Pražírna kávy založená čtyřmi bratry. Výběrová káva z celého světa. Pražíme hořko-sladké kávy na espresso, i ovocité a šťavnaté na filtr. Zrnková káva na doma, klidně vám ji pomeleme nebo připravíme i u nás.
José Gutierrez je producentem kávy třetí generace, jehož vášeň pro pěstování ho přivedla zpět ke kávě téměř 25 let poté, co jeho rodina v 80. letech přestala v kávovém světě pracovat. V roce 2005 se José, inspirován rostoucím zájmem o výběrovou kávu a vyšší kvalitu, s velkým nadšením k tomuto řemeslu vrátil. Spojuje vědecké know-how s prastarou farmářskou moudrostí, aby pěstoval a chránil svou kávu před nákazami a škůdci. Káva ve Finca Vista Hermosa se pěstuje ve stínu, který poskytují původní druhy strom
José Gutierrez je producentem kávy třetí generace, jehož vášeň pro pěstování ho přivedla zpět ke kávě téměř 25 let poté, co jeho rodina v 80. letech přestala v kávovém světě pracovat. V roce 2005 se José, inspirován rostoucím zájmem o výběrovou kávu a vyšší kvalitu, s velkým nadšením k tomuto řemeslu vrátil. Spojuje vědecké know-how s prastarou farmářskou moudrostí, aby pěstoval a chránil svou kávu před nákazami a škůdci. Káva ve Finca Vista Hermosa se pěstuje ve stínu, který poskytují původní druhy strom
Tato výjimečná brazilská káva dozrává v nadmořské výšce 1040 m n. m. v regionu Matas de Minas. Pěstitelé této kávy jsou již třetí generací farmářů a stále více se zaměřují na produkci výběrových káv. Rodina Mendes si zakládá na poctivé ruční práci, osobním přístupu, sociální a environmentální odpovědnosti a transparentnosti. Jako post-harvest zpracování byla zvolena metoda anaerobní fermentace, která se stává čím dál víc populární. V kombinaci s recepturou pražení, jenž vytvořil náš headroaster Vašek, můž
Tato výjimečná brazilská káva dozrává v nadmořské výšce 1040 m n. m. v regionu Matas de Minas. Pěstitelé této kávy jsou již třetí generací farmářů a stále více se zaměřují na produkci výběrových káv. Rodina Mendes si zakládá na poctivé ruční práci, osobním přístupu, sociální a environmentální odpovědnosti a transparentnosti. Jako post-harvest zpracování byla zvolena metoda anaerobní fermentace, která se stává čím dál víc populární. V kombinaci s recepturou pražení, jenž vytvořil náš headroaster Vašek, můž
Tato výjimečná brazilská káva dozrává v nadmořské výšce 1040 m n. m. v regionu Matas de Minas. Pěstitelé této kávy jsou již třetí generací farmářů a stále více se zaměřují na produkci výběrových káv. Rodina Mendes si zakládá na poctivé ruční práci, osobním přístupu, sociální a environmentální odpovědnosti a transparentnosti. Jako post-harvest zpracování byla zvolena metoda anaerobní fermentace, která se stává čím dál víc populární. V kombinaci s recepturou pražení, jenž vytvořil náš headroaster Vašek, můž
Zrna této naturálně zpracované kávy jsme získali ze zpracovatelské stanice El Panal v oblasti Huehuetenango v Guatemale. Huehuetenango se nachází na úpatí jednoho z nejvyšších pohoří ve Střední Americe - Cuchumatanes,. Jsou zde vhodné podmínky pro pozdní sklizeň, je nevulkanického původu a je nejvýše položenou pěstební oblastí v Guatemale. Oblast je chráněna před mrazem, což umožňuje pěstování kávy až do nadmořské výšky 2 000 metrů. Guatemala El Panal je pěstována v rozpětí nadm. výšek od 1 300 do 1 650
Zrna této naturálně zpracované kávy jsme získali ze zpracovatelské stanice El Panal v oblasti Huehuetenango v Guatemale. Huehuetenango se nachází na úpatí jednoho z nejvyšších pohoří ve Střední Americe - Cuchumatanes,. Jsou zde vhodné podmínky pro pozdní sklizeň, je nevulkanického původu a je nejvýše položenou pěstební oblastí v Guatemale. Oblast je chráněna před mrazem, což umožňuje pěstování kávy až do nadmořské výšky 2 000 metrů. Guatemala El Panal je pěstována v rozpětí nadm. výšek od 1 300 do 1 650
Zrna této naturálně zpracované kávy jsme získali ze zpracovatelské stanice El Panal v oblasti Huehuetenango v Guatemale. Huehuetenango se nachází na úpatí jednoho z nejvyšších pohoří ve Střední Americe - Cuchumatanes,. Jsou zde vhodné podmínky pro pozdní sklizeň, je nevulkanického původu a je nejvýše položenou pěstební oblastí v Guatemale. Oblast je chráněna před mrazem, což umožňuje pěstování kávy až do nadmořské výšky 2 000 metrů. Guatemala El Panal je pěstována v rozpětí nadm. výšek od 1 300 do 1 650
Představujeme vám vzrušující novinku, Med Coffee Honey s neodolatelnou příchutí kávy. Coffee Honey je výsledkem jedinečné kombinace kvalitního medu z brněnského včelařství Med Moravia a naší výběrové kávy Nicaragua Selva Negra, která dodává tomuto produktu nezaměnitelnou chuťovou harmonii. Každá lžička našeho medu s kávou vás přenese na jedinečnou chuťovou cestu plnou bohatých aróm a výrazných dozvuků. Při prvním soustředěném doušku se rozvine jemná sladkost medu, která je laděná s lahodnou hořkostí kávy.
