Žitné vločky s pšenicí a ječmenem patří mezi nejrozšířenější obiloviny našeho pásma. Žitné vločky jsou vhodné na přípravu polévek, kaší, müsli či karbenátků.
Rýže červená rozjasní každé jídlo. Rýže červená vyniká svou jedinečnou červeně rezavou barvou a naprosto úžasnou oříškovou chutí.
> Ječmen byl kdysi prý pokrmem gladiátorů, dodával tělu odolnost a sílu.
> Oves si dopřávali před válečnými taženími již staří Římané. Ovesný salát z uvařeného zrna bezpluchého ovsa a zeleniny Vám dodá energii a spousty cenné vlákniny.
> Pšenice je obilovina bohatá na vlákninu a bílkoviny (z nich především lepek).
> Červená čočka neloupaná je krásně hnědočervená a rychle uvařená. Je však dobré ji před vařením na 2 hodiny namočit do vody.
> Hrách a kroupy, to není hloupý. Hrách je nevýznamnější a nejrozšířenější luštěninou u nás.
> Hrách loupaný půlený Vás přesvědčí, že luštěninový pokrm uvaříte snadno, rychle a bez zdlouhavého namáčení.
> Pšeničné otruby - to je taková hodně nahrubo namletá krupice.
> Ovesné vločky patří mezi oblíbené potraviny sportovců i výživových specialistů.
> Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny.
> Špaldové otruby - to je taková hodně nahrubo namletá krupice.
> Plnohodnotná mouka je namletá z celých zrn. Proto má přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a cenné živiny, které se nacházejí v obalu a v klíčku zrna. Tyto části zrna jsou...
> Rýžové pukance jsou jemné, lehce stravitelné a křupavé. Zpestří vaši snídani i svačinku. Nasypte si je do jogurtu, do směsi cereálií nebo jimi ozdobte ovocný salát. Jsou...
> Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Špaldové pukance přidávejte do...