Vše co by Vás mohlo zajímat: Chobotnice vyrobená z chapadel, ručně krájená a konzervovaná, s přidáním pouze olivového oleje, aby si zachovala své vlastnosti a užila si její autentickou a charakteristickou chuť. Opravdové potěšení pro mlsné jazýčky. Tradiční pochoutka vhodná jako tapas, nebo do těstovin, salátů, rizota. Skvěle se snoubí s bílým vínem nebo sklenkou Cavy.
Pokud jste někdy navštívili Španělsko a zašli jste si na tapas, jistě si vzpomenete na malé zelené olivy s jemnou a delikátní chutí, slavné olivy manzanilla, známé také jako sevillské olivy. Vysvětlíme vám, co byste měli vědět, pokud se chystáte koupit olivy manzanilla. Co jsou olivy manzanilla? Jedná se o odrůdu oliv s názvem Olea europaea pomiformis s pevnou a hladkou strukturou, která po uvaření a fermentaci získává zelenožlutou barvu. Má jemnou a delikátní chuť a velmi vyvážený poměr dužiny a pecky, c
Olivy plněné ančovičkami jsou klasikou s vynikající chutí. K jídlu, do salátů nebo samotné jako předkrm. Nepostradatelné při vermutu. Naše zelené olivy manzanilla plněné sardelí jsou klasikou s vynikající chutí. K jídlu, do salátů nebo samotné jako předkrm. Nepostradatelné při vermutu. Masité olivy se silnou slupkou a plněné sardelí, která poskytuje intenzivní chuť, perfektní mix.
Vše co by Vás mohlo zajímat: Makrela je nejvíc ceněná modrá ryba pro svoji chuť a konsistenci masa. Makrela v slunečnicovém oleji si zachovává tu správnou konsistenci masa a skvělé chuti. Tradiční pochoutka vhodná jako tapas, ke sklence vína nebo dobře vychlazeného piva.
Vše co by Vás mohlo zajímat: Makrela je nejvíc ceněná modrá ryba pro svoji chuť a konsistenci masa. Je naložená v domácí rajčatové omáčce s olejem, kořením a solí které podporují její chuť. Tradiční pochoutka vhodná jako tapas, ke sklence vína nebo dobře vychlazeného piva.
Vše co by Vás mohlo zajímat: Makrela je nejvíc ceněná modrá ryba pro svoji chuť a konsistenci masa. Naložená v tradiční marinádě připravené z přírodních surovin Tradiční pochoutka vhodná jako tapas, ke sklence vína nebo dobře vychlazeného piva.
Vše co by Vás mohlo zajímat: Uzená tresčí játra , také známa jako mořský foie s jemnou texturou a delikátní chutí se používají jako samostatné lahůdka nebo na přípravu různých jídel. Jemné uzení mu dodává dokonalou chuť. Navíc se jedná o pokrm bohatý na Omega 3 a vitamíny A a D. Skvěle je vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného sektu Cava.
Jen ty nejlepší plody moře v kombinaci se zeleninou tak, abyste si mohli připravit pravou španělskou Paellu i doma. A to nejen rychle, ale i úplně jednoduše. Balení obsahuje kalamáry, srdcovky, slávky jedlé, hrášek, cibuli, mrkev a další přísady, které do Paelly perfektně sednou.
Vše co by Vás mohlo zajímat: U rybích konzerv které nesou název Sardinky je důležité si všimnout jeden drobný ale podstatný detail a to druhy ryby. Pouze druh sardinka obecná - Sardina pilchardus je ta pravá a nefalšovaná sardinka. S charakteristickou a intenzivní chutí , nabízí svým stříbrným vzhledem jasnou, chutnou, jemnou a šťavnatou strukturu. Je naložená v domácí rajčatové omáčce s olejem, kořením a solí, které podporují její chuť. Nás tip: Skvělé jako samostatné tapa
Vše co by Vás mohlo zajímat: U rybích konzerv které nesou název Sardinky je důležité si všimnout jeden drobný ale podstatný detail a to druhy ryby. Pouze druh sardinka obecná - Sardina pilchardus je ta pravá a nefalšovaná sardinka. S charakteristickou a intenzivní chutí , nabízí svým stříbrným vzhledem jasnou, chutnou, jemnou a šťavnatou strukturu. Sardinky v tradiční španělské salse. Sardinky nakládané v kyselé omáčce, která podtrhne a zvýrazní chuť sardinek. Nás tip: Skvě
Ochutnejte ty nejkvalitnější kalamáry naložené v pikantní omáčce, která ještě více zvýrazňuje jejich skvělou chuť. Maso je nejen chutné, ale také velmi jemné a na jazyku se přímo rozplývá. Právem patří mezi nejoblíbenější španělské tapas. Servírovat je můžete studené s čerstvým křupavým pečivem, ohřáté s rýží nebo kuskusem i jako salát z plodů moře a zeleniny. Pokud hledáte dokonalou kombinaci, zkuste je se zeleninovým pestem. Náš TIP: Perfektně poslouží jako základ rizota a těstovin. A také s
Šafrán je přírodní barvivo a vyznačuje se hořkou chutí a vůní. Neobejde se bez něj paella a používá se také do dalších druhů rýže, těstovin (například fideua), masa i mořských plodů. Vždy pouze v malém množství. Jde o vzácné koření. Malé dávky šafránu mají mírné afrodiziakální účinky a podporují zažívání. Uvnitř květu šafránu se nachází 3 nitkové čnělky. A na 1 kilo šafránu je potřeba přibližně 100 tisíc čnělek. Ty je možné sklízet pouze ručně (odštípnutím). Není tedy divu, že je šafrán nejdražší k
Vše co by Vás mohlo zajímat: Španělská paprika špičkové kvality. Výborná k dochucení různých pokrmů: guláše, uzeniny, maso, dušená zelenina. Hodí se vědět: Specifikací španělské papriky je, že se udí ve speciálních ,,boudách,, 10 až 15 dní. Po celou dobu se obrací, až je dokonale vysušena. Tato speciální jemné a pomalé sušení zaručuje, že obsah karotenoidů (přírodních antioxidantů) v paprice zůstane zachován případně se jeho podíl ještě zvýší. Je důležité zdůraznit, že to co dělá španělské uzeniny
Vše co by Vás mohlo zajímat: Španělská paprika špičkové kvality. Výborná k dochucení různých pokrmů: guláše, uzeniny, maso, dušená zelenina. Hodí se vědět: Specifikací španělské papriky je, že se udí ve speciálních ,,boudách,, 10 až 15 dní. Po celou dobu se obrací, až je dokonale vysušena. Tato speciální jemné a pomalé sušení zaručuje, že obsah karotenoidů (přírodních antioxidantů) v paprice zůstane zachován případně se jeho podíl ještě zvýší. Je důležité zdůraznit, že to co dělá španělské uzeniny
Mlýnek s 5 druhy pepře je ideální pro dochucení všech druhů pokrmů s pohodlnou možností dávkování podle vaší chuti. Tato úžasně univerzální směs pepřů v sobě spojuje jedinečné chutě pěti pepřů. Použijte tuto směs místo obvyklého pepře a dodejte jakémukoli pokrmu peprný nádech. Směs pepřů je ideální pro pokrmy se saláty, těstovinami, masy, rybami, uzeninami a sýry, u nichž vám pomůže dosáhnout exkluzivní a zcela jedinečné chuti.