Paprikové floky se dobře hodí, do gulášů, polévek a omáček, výborná dekorace pokrmů. Používají se do mlýnků na pepř, gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových, jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. Vhodné k rybám a darům moře. Plátky se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, protože tím zhořknou.
Paprikové floky se dobře hodí, do gulášů, polévek a omáček, výborná dekorace pokrmů. Používají se do mlýnků na pepř, gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových, jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. Vhodné k rybám a darům moře. Plátky se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, protože tím zhořknou.
Do gulášů, polévek a omáček, výborná dekorace pokrmů. Používají se do mlýnků na pepř, gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. Vhodné k rybám a darům moře. Plátky se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, protože tím zhořknou.
Do gulášů, polévek a omáček, výborná dekorace pokrmů. Používají se do mlýnků na pepř, gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. Vhodné k rybám a darům moře. Plátky se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, protože tím zhořknou.
Do gulášů, polévek a omáček, výborná dekorace pokrmů. Používají se do mlýnků na pepř, gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. Vhodné k rybám a darům moře. Plátky se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, protože tím zhořknou.
U pastináku jsou nejhodnotnější v tomto směru kořeny, které mají chuť podobnou sladší petrželi. Je možné konzumovat pastinák syrový či vařený v salátech či polévkách, stejně jako jinou kořenovou zeleninu. Používá se hlavně ve vývarech, v polévkách ale i třeba v zeleninových salátech. Svými léčivými účinky je známý kořen a plody pastináku, obvykle se podává jako nálev tvořen 2–3 lžičkami na 250 ml, přičemž běžné je vypít 2–3 šálky tohoto nápoje denně.
U pastináku jsou nejhodnotnější v tomto směru kořeny, které mají chuť podobnou sladší petrželi. Je možné konzumovat pastinák syrový či vařený v salátech či polévkách, stejně jako jinou kořenovou zeleninu. Používá se hlavně ve vývarech, v polévkách ale i třeba v zeleninových salátech. Svými léčivými účinky je známý kořen a plody pastináku, obvykle se podává jako nálev tvořen 2–3 lžičkami na 250 ml, přičemž běžné je vypít 2–3 šálky tohoto nápoje denně.
U pastináku jsou nejhodnotnější v tomto směru kořeny, které mají chuť podobnou sladší petrželi. Je možné konzumovat pastinák syrový či vařený v salátech či polévkách, stejně jako jinou kořenovou zeleninu. Používá se hlavně ve vývarech, v polévkách ale i třeba v zeleninových salátech. Svými léčivými účinky je známý kořen a plody pastináku, obvykle se podává jako nálev tvořen 2–3 lžičkami na 250 ml, přičemž běžné je vypít 2–3 šálky tohoto nápoje denně.
Kromě léčivých účinků je prokázáno, že rostlina byla od dávných dob užívána k jídlu. Nejhodnotnější jsou v tomto směru kořeny pastináku, které mají chuť podobnou sladší petrželi. Je možné konzumovat pastinák syrový či vařený v salátech či polévkách, stejně jako jinou kořenovou zeleninu. Plody se nejčastěji používají jako kořenicí přísada do polévek, vývarů či omáček.
Kromě léčivých účinků je prokázáno, že rostlina byla od dávných dob užívána k jídlu. Nejhodnotnější jsou v tomto směru kořeny pastináku, které mají chuť podobnou sladší petrželi. Je možné konzumovat pastinák syrový či vařený v salátech či polévkách, stejně jako jinou kořenovou zeleninu. Plody se nejčastěji používají jako kořenicí přísada do polévek, vývarů či omáček.
Kromě léčivých účinků je prokázáno, že rostlina byla od dávných dob užívána k jídlu. Nejhodnotnější jsou v tomto směru kořeny pastináku, které mají chuť podobnou sladší petrželi. Je možné konzumovat pastinák syrový či vařený v salátech či polévkách, stejně jako jinou kořenovou zeleninu. Plody se nejčastěji používají jako kořenicí přísada do polévek, vývarů či omáček.
Pažitka se používá se do polévek, salátů, omáček, k masu i rybám, do pomazánek, majonéz a sýrů, vaječných, zeleninových a houbových pokrmů. Je součástí omáček, jako například remulád. ale i třeba do houbových pokrmů.
Pažitka se používá se do polévek, salátů, omáček, k masu i rybám, do pomazánek, majonéz a sýrů, vaječných, zeleninových a houbových pokrmů. Je součástí omáček, jako například remulád. ale i třeba do houbových pokrmů.
Pažitka se používá se do polévek, salátů, omáček, k masu i rybám, do pomazánek, majonéz a sýrů, vaječných, zeleninových a houbových pokrmů. Je součástí omáček, jako například remulád. ale i třeba do houbových pokrmů.
Směs 4 pepřů do mlýnků. Směs pepřů určená do mlýnků, omáček a polévek, k přípravě bifteků, grilovaného, rožněného a pečeného masa a k běžnému dochucení mnoha pokrmů. Pepře jsou jedny z nejpoužívanějších koření vůbec. Jsou také prospěšné trávícímu ústrojí.