Muškátový květ je krajkovitý obal míšek, muškátového oříšku který obklopuje semeno, který se suší a následně mele. Nejedná se tedy vůbec o květ. Muškátový květ se v kuchyni využívá méně než ořech, protože květ je velmi drahé koření.
Silně aromatické koření k dochucení pečiva, sladkostí a omáček. Také se používá v malém množství k dochucování pečiva, ovocných dezertů, koláčů, pudinků, džemů, ale i do dušených pokrmů, vaječných a sýrových jídel, do nádivek, polévek a omáček, můžeme dochutit i pečené maso. Používá se do indický směsí jako třeba Indické kari nebo třeba Garam masála.
Silně aromatické koření k dochucení pečiva, sladkostí a omáček. Také se používá v malém množství k dochucování pečiva, ovocných dezertů, koláčů, pudinků, džemů, ale i do dušených pokrmů, vaječných a sýrových jídel, do nádivek, polévek a omáček, můžeme dochutit i pečené maso. Používá se do indický směsí jako třeba Indické kari nebo třeba Garam masála.
Silně aromatické koření k dochucení pečiva, sladkostí a omáček. Také se používá v malém množství k dochucování pečiva, ovocných dezertů, koláčů, pudinků, džemů, ale i do dušených pokrmů, vaječných a sýrových jídel, do nádivek, polévek a omáček, můžeme dochutit i pečené maso. Používá se do indický směsí jako třeba Indické kari nebo třeba Garam masála.
Silně aromatické koření k dochucení pečiva, sladkostí a omáček. Také se používá v malém množství k dochucování pečiva, ovocných dezertů, koláčů, pudinků, džemů, ale i do dušených pokrmů, vaječných a sýrových jídel, do nádivek, polévek a omáček, můžeme dochutit i pečené maso. Používá se do indický směsí jako třeba Indické kari nebo třeba Garam masála.
Používá se při nakládání různých druhů potravin, do vývarů, polévek, omáček, marinád na ryby, korýše a jiné mořské dary, ale i na hovězí a zvěřinové maso, do omáček, zeleninových a rýžových pokrmů. U nás se také používá v masném průmyslu, hlavně k dochucování vařených výrobků nebo třeba při nakládání uzených mas. Nové koření má široké využití v likérnictví (benediktinka či chartreuska) a kosmetice. Dováží se k nám z Mexika
Používá se při nakládání různých druhů potravin, do vývarů, polévek, omáček, marinád na ryby, korýše a jiné mořské dary, ale i na hovězí a zvěřinové maso, do omáček, zeleninových a rýžových pokrmů. U nás se také používá v masném průmyslu, hlavně k dochucování vařených výrobků nebo třeba při nakládání uzených mas. Nové koření má široké využití v likérnictví (benediktinka či chartreuska) a kosmetice. Dováží se k nám z Mexika
Používá se při nakládání různých druhů potravin, do vývarů, polévek, omáček, marinád na ryby, korýše a jiné mořské dary, ale i na hovězí a zvěřinové maso, do omáček, zeleninových a rýžových pokrmů. U nás se také používá v masném průmyslu, hlavně k dochucování vařených výrobků nebo třeba při nakládání uzených mas. Nové koření má široké využití v likérnictví (benediktinka či chartreuska) a kosmetice. Dováží se k nám z Mexika
Oregano je nepostradatelná bylina v italské a řecké kuchyni, používá se na pizzu, do těstovin a omáček, do bylinných octů, olejů a na saláty. Vhodné k úpravě ryb, telecího či skopového masa, do vaječných a houbových jídel.
Oregano je nepostradatelná bylina v italské a řecké kuchyni, používá se na pizzu, do těstovin a omáček, do bylinných octů, olejů a na saláty. Vhodné k úpravě ryb, telecího či skopového masa, do vaječných a houbových jídel.
Oregano je nepostradatelná bylina v italské a řecké kuchyni, používá se na pizzu, do těstovin a omáček, do bylinných octů, olejů a na saláty. Vhodné k úpravě ryb, telecího či skopového masa, do vaječných a houbových jídel.
Paprika ostrá se používá k dobarvení a dochucení omáček a gulášů. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. Dnes paprika představuje převládající koření, v mnoha zemích po celé naší planetě je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně.
Paprika ostrá se používá k dobarvení a dochucení omáček a gulášů. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. Dnes paprika představuje převládající koření, v mnoha zemích po celé naší planetě je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně.
Paprika ostrá se používá k dobarvení a dochucení omáček a gulášů. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. Dnes paprika představuje převládající koření, v mnoha zemích po celé naší planetě je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně.
Paprika ostrá se používá k dobarvení a dochucení omáček a gulášů. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. Dnes paprika představuje převládající koření, v mnoha zemích po celé naší planetě je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně.