Chilli Pasilla (lat. Capsicum annuum) patří mezi nejstarší odrůdu chilli papriček. Čerstvé plody se nazývají Chilaca. Původem jsou z Mexika a dosahují délky až 30 cm, v průměru mají zhruba 3 cm. Papričky zrají od zelené do čokoládově hnědé, až černé barvy, odtud pramení i jejich další název „chilli negro“.
Chilli Pasilla (lat. Capsicum annuum) patří mezi nejstarší odrůdu chilli papriček. Čerstvé plody se nazývají Chilaca. Původem jsou z Mexika a dosahují délky až 30 cm, v průměru mají zhruba 3 cm. Papričky zrají od zelené do čokoládově hnědé, až černé barvy, odtud pramení i jejich další název „chilli negro“.
Chilli Pasilla (lat. Capsicum annuum) patří mezi nejstarší odrůdu chilli papriček. Čerstvé plody se nazývají Chilaca. Původem jsou z Mexika a dosahují délky až 30 cm, v průměru mají zhruba 3 cm. Papričky zrají od zelené do čokoládově hnědé, až černé barvy, odtud pramení i jejich další název „chilli negro“.
Chilli kajenský pepř (lat. Capsicum annuum) je středně velká paprička dorůstající délky 10 cm. Pochází z dnešní Francouzské Guayany, kde původně rostly v údolí řeky Cayen. Nejedná se o jiný druh pepře, ale skutečně o chilli papričku, která špatným překladem z angličtiny (Cayenne pepper) dostala název kajenský pepř.
Chilli kajenský pepř (lat. Capsicum annuum) je středně velká paprička dorůstající délky 10 cm. Pochází z dnešní Francouzské Guayany, kde původně rostly v údolí řeky Cayen. Nejedná se o jiný druh pepře, ale skutečně o chilli papričku, která špatným překladem z angličtiny (Cayenne pepper) dostala název kajenský pepř.
Chilli kajenský pepř (lat. Capsicum annuum) je středně velká paprička dorůstající délky 10 cm. Pochází z dnešní Francouzské Guayany, kde původně rostly v údolí řeky Cayen. Nejedná se o jiný druh pepře, ale skutečně o chilli papričku, která špatným překladem z angličtiny (Cayenne pepper) dostala název kajenský pepř.
Chilli Habanero (lat. Capsicum chinense) je středně velká paprička dorůstající délky 6 cm. Habanero pochází z amazonské oblasti, odkud se rozšířilo až do Mexika. Nezralé plody jsou zelené, s dozráváním mění barvu na obvyklou červenou, ale výjimkou není ani fialová, hnědá, oranžová, nebo dokonce bílá.
Chilli kajenský pepř (lat. Capsicum annuum) je středně velká paprička dorůstající délky 10 cm. Pochází z dnešní Francouzské Guayany, kde původně rostly v údolí řeky Cayen. Nejedná se o jiný druh pepře, ale skutečně o chilli papričku, která špatným překladem z angličtiny (Cayenne pepper) dostala název kajenský pepř.
Chilli Habanero (lat. Capsicum chinense) je středně velká paprička dorůstající délky 6 cm. Habanero pochází z amazonské oblasti, odkud se rozšířilo až do Mexika. Nezralé plody jsou zelené, s dozráváním mění barvu na obvyklou červenou, ale výjimkou není ani fialová, hnědá, oranžová, nebo dokonce bílá.
Chilli Habanero (lat. Capsicum chinense) je středně velká paprička dorůstající délky 6 cm. Habanero pochází z amazonské oblasti, odkud se rozšířilo až do Mexika. Nezralé plody jsou zelené, s dozráváním mění barvu na obvyklou červenou, ale výjimkou není ani fialová, hnědá, oranžová, nebo dokonce bílá.
Chilli Habanero (lat. Capsicum chinense) je středně velká paprička dorůstající délky 6 cm. Habanero pochází z amazonské oblasti, odkud se rozšířilo až do Mexika. Nezralé plody jsou zelené, s dozráváním mění barvu na obvyklou červenou, ale výjimkou není ani fialová, hnědá, oranžová, nebo dokonce bílá.
Chilli con carne je pikantní směs koření, která vznikla na podkladě stejnojmenného světoznámého pokrmu. Původ chilli con carne je v Texasu, ale prosazuje se v něm i výrazný vliv mexické kuchyně. Základem koření je paprika, chilli, oregano a římský kmín.
Chilli con carne je pikantní směs koření, která vznikla na podkladě stejnojmenného světoznámého pokrmu. Původ chilli con carne je v Texasu, ale prosazuje se v něm i výrazný vliv mexické kuchyně. Základem koření je paprika, chilli, oregano a římský kmín.
Chilli con carne je pikantní směs koření, která vznikla na podkladě stejnojmenného světoznámého pokrmu. Původ chilli con carne je v Texasu, ale prosazuje se v něm i výrazný vliv mexické kuchyně. Základem koření je paprika, chilli, oregano a římský kmín.
Chilli con carne je pikantní směs koření, která vznikla na podkladě stejnojmenného světoznámého pokrmu. Původ chilli con carne je v Texasu, ale prosazuje se v něm i výrazný vliv mexické kuchyně. Základem koření je paprika, chilli, oregano a římský kmín.