nevyprchá. Země původu: Polsko Využití v kuchyni: → Polévky, vaječné pokrmy, jídla z jednoho hrnce, dušená masa, tvarohové pomazánky, zelené saláty, bramborový koláč. S čím je libeček dobrý? → Brambory, cibule, houby, hrách
Libečku se též říká „české maggi", a toto označení mu není přisuzováno náhodou – vůní totiž připomíná známé polévkové koření. Silně voní, do jisté míry podobně jako celer, jeho vůně je však ostřejší, s pižmovými tóny a náznakem anýzu, citronu a kvasnic. Výrazná vůně a chuť tak snadno nevyprchá. Země původu: Polsko Využití v kuchyni: → Polévky, vaječné pokrmy, jídla z jednoho hrnce, dušená masa, tvarohové pomazánky, zelené saláty, bramborový koláč. S čím je libeček dobrý? → Brambory, cibule, houby
Rozmarýn má silně kořenné aroma, jeho vůně je teplá, peprná, s náznakem borovice. V chuti je cítit muškátový oříšek, lehká hořkost a pikantnost. Země původu: Maroko, Polsko Využití v kuchyni: → Ovocné nápoje, sladké nebo pikantní sušenky, zelenina smažená na olivovém oleji, chléb, grilovaná a pečená masa, polévky, jídla z jednoho hrnce, ratatouille, saláty, rozmarýnové brambory. S čím je rozmarýn dobrý? → Brambory, cibule, čočka, drůbež, houby, jehněčí maso, králík, lilek, meruňky, pastinák, pomeranč, r
Standardní směs solidní kvality, nálev velmi dobré, vyrovnané, lehce medově nasládlé chuti. Tip na přípravu: 7 - 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, prolívat, louhovat cca 150 sekund.
Lehce atypická, oblíbená třída čaje Keemun. Prvotřídní, dlouhý, drátkovitě svinutý list s velkým podílem zlatavých delších tipsů, nálev svěže medově sladké chuti s výraznějším aroma hořké čokolády a silnými květovými tóny. Tip na přípravu: 6 - 8 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat dle chuti 4 - 5 minut. Původ: Čína
Regenerace, afrodisiakum, očista, energie, vitalita, hojení ran, zmírnění neg. následků chemoterapie, klouby, kosti, pokožka..... O příznivých účinkách této byliny na lidský organizmus se dozvíte v HERBÁŘI ROSTLIN nebo na veřejně přístupných zdrojích na internetu. Na základě nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 nelze u tohoto produktu uvádět žádná Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení. Seznam Radou schválených tvrzení ve vztahu k bylinám není doposud hotov
Imunitní systém, bolesti, klouby, svaly, nádorová onemocnění, diabetes.... O příznivých účinkách této byliny na lidský organizmus se dozvíte v HERBÁŘI ROSTLIN nebo na veřejně přístupných zdrojích na internetu. Na základě nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 nelze u tohoto produktu uvádět žádná Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení. Seznam Radou schválených tvrzení ve vztahu k bylinám není doposud hotov a zřejmě se toho jestě dlouho nedočkáme. Dávkování a z
Diabetes, játra, žlučník, žaludek, krev, detoxikace.... O příznivých účinkách této byliny na lidský organizmus se dozvíte v HERBÁŘI ROSTLIN nebo na veřejně přístupných zdrojích na internetu. Na základě nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 nelze u tohoto produktu uvádět žádná Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení. Seznam Radou schválených tvrzení ve vztahu k bylinám není doposud hotov a zřejmě se toho jestě dlouho nedočkáme. Dávkování a způsob přípravy: 1