Používá se v mexické, indické a thajské kuchyni do omáček, dresingů, na drůbeží a skopové maso. Plody koriandru se využívají v kuchyni už od starověku, mají nasládlou chuť a citrusovou vůni. Jsou součástí mnoha kořenících směsí.
Používá se v mexické, indické a thajské kuchyni do omáček, dresingů, na drůbeží a skopové maso. Plody koriandru se využívají v kuchyni už od starověku, mají nasládlou chuť a citrusovou vůni. Jsou součástí mnoha kořenících směsí.
Kurkuma, nebo-li indický šafrán, žlutý zázvor, se používá jako barvivo, je součástí mnoha směsí a tekutých dochucovadel, vhodná do pikantních omáček, ale i k masu a zelenině. Přidává se při výrobě hořčic a dresingů. Má blahodárné účinky na trávení tučných jídel, stimuluje funkci žlučníku a jater, má protizánětlivé, antibiotické a dezinfekční účinky. Aktuálně se zkoumá její účinnost proti některým druhům rakoviny např. prostaty, je též považována za prevenci mozkové mrtvice.
Kurkuma, nebo-li indický šafrán, žlutý zázvor, se používá jako barvivo, je součástí mnoha směsí a tekutých dochucovadel, vhodná do pikantních omáček, ale i k masu a zelenině. Přidává se při výrobě hořčic a dresingů. Má blahodárné účinky na trávení tučných jídel, stimuluje funkci žlučníku a jater, má protizánětlivé, antibiotické a dezinfekční účinky. Aktuálně se zkoumá její účinnost proti některým druhům rakoviny např. prostaty, je též považována za prevenci mozkové mrtvice.
Kurkuma, nebo-li indický šafrán, žlutý zázvor, se používá jako barvivo, je součástí mnoha směsí a tekutých dochucovadel, vhodná do pikantních omáček, ale i k masu a zelenině. Přidává se při výrobě hořčic a dresingů. Má blahodárné účinky na trávení tučných jídel, stimuluje funkci žlučníku a jater, má protizánětlivé, antibiotické a dezinfekční účinky. Aktuálně se zkoumá její účinnost proti některým druhům rakoviny např. prostaty, je též považována za prevenci mozkové mrtvice.
Majoránka je neodmyslitelnou surovinou v italské kuchyni do omáček, těstovin, na pizzu a pečenou zeleninu. V Řecku se používá do pokrmů souvlaki, pečených ryb a řeckých salátů. U nás jde o velice rozšířené koření se širokou škálou použití.
Majoránka je neodmyslitelnou surovinou v italské kuchyni do omáček, těstovin, na pizzu a pečenou zeleninu. V Řecku se používá do pokrmů souvlaki, pečených ryb a řeckých salátů. U nás jde o velice rozšířené koření se širokou škálou použití.
Majoránka je neodmyslitelnou surovinou v italské kuchyni do omáček, těstovin, na pizzu a pečenou zeleninu. V Řecku se používá do pokrmů souvlaki, pečených ryb a řeckých salátů. U nás jde o velice rozšířené koření se širokou škálou použití.
Majoránka je neodmyslitelnou surovinou v italské kuchyni do omáček, těstovin, na pizzu a pečenou zeleninu. V Řecku se používá do pokrmů souvlaki, pečených ryb a řeckých salátů. U nás jde o velice rozšířené koření se širokou škálou použití.
Mrkev se používá v syrovém, vařeném nebo sušeném stavu, do všech teplých i studených pokrmů české i zahraniční kuchyně. Jako jsou polévky, omáčky, saláty ale také při nakládání zeleniny. Mrkev také napomáhá při vylučování cholesterolu z těla
Mrkev se používá v syrovém, vařeném nebo sušeném stavu, do všech teplých i studených pokrmů české i zahraniční kuchyně. Jako jsou polévky, omáčky, saláty ale také při nakládání zeleniny. Mrkev také napomáhá při vylučování cholesterolu z těla
Mrkev se používá v syrovém, vařeném nebo sušeném stavu, do všech teplých i studených pokrmů české i zahraniční kuchyně. Jako jsou polévky, omáčky, saláty ale také při nakládání zeleniny. Mrkev také napomáhá při vylučování cholesterolu z těla
Muškátový květ je krajkovitý obal míšek, muškátového oříšku který obklopuje semeno, který se suší a následně mele. Nejedná se tedy vůbec o květ. Muškátový květ se v kuchyni využívá méně než ořech, protože květ je velmi drahé koření.
Muškátový květ je krajkovitý obal míšek, muškátového oříšku který obklopuje semeno, který se suší a následně mele. Nejedná se tedy vůbec o květ. Muškátový květ se v kuchyni využívá méně než ořech, protože květ je velmi drahé koření.
Muškátový květ je krajkovitý obal míšek, muškátového oříšku který obklopuje semeno, který se suší a následně mele. Nejedná se tedy vůbec o květ. Muškátový květ se v kuchyni využívá méně než ořech, protože květ je velmi drahé koření.