Krevety DANI, které v konzervě chutnají stejně, jako po vylovení. Způsob konzervace je opravdu přísný a díky tomu si zachovají optimální vlastnosti i živiny. V kombinaci s česnekovou omáčkou získají krásně pikantní a intenzivní nádech. Náš TIP: Zkuste je studené s čerstvým křupavým pečivem a doplňte je bílým vínem, pivem nebo sektem Cava.
Vše, co by vás mohlo zajímat Guindillas jsou zelené papričky vypěstované v Baskicku. Jedná se o jeden z druhů chilli papriček. Vhodné jako předkrm, oblíbené jsou v kombinaci s olivami a artyčoky. Hodí se vědět: Guindillas neboli Chilly se může použít jako koření v různých pokrmech jako pizza, hamburgery, fajitas, těstoviny. Kromě své pikantné chuti hodně vitaminů a jsou silný antioxidant. Dokonce se o ně tvrdí , že se jedná od afrodiziakum
Hodí se vědět: Jalapenos najdou všestranné využití v kuchyni, třeba mexické- fajitas. Dále jsou vhodné do burgerů a sendvičů, na pizzu nebo carpaccio, na jednohubky, chlebíčky, do gulášů, zeleninového, těstovinového i bramborového salátu nebo jako alternativa nakládaných okurek. Mohlo by Vás zajímat: Jalapeño [chalapeňo] je kulturní forma papriky seté (Capsicum annuum) původem z Mexika. Své jméno má podle hlavního města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého
Hodí se vědět: Jalapenos najdou všestranné využití v kuchyni, třeba mexické- fajitas. Dále jsou vhodné do burgerů a sendvičů, na pizzu nebo carpaccio, na jednohubky, chlebíčky, do gulášů, zeleninového, těstovinového i bramborového salátu nebo jako alternativa nakládaných okurek. Mohlo by Vás zajímat: Jalapeño [chalapeňo] je kulturní forma papriky seté (Capsicum annuum) původem z Mexika. Své jméno má podle hlavního města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého
Směs mořské soli a citronové kůry je skvělým koření pro všechny pokrmy z ryb a plodů moře, nebo jídel připravovaných s ovocem. Doporučujeme přidat až po dovaření jako dosolení, aby se maximálně zachovala chuť a aróma.
Kala Namak, černá je speciální druh vulkanické nerafinované soli s velmi specifickou a výrazně siřičitou vůní. Kvůli přítomnosti síry a jiných minerálů, má sůl černou barvu . Používá se hlavně v indické kuchyni. Je skvělá na dochucování salátů a a zeleniny. Je velice ceněná v tvz Haute cuisine, tj vysoké gastronomii.
Vše co by Vás mohlo zajímat: U rybích konzerv které nesou název Sardinky je důležité si všimnout jeden drobný ale podstatný detail a to druhy ryby. Pouze druh sardinka obecná - Sardina pilchardus je ta pravá a nefalšovaná sardinka. Dani vybírá ty nejlepší sardinky, které ručně porcuje, zbavuje hlav a čistí, poté je peče v páře a balí. Náš produkt je 100% středomořský. Vynikají atraktivním stříbřitým vzhledem, krémovou konzistencí, intenzivní rybí chutí a nádhernou prezentací. Díky vysokému o
Vše co by Vás mohlo zajímat: Inkoust je černý pigment uvolňovaný sépiemi široce používanými ve středomořské kuchyni. Náš tip: K rýžovým pokrmům, těstovinám, rybám nebo dušenému masu. Široce se používá pro černou rýži, tradiční valencijské jídlo, nebo špagety al nero s krevetami, tradiční italské jídlo.
Patříte vy nebo vaši blízcí mezi milovníky mořských plodů? V tom případě rozhodně musíte vyzkoušet tyhle mušle. Jsou ve vlastním nálevu, takže zůstane zachovaná jejich přirozená chuť. Využijete je jak ve studené, tak v teplé kuchyni. Perfektně se hodí jako tapas, ale můžete si z nich připravit i skvělou paštiku. A rozhodně je můžeme doporučit také v oblíbené paelle. Tím ale možnosti rozhodně nekončí, uvařit můžete i guláš z plodů moře. Náš TIP: K mořským plodům neodmyslitelně patří sklenka bíl
Směs mořské soli a kajenského pepře ocení každý milovník pikatních jídel. Perfektně se totiž hodí na něco ostřejšího, omáčky nebo saláty. Náš TIP: Doporučujeme směs přidat jako dosolení až po dovaření, aby se maximálně zachovala chuť a aroma.
Vše co by Vás mohlo zajímat: Pravý losos v přírodním stavu, bez kůže a kostí, připravený ke konzumaci. Lze jej konzumovat jako předkrm, v salátech a je součástí mnoha receptů. Jedná se o produkt bohatý na omega-3 a s vysokým obsahem bílkovin, díky čemuž je nezbytný pro zdravou výživu. Možnost servírování: Studené s čerstvým křupavým pečivem, k pivu bílému vínu nebo sektu Cava. Skvělý do rizota nebo do těstovin.
Vše co by Vás mohlo zajímat: Chobotnice s olivovým olejem je vynikající zakousnutí. Malé chobotničky doplněné nejlepším olivovým olejem, které si zachovávají veškerou chuť, jsou křehké a lahodné. Dají se jíst samotné nebo se z nich připravují pokrmy jako rizoto s plody moře, paella nebo těstoviny. Možnost servírování: Studené s čerstvým křupavým pečivem, k pivu bílému vínu nebo sektu Cava. Skvělé do salátů.
Vše co by Vás mohlo zajímat: Hřebenatky se loví a vybírají ručně. Jsou to vynikající mořské plody, které vynikají křehkou, šťavnatou, jemnou strukturou a lehce nasládlou chutí. V doprovodu omáčky salsa de Vieira, jejíž základ tvoří cibule a rajčata, potěší i ty nejnáročnější chuťové buňky. Jedná se o produkt, který poskytuje různé vlastnosti, jako je vápník a fosfor, které pomáhají udržovat zdravé kosti. Možnost servírování: Studené s čerstvým křupavým pečivem, k pivu bílému vínu nebo sektu Cava. Upl
Himalájská sůl (nebo také růžová sůl) je kamenná sůl těžená v pákistánském Pandžábu a svou charakteristickou růžovou barvu má díky obsahu malého množství sloučenin železa. Skvěle se hodí k masům, rybám nebo rýžovým pokrmům a těstovinám. Perfektní je také na saláty nebo dresingy. Náš TIP: Doporučujeme ji přidat jako dosolení až po uvaření, aby se maximálně zachovala její chuť a aroma.
Směs mořské soli a jemných bylinek by neměla chybět v žádné kuchyni. Perfektně se hodí na maso, ryby, do těstovin nebo do rizota. Ale to zdaleka není vše. Také s ní skvěle dochutíte třeba saláty a polévky. Náš TIP: Doporučujeme ji přidat jako dosolení až po dovaření, aby se maximálně zachovala její chuť a aroma.