Kari je kořenicí přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské, a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně. Vůně a chuť indického kari je výrazná po kurkumě a štiplavá po pepři. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích.
Kandys hnědý je vhodný především do silnějších a silných černých čajů, které příjemně zakulacuje na rozdíl od jeho bílé varianty, jež je jemnější, a je tedy vhodná spíše do čajů bílých a zelených.
Kandys bílý je vhodný především do bílých a zelených čajů, u kterých příjemně vyzdvihuje aroma. Vhodný je i do čajů typu oolong na rozdíl od jeho hnědé varianty, jež je karamelovější, a je tedy vhodná spíše do čajů černých – silných.
Kandys hnědý je vhodný především do silnějších a silných černých čajů, které příjemně zakulacuje na rozdíl od jeho bílé varianty, jež je jemnější, a je tedy vhodná spíše do čajů bílých a zelených.
Kandys bílý je vhodný především do bílých a zelených čajů, u kterých příjemně vyzdvihuje aroma. Vhodný je i do čajů typu oolong na rozdíl od jeho hnědé varianty, jež je karamelovější, a je tedy vhodná spíše do čajů černých – silných.
Jahody jsou výborným zdrojem vitaminu C, železa, vápníku a draslíku. Prášek je vhodný do ovocných jogurtů, ovesných kaší i při pečení. Doporučujeme vyzkoušet do krémů či tvarohů jako rychlou a chutnou svačinku.
Jahody jsou výborným zdrojem vitaminu C, železa, vápníku a draslíku. Prášek je vhodný do ovocných jogurtů, ovesných kaší i při pečení. Doporučujeme vyzkoušet do krémů či tvarohů jako rychlou a chutnou svačinku.
Jahody jsou výborným zdrojem vitaminu C, železa, vápníku a draslíku. Prášek je vhodný do ovocných jogurtů, ovesných kaší i při pečení. Doporučujeme vyzkoušet do krémů či tvarohů jako rychlou a chutnou svačinku.
Jahody jsou výborným zdrojem vitaminu C, železa, vápníku a draslíku. Prášek je vhodný do ovocných jogurtů, ovesných kaší i při pečení. Doporučujeme vyzkoušet do krémů či tvarohů jako rychlou a chutnou svačinku.
Jahody jsou výborným zdrojem vitaminu C, železa, vápníku a draslíku. Prášek je vhodný do ovocných jogurtů, ovesných kaší i při pečení. Doporučujeme vyzkoušet do krémů či tvarohů jako rychlou a chutnou svačinku.
Chilli Trinidad Moruga Scorpion (lat. Capsicum chinense) je paprička dorůstající délky 3–7 cm a šířky 2–3 cm. Ve své zralosti je sytě červená a tvarem připomíná golfový míček. Pochází z ostrova Trinidad v Karibském moři, konkrétně z oblasti Moruga. Jedná se o vůbec první chilli papričku, která překonala hranici dvou mil. na Scovilleově stupnici. Dnes se řadí mezi nejpálivější chilli, avšak v horkosti ji překonala chilli paprička Carolina Reaper.
Chilli Trinidad Moruga Scorpion (lat. Capsicum chinense) je paprička dorůstající délky 3–7 cm a šířky 2–3 cm. Ve své zralosti je sytě červená a tvarem připomíná golfový míček. Pochází z ostrova Trinidad v Karibském moři, konkrétně z oblasti Moruga. Jedná se o vůbec první chilli papričku, která překonala hranici dvou mil. na Scovilleově stupnici. Dnes se řadí mezi nejpálivější chilli, avšak v horkosti ji překonala chilli paprička Carolina Reaper.
Chilli Trinidad Moruga Scorpion (lat. Capsicum chinense) je paprička dorůstající délky 3–7 cm a šířky 2–3 cm. Ve své zralosti je sytě červená a tvarem připomíná golfový míček. Pochází z ostrova Trinidad v Karibském moři, konkrétně z oblasti Moruga. Jedná se o vůbec první chilli papričku, která překonala hranici dvou mil. na Scovilleově stupnici. Dnes se řadí mezi nejpálivější chilli, avšak v horkosti ji překonala chilli paprička Carolina Reaper.
Chilli Trinidad Moruga Scorpion (lat. Capsicum chinense) je paprička dorůstající délky 3–7 cm a šířky 2–3 cm. Ve své zralosti je sytě červená a tvarem připomíná golfový míček. Pochází z ostrova Trinidad v Karibském moři, konkrétně z oblasti Moruga. Jedná se o vůbec první chilli papričku, která překonala hranici dvou mil. na Scovilleově stupnici. Dnes se řadí mezi nejpálivější chilli, avšak v horkosti ji překonala chilli paprička Carolina Reaper.
Chilli Pasilla (lat. Capsicum annuum) patří mezi nejstarší odrůdu chilli papriček. Čerstvé plody se nazývají Chilaca. Původem jsou z Mexika a dosahují délky až 30 cm, v průměru mají zhruba 3 cm. Papričky zrají od zelené do čokoládově hnědé, až černé barvy, odtud pramení i jejich další název „chilli negro“.