Kmín římský, někdy též zvaný křížový kmín nebo cumin, má ostře aromatické, jemně hořké aroma. Vůně je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je silná, pronikavá, lehce nahořklá, ostrá, zemitá a teplá, s přetrvávající palčivostí. Je nezbytnou složkou karí koření nebo směsi koření garam masala. Využití v kuchyni: → Koření na různé druhy mas, chléb, žaludeční likéry, čatní, ostré směsi koření, dušená zelenina, preclíky, kuskus, párky merguez, španělské tapas, masové kuličky kofta, kořenící směsi berbere
Kmín římský, někdy též zvaný křížový kmín nebo cumin, má ostře aromatické, jemně hořké aroma. Vůně je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je silná, pronikavá, lehce nahořklá, ostrá, zemitá a teplá, s přetrvávající palčivostí. Je nezbytnou složkou karí koření nebo směsi koření garam masala. Využití v kuchyni: → Koření na různé druhy mas, chléb, žaludeční likéry, čatní, ostré směsi koření, dušená zelenina, preclíky, kuskus, párky merguez, španělské tapas, masové kuličky kofta, kořenící s
Kmín římský, někdy též zvaný křížový kmín nebo cumin, má ostře aromatické, jemně hořké aroma. Vůně je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je silná, pronikavá, lehce nahořklá, ostrá, zemitá a teplá, s přetrvávající palčivostí. Je nezbytnou složkou karí koření nebo směsi koření garam masala. Využití v kuchyni: → Koření na různé druhy mas, chléb, žaludeční likéry, čatní, ostré směsi koření, dušená zelenina, preclíky, kuskus, párky merguez, španělské tapas, masové kuličky kofta, kořenící směsi
Kmín je znám svou pronikavou vůní, jež je stejně jako chuť teplá, nahořkle sladká a ostře kořenná, s příchutí sušené pomerančové kůry a slabým nádechem anýzu. Využití v kuchyni: → Tučná a špatně stravitelná jídla, jídla z jednoho hrnce, masa, brambory, červená řepa, domácí chléb, sušenky, kořeněné pečivo, uzeniny, polévky, dušené pokrmy, kmínová polévka, munsterský sýr, kořenící směsi tabil a harissa, kořeněný chléb pain d´épices. S čím je kmín dobrý? → Brambory, cibule, červená řepa, husa
Kmín je znám svou pronikavou vůní, jež je stejně jako chuť teplá, nahořkle sladká a ostře kořenná, s příchutí sušené pomerančové kůry a slabým nádechem anýzu. Využití v kuchyni: → Tučná a špatně stravitelná jídla, jídla z jednoho hrnce, masa, brambory, červená řepa, domácí chléb, sušenky, kořeněné pečivo, uzeniny, polévky, dušené pokrmy, kmínová polévka, munsterský sýr, kořenící směsi tabil a harissa, kořeněný chléb pain d´épices. S čím je kmín dobrý? → Brambory, cibule, červená řepa, husa
Kmín je znám svou pronikavou vůní, jež je stejně jako chuť teplá, nahořkle sladká a ostře kořenná, s příchutí sušené pomerančové kůry a slabým nádechem anýzu. Využití v kuchyni: → Tučná a špatně stravitelná jídla, jídla z jednoho hrnce, masa, brambory, červená řepa, domácí chléb, sušenky, kořeněné pečivo, uzeniny, polévky, dušené pokrmy, kmínová polévka, munsterský sýr, kořenící směsi tabil a harissa, kořeněný chléb pain d´épices. S čím je kmín dobrý? → Brambory, cibule, červená řepa, husa, chlé
Opravdu dobrá arabica pěstovaná na Jamajce je Káva Blue Mountain; je to obchodní označení pro kávu nejvýznamnějších pěstitelů v zemi. Na stupnici kvality je jednou z nejvýše hodnocených sort na světě. Vyznačuje se velkým zrnem, vyváženou chutí a sladkou vůní. K vychutnání plného aroma této kávy je nutné na šálek uvařit více kávových zrn než u jiných odrůd. Šetří-li se na zrnkové kávě, chutná hotový nápoj poněkud ploše. Blue Mountain káva je ze zelených zrn s modravým leskem pro znalce mimořádným požitk
Brazílie je vedoucí země světového trhu, produkuje převážně druhy kávy, které jsou měkké a jemné chuti. Rostou zde asi 4 miliony kávovníků, přitom zhruba 75 procent brazilské produkce kávy v současnosti pochází od drobných pěstitelů. K největším zdejším produkčním oblastem patří stát Sao Paulo. Kávovník je stále zelená dřevina s výškou kolísající mezi 1,5-15 m v závislosti na přírodních podmínkách a druhu. Na plantážích se keře upravují tak, aby jejich výška nepřesahovala 3 m, kvůli usnadnění sklizně.
