Kavalan je známý pro své tropické zrání a díky tomu specifický charakter jejich whisky. Ale pracují i s něčím, co na první pohled nezapadá do této části světa, tedy nakouřenou whisky.
Whisky Solist Madeira je sladká, marmeládová, ale silná díky sudové síle. Ovoce jako jablka a hrozny ve vůni jsou doplněny meruňkami a vanilkou v chuti a karamelem v dozvuku.
Jedinečná taiwanská single malt whisky Kavalan Solist Fino byla lahvována pouze z jednoho sudu a nabízí vám neskutečný zážitek. Whisky zrála v sudu po Fino Sherry přibližně 4 až 6 let a má pro vás nachystanou extra jemnost.
Celá SOLIST řada se vyznačuje především nekompromisním přístupem k produkci single malt whisky, což zahrnuje mimo jiné lahvování v sudové síle, není dobarvovaná a ani filtrovaná za studena. Jako všechny Kavalan whisky je destilována na Taiwanu, ale ze sladu ze Skotska a dozrává v subtropických podmínkách podhůří Sněžných hor na severozápadě Taiwanu. Ex-bourbon zraje, jak název napovídá v sudech po americkém boubonu, osobně vybíraných master blenderem. Díky tomu získává unikátní profil,
Kavalan Solist Port Cask je stařen v sudech po Portském a lahvován pouze z jednoho sudu. Bohaté ovocné aroma whisky je doprovázeno jemným dřevitým kořením. Uspokojující chuť ovoce je zkombinovaná s pořádnou dávkou čokolády.
Tohle je dokonalý koncert vůní a chutí. Taiwanské single malt whisky Kavalan Concertmaster Port Cask Finish zrála ve vybraných sudech z amerického dubu. Finišovala v sudech po barikovém portském, které zajistily zjemnění chutí a neuvěřitelnou hladkost. Výtečnou chuť odměnili porotci na světových soutěžích více než 5 zlatými medailemi. Kavalan Concertmaster Port Cask Finish voní po vanilce, rozinkách a kokosu. V chuti je mírně ostřejší s dřevitými tóny, nasládlým závěrem s vanilkou a č
Tato whisky je destilována na Taiwanu ze sladu dovezeného ze Skotska. Zraje nejprve v refill sudech z amerického bílého dubu, tedy sudech, ve kterých předtím zrály americké bourbony. Poté dozrává tato whisky ještě v sudech po španělském sherry víně, které si osobně ve Španělsku vybírá master blender Ian Chang.
Kavalan Ex-Bourbon je jemně sladká a hladká whisky, oproti sudové síle ztrácí na drsnosti, její unikátní aroma ale zůstává. Ve vůni převládají tóny čerstvého svěžího tropického ovoce s příjemným dotykem vanilky kokosu a exotického koření
Podle rozhodnutí master blendera Iana Changa je tato whisky zrající v sudech po španělském oloroso sherry smíchávána a ředěna místní pramenitou vodou ze Sněžných hor na severozápadě Taiwanu na konečný 46% alkoholu. Díky tomu je tato whisky pitelnější, skvělá pro pití s přáteli, rodinou.
Tahle whisky vlétla do světa jako blesk z čistého nebe. I když je taiwanská značka velmi mladá, se svou Kavalan Single Malt Classic získala 5 zlatých medailí. A o dalších ani nemluvě. Vlajková loď je vyladěnou parádou, která zrála v sudech po bourbonu, portském, sherry a po víně z barrique sudů.