> Rychlá instantní příloha, zapékané mísy, saláty, placičky, slané směsi, sladké snídaně a nákypy, dezerty… Celozrnná varianta kuskusu si zachovává řadu cenných látek, které se jinak při loupání zrn ztrácí. Lze jej používat jako přílohu, ale také různě míchat se zeleninou nebo masem.Návod na ...
> Rychlá příprava a široké použití. Slaná i sladká úprava. Vařte, pečte a smažte s fantazií! Kuskus je těstovina vyráběná napařováním mouky z tvrdozrnné pšenice, zpracovaná do drobných kuliček. Obsahuje jen velmi malé množství tuku, je bohatý na bílkoviny. Tradičně se kuskus připravuje s ...
> Přidejte do pečiva, pomazánek, kaší, cukroví či salátů. Lněné semínko se vyznačuje typicky oříškovou chutí, ve srovnání se semeny lnu hnědého je len zlatý chuťově jemnější. Je bohatým zdrojem vlákniny. Je možné jej přidat do těst, jogurtů, müsli, salátů, polévek, karbanátků či použít k dekor...
> Vysoký obsah vlákniny a rychlá příprava. Linguine v italštině znamená „malé jazýčky“. Jiným názvem jsou též trenette či bavette. Mají délku špaget a tvar užších fettuccine. Ve své domovině se nejčastěji podávají s mořskými plody či pestem. A s čím si je připravíte vy?Návod na přípr...
> Přidejte do jogurtu, přesnídávky či mléka. Tepelně zpracované pohankové vločky představují lahodnou a výživnou snídani zároveň. Lze je chroupat samotné, nebo kombinovat s mlékem, jogurtem, sušeným i čerstvým ovocem, přesnídávkou či džusem.Složení: Pohanka setá* (Fagopyrum esculentum Mo...
> V kombinaci s mlékem, jogurtem či ovocem vytvoříte snídani s vysokým obsahem přirozené vlákniny. Celozrnné tepelně zpracované špaldové vločky s lehce oříškovou chutí lze konzumovat jako součást cereálních směsí, v kombinaci s mlékem, jogurtem nebo ovocem či přesnídáv...
> K zahušťování, na obalování, k přípravě polévek, kaší a krémů… Červená čočka je velmi oblíbenou luštěninou. Je velmi rychle uvařená, a protože nemá slupku, je velice dobře stravitelná. Tradiční mletí kamenem, tak jak se mlelo za našich prababiček. Mouka je vhodná na zahušťování omáček, slaný...
> Surovina pro bezlepkové pečení, přidejte do chleba, pečiva, koláčů, sušenek, koblížků nebo muffinů… Čirok je jednou z nejstarších bezlepkových obilnin, v celosvětové produkci je pátou nejpěstovanější obilovinou. Pro svou neutrální chuť a výborné pečící vlastnosti je ideální surovinou pr...
> Skvělá pro přípravu sladkých nepečených dezertů, vhodná pro zahušťování omáček, slaných či sladkých jídel. Rýže je lehce stravitelná potravina, vyvolává pocit nasycení. Je přirozeně bezlepková, vhodná pro celiaky. Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost bezlepkových směsí. Hodí se na přípravu ...
> Speciální druh rýže, který se využívá hlavně v japonské kuchyni, a to hlavně na přípravu různých druhů sushi. Její zrnka mají oválný tvar, po uvaření je lepkavá, aby se mohla dobře tvarovat a nabírat hůlkami.Příprava: Rýži na sushi je nutné velmi důkladně vymýt. Pak nechte odstát ponořenou r...
> Výborná do pečiva, müsli, ovocných či zeleninových salátů. Vynikající lehce opražená na suché pánvi. V kuchyni mají slunečnicová semínka všestranné použití. Lze je přidat do pečiva, zeleninových či ovocných salátů, müsli, konzumují se i naklíčená. Opražená příjemně voní, jsou skvělou náhražk...
> Do kaší či polévek, nebo jako příloha v kombinaci s rýží či bulgurem. Slzovka obecná (také Jobovy slzy) je jednou z nejdéle pěstovaných obilovin na světě, u nás zatím málo známá. Je přirozeně bezlepková, používá se jako přídavek do kaší, polévek nebo zdravotních čajů. Příprava: Slz...
amp;gt; Bezlepkové těstoviny připravené z několika druhů kvalitní mouky, obohacené přídavkem hořčíku, vápníku a vit B1 a D. Vhodné pro děti od 3let.Návod k přípravě: těstoviny vaříme v osolené vodě s kapkou oleje (v poměru 100g těstovin/1l vody) za občasného míchání 8min. a 2min. necháme dojít. Poté...
> Těstoviny z kukuřice, čiroku a rýže obohacené o minerály a vitamíny... Buďte rychlí jako zebra! Bezlepkové těstoviny připravené z několika druhů kvalitní mouky, obohacené přídavkem hořčíku, vápníku a vitaminu B1 a D. Vhodné pro děti od tří let.Návod na přípravu: Těstoviny vaříme v&...
> Oblíbené kuku těstoviny ve tvaru žabiček Vás zabaví natolik, že slupnete oběd rychleji než dříve. Hravé bezlepkové těstoviny z kukuřičné mouky. Originální tvar v podobě žabek pro zpestření Vašeho jídelníčku.Návod na přípravu: Těstoviny vaříme v osolené vodě s kapkou olej...