Koření od Antonína

Cumin mletý 30 g - Římský kmín

Cumin mletý 30 g - Římský kmín

Římský kmín.Použití v arabské i indické kuchyni, omáčka tahnina, kuskus, kebab, karí, pokrmy z masa i zeleniny.

koupit
Fajitas 45 g

Fajitas 45 g

Grilovací směs vycházející z texasko-mexické kuchyně. Směs Fajitas se výborně hodí na grilování hovězího, vepřového a kuřecího masa. Jednoduchou marinádu můžeme udělat přidáním oleje a pomerančové šťávy a soli podle chuti, tato marináda je výborná na nakládání masa i na potírání při grilování.  

koupit
Chlebové koření od Antonína 35 g

Chlebové koření od Antonína 35 g

tato směs koření je připravená na pečení chleba v domácích pekárnách. Výborně se hodí právě do chleba a na slané pečivo, kde tvoří i velmi pěknou mozaiku. Obvyklé dávkování je 1 polévkové lžíce na 500 g hotového chleba nebo pečiva.

koupit
Meat másala 35 g

Meat másala 35 g

mírně ostrá směs koření indického typu se zřetelnou vůní cuminu, který dodává pokrmům „orientální“ chuť a vůni. Vhodná pro rožnění, pečení a smažení kuřat i jiných druhů mas. Výborná i na minutky, zvláště z kuřecího a krůtího masa, a do masových náplní.  

koupit
Badyán celý 15 g

Badyán celý 15 g

Badyán celý - Lidový název: hvězdičkové koření, čínský anýz, hvězdicový anýz Badyán má vůni podobnou anýzu, příjemnou kořenně nasládlou a jemnější chuť než skutečný anýz. Používá se zejména v asijských kuchyních. U nás se většinou přidává do pečiva, perníků, do hruškových a jablečných kompotů a povidel. Do svařeného vína se dávají celé hvězdičky které vypadají nádherně. 

koupit
Pepř černý mletý 35 g

Pepř černý mletý 35 g

Tento druh pepře lze použít při jakékoliv úpravě masa a zeleniny, do polévek, omáček, marinád, salátů, omelet, pomazánek, při přípravě uzenin a také do směsí koření.  

koupit
Pepř barevný celý 25 g

Pepř barevný celý 25 g

Směs pepřů černého, bílého, zeleného a růžového. Pepř je jedním z nejoblíbenějších kuchyňských koření. Používá se k přípravě masa, polévek, omáček a salátů, v průmyslu konzervárenském, při výrobě uzenin apod. Labužníci pepří zásadně čerstvě utlučeným nebo umletým pepřem, protože je důležitá nejen ostrá chuť, ale i příjemná vůně pepře.    

koupit
Tzatziky 40 g

Tzatziky 40 g

Původní řecká směs určená na originální řecký pokrm ze strouhaných okurek s jogurtem a olivovým olejem. Lze ji použít na zeleninové saláty, do bramborové a hrachové polévky, do bramborových placek, pomazánek, na ryby, do majonéz a jogurtů apod.

koupit
Koriandr lístky 8 g

Koriandr lístky 8 g

Oblíbené koření mexické, thajské i indické kuchyně.  Koriandr je velmi starou rostlinou, která byla známa již ve starém Egyptě. Z rostliny se zpracovává takřka vše - lístky, plody a dokonce i kořen. Celá rostlina včetně plodů má velmi silné aroma. Svoji typickou sladce aromatickou vůni získává až procesem sušení. Lístky koriandru se nejvíce používají v thajské, indické ale hlavně v mexické kuchyni. Tam se používá do ostrých i jemných omáček i dresingů. V mexických kuchařkách můžeme nať koriandru nají

koupit
Chilli mleté 25 g

Chilli mleté 25 g

Koření pod názvem chilli zahrnuje celou škálu papriček od sladkých po extrémně pálivé. Univerzální, ostře pálivé chilli pro běžné použití. Pálivost se pohybuje mezi 60000 až 80000 SHU v závislosti na úrodě.

koupit
Bazalka 10 g

Bazalka 10 g

Pochází z jižní Asie. Do evropské kuchyně přišla v 16. století z východní Indie a Íránu. Používá se ke kořenění zeleninových nebo masových polévek, do omáček, karbanátků, salátů, náplně italské pizzy, na těstoviny, do fazolí, okurek, bylinkového másla, octa, tvarohu, při přípravě zvěřiny a ryb. Lze ji přidat do játrové paštiky, vhodná je do pokrmů z masa, vajec, krabů a sýrů. Je to jedno ze základních koření jihoevropských kuchyní.

koupit
Chimichuri koření 30 g

Chimichuri koření 30 g

Příjemná argentinská (nepříliš ostrá) vločkovitá směs koření určená na hovězí steaky a na typický argentinský salát z usekaných okurek, póru, cibule, rajčat, paprik a bylinek. Její použití je však mnohostranné. Složení ji dovoluje použít k dochucení všech typů polévek, na minutky, vaječné pokrmy, na pečeně (zvl. skopové), na tvarohové a sýrové pokrmy, na saláty z čerstvé zeleniny, dokonce i k ochucení bramborové kaše, rýže, pohanky a fazolí.

koupit
Gurmánská sůl 50 g

Gurmánská sůl 50 g

Směs koření určená hlavně k dochucení hotových pokrmů. Lze ji použít i při pečení a grilování masa (vepřové, kuřecí, krůtí), do vajec, při obalování řízků a zeleniny na smažení, do salátů, pomazánek, studených omáček, na topinky, vaječné pokrmy, na obložené chlebíčky. Hodí se i při přípravě rychlých pokrmů čínského typu. Dávkujeme dle chuti s ohledem na 50 % obsah soli.

koupit
Vindaloo másala 45 g - Koření od Antonína

Vindaloo másala 45 g - Koření od Antonína

Jeho prapůvod je v provincii Goa na západním pobřeží Indie, kde se Vindaloo podávalo při zvláštních příležitostech. Odtud ho Portugalci, tehdejší vládci provincie, přivezli do Evropy a postupně rozšířili do celého světa. K přípravě „Vindaloo“ se používá všech druhů mas i mořských plodů a připravit se dá i veganská varianta.

koupit
Salát pikant 30 g, Koření od Antonína

Salát pikant 30 g, Koření od Antonína

Mírně pikantní směs na zeleninové saláty, do polévek, na minutky, těstoviny a vaječné pokrmy, skopovou pečeni, tvaroh a sýrové pokrmy, na bramborovou kaši, rýži, pohanku, fazole apod.     

koupit