Za sklem Blend je směsí kávy z Brazílie a Nicaraguy v perfektním poměru. Kromě skvělé, čokoládově-oříškové chuti nabízí navíc možnost udělat něco dobrého. Věděli jste, že pitím kávy můžete udělat dobrý skutek? Více se o činnosti neziskové organizace Za sklem dozvíte zde. Z každého prodaného balíčku věnujeme 10 % částky na podporu organizace Za sklem, která se věnuje pomoci lidem s poruchou autistického spektra (PAS). Hořkost Sladkost Acidita
Za sklem Blend je směsí kávy z Brazílie a Nicaraguy v perfektním poměru. Kromě skvělé, čokoládově-oříškové chuti nabízí navíc možnost udělat něco dobrého. Věděli jste, že pitím kávy můžete udělat dobrý skutek? Více se o činnosti neziskové organizace Za sklem dozvíte zde. Z každého prodaného balíčku věnujeme 10 % částky na podporu organizace Za sklem, která se věnuje pomoci lidem s poruchou autistického spektra (PAS). Hořkost Sladkost Acidita
Spolu s lokální společností KřupíTo jsme dali hlavy dohromady a připravili pro Vás další produkt z řady Kávové speciály. Jedná se o unikátní trojhránky s příchutí cappuccino, jenž vytváří naše pražená zrnka kávy. Trojhránky jsou nesmažené, bez lepku a vyrobené v Jihomoravském kraji. Chuť trojhranků je příjemně nasládlá, kávová. Hodí se na rychlé zahnání hladu nebo jako zdravé mlsání. Kamarádi z KřupíTo již řadu let vyrábějí trojhránky, které mají být vhodnou a zdravou alternativou k smaženým brambůrkám a
Zrna této naturálně zpracované kávy jsme získali z farmy Abebe Hilu, která leží v ohromujících 2 060 metrech nad mořem, z provincie Yirgacheffe, která se nachází na jihu země. Vysoká nadmořská výška vytváří klima teplých, slunečných dnů a chladných nocí, které pomáhají koncentrovat cukry a vytvářet sladkou, hustou kávovou třešeň. Způsoby hospodaření v Yirgacheffe zůstávají převážně tradiční. Farmáři Yirgacheffe obvykle pěstují své kávovníky s jinými potravinářskými plodinami. Tato metoda je běžná mezi dro
Zrna této naturálně zpracované kávy jsme získali z farmy Abebe Hilu, která leží v ohromujících 2 060 metrech nad mořem, z provincie Yirgacheffe, která se nachází na jihu země. Vysoká nadmořská výška vytváří klima teplých, slunečných dnů a chladných nocí, které pomáhají koncentrovat cukry a vytvářet sladkou, hustou kávovou třešeň. Způsoby hospodaření v Yirgacheffe zůstávají převážně tradiční. Farmáři Yirgacheffe obvykle pěstují své kávovníky s jinými potravinářskými plodinami. Tato metoda je běžná mezi dro
Zrna této naturálně zpracované kávy jsme získali z farmy Abebe Hilu, která leží v ohromujících 2 060 metrech nad mořem, z provincie Yirgacheffe, která se nachází na jihu země. Vysoká nadmořská výška vytváří klima teplých, slunečných dnů a chladných nocí, které pomáhají koncentrovat cukry a vytvářet sladkou, hustou kávovou třešeň. Způsoby hospodaření v Yirgacheffe zůstávají převážně tradiční. Farmáři Yirgacheffe obvykle pěstují své kávovníky s jinými potravinářskými plodinami. Tato metoda je běžná mezi dro