Burundi je jihovýchodní africký stát s něco mále přes 8,5 miliónů obyvatel. Téměř všechna káva pochází z kávovníků arabika. Ty jsou kultivovány ve výšce nad 1200 metrů. Hlavní město je Bujumbura. V zemi se mluví kirundsky a francouzsky. Má rozvinutý kávový průmysl, založený ve 30. letech belgickými kolonisty Káva má příjemný vzhled, vysokou nakyslost, vyznačuje se plnou vůní a harmonickou jemnou chutí. Výborně chutná samostatně i ve směsi s jinými druhy. Kávovníky se pěstují ve vysokých nadmořských výš
Vynikající káva, na latinskoamerickou kávu s překvapivě plným tělem. Je rovněž zajímavá svou typickou strukturou a chutí po vlašských ořechách. Plná chuť s překvapivými karamelovými podtóny doznívá ještě dlouho po vypití šálku. Světle pražená se vyznačuje decentní kyselostí, tmavě pražená je vhodná na přípravu voňavého espresa s vysokou cremou. Kolumbijskou kávu lze právem považovat za moderní poklad bájného El Dorada. Kolumbijské hory jsou díky svým podmínkám ideálním místem k pěstování kávy. Také proto
Výjimečné zeměpisné podmínky Andských svahů a žhavé suché podnebí se sluncem stále nad hlavou utváří jedinečnou kombinaci pro pěstování vynikající kávy zanechávající silný a dlouho trvající zážitek. Pravděpodobně nejvýše rostoucí kávovníky arabiky v Jižní Americe. Díky tichomořským teplým proudům se zde vytváří unikátní mikroklima, které umožňuje pěstování káv odlišné kvality, na rozdíl od jiných plantáží umístěných ve stejné nadmořské výšce. Šálek této kávy je charakterizován bohatým tělem, aroma a jemno
Naprosto vynikající a vyjimečná odrůda. Výjimečné zeměpisné podmínky Andských svahů a žhavé suché podnebí se sluncem stále nad hlavou utváří jedinečnou kombinaci pro pěstování vynikající kávy zanechávající silný a dlouho trvající zážitek. Pravděpodobně nejvýše rostoucí kávovníky arabiky v Jižní Americe. Díky tichomořským teplým proudům se zde vytváří unikátní mikroklima, které umožňuje pěstování káv odlišné kvality, na rozdíl od jiných plantáží umístěných ve stejné nadmořské výšce. Šálek této kávy je c
Odrůda kávy Sidamo patří k těm nejlepším kávovým zrnům na světě. Proto se Sidamo často používalo k vylepšení chuti levnějších káv. Naproti tomu my spoléháme na kvalitu a nabízíme tuto vzácnou kávu výhradně v její čisté podobě .Lehce plná oříšková chuť, květinové aroma s příchutí vína, anebo čokolády učiní každý šálek nezapomenutelným zážitkem. Doporučená příprava kávy: Na 1 šálek (200ml) použijte 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g) a zalijte vroucí vodou. Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez pří
Tato káva - zrna vytváří velmi harmonické a jemně ovocné espreso, připomínající tropické ovoce, které je přímo decentně balancováno chutí čokolády. Excelentní tělo a přímo intenzivní vůně kvítí a pomerančových poupat, dělá z této vulkanické gurmánské kávy nevšední zážitek. Doporučujeme ji pít se zavřenýma očima ať vás vůně a chuť dokonale přiblíží k těmto středoamerickým plantážím. Doporučená příprava kávy: Na 1 šálek (200ml) použijte 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g) a zalijte vroucí vodou. Uchovávejte na
Japonský čaj Matcha je unikátní mletý čaj, jehož tradiční konzumace sahá více než 800let zpět. Dle historické literatury byla matcha užívána ve fytoterapii k odvodnění otoků, horečky a dalších symptomů. Své fytoterapeutické opodstatnění nachází matcha více dnes. Matcha obsahuje velké množství antioxidantů. Přípravy čaje matcha začínají několik týdnů před sklizní, kdy se čajové keře zakrývají plachtou a zatemňují. Následkem nedostatku slunečního záření listy tmavnou a produkují tmavší odstín zelené. Prá