Jablkovice z Radlíku jsou jedny z nejlepších, proto zkusili něco nového, odvážného a vytvořili blend tří odrůd jablek ze čtyř ročníků a vytvořili jedinečnou zlatou jablkovici. Nejstarší odrůda zrála v malých soudcích 7 let.
V každé lahvi je minimálně 6 kg vyzrálých aromatických třešní, pečlivě odstopkovaných a odpeckovaných. Tato pracná příprava je úročena kvašením ve vinifikátorech a citlivou vicestupňovou destilací. Výsledný produkt stojí za to.
Krom jemného švestkového aroma s vanilkovým nádechem se v chuti i vůni působením dřeva nejvýrazněji projevila čokoláda. Perzistence je plná a dlouhá, s kakaovým dozvukem.
Není to jen obyčejná “ořechovka” – jako základ byla použita naše vyhlášená Vínovice, která posbírala mnoho ocenění na tuzemských i zahraničních soutěžích destilátů.Díky tomu je likér velmi jemný. Má plnou ořechovou chuť, kterou podtrhuje vyvážená směs koření.
Meruňkovice patří mezi nejoblíbenější destiláty především díky své jemně nasládlé chuti a výrazné vůni. V pálence z odrůdy ´Velkopavlovická´ ucítíte meruňkový džem s jemným nádechem pecky.
Zrání v soudcích přidává k její medové chuti lahodné tóny vanilky, ořechů i čokolády. Výsledný blend sestaven z odrůd Lukasova, Clappova a Williams.
Hruška Clappova patří mezi nejvíce aromatické odrůdy, které v českých sadech naleznete. Díky řízenému kvašení a citlivé destilaci se její typický charakter výrazně projevil i v destilátu.
Královnou mezi hruškovicemi je bezesporu Williamska. Její vůně je svěže opojná a chuť připomíná hruškový kompot. Pro zachování těchto vlastností je zapotřebí kvašení při nízké teplotě a citlivá destilace.
V této “tradiční padesátce” rozeznáte olejovitou slupku, aromatickou dužninu a jemnou ozvěnu pecky. Díky řízenému kvašení a citlivé destilaci je i “netradičně” jemná.