Obchod se zdravou výživou, který nabízí široký sortiment zboží pro zdravé vaření, pečení, nebo jen mlsání.
Karob na polevu se získává z plodů rohovníku obecného, známých jako svatojánský chléb Karob svou chutí je podobný kakau, má ale menší obsah tuku je bohatý na vápník přispívá k normální činnosti svalů podporuje energetický metabolismus stará se o normální stav zubů a kostí Složení: karobová poleva 65%, klikva velkoplodá 35%, cukr, rostlinný tuk (palmový), syrovátka (z MLÉKA), rýžová mouka, karobový prášek, emulgátor: slunečnicový lecitin E322, leštidla: E904 (šelak), E414 (arabská guma). Výživové údaj
Složení: kandované višně 60 %, hořká čokoláda 40% (cukr 49%, kakaová hmota 42%, rostlinný tuk 4,5%, kakaové máslo 3,8%, emulgátory: SÓJOVÝ lecitin 0,6%, E476 0,08%, aroma 0,02%). Obsah kakaové sušiny minimálně 47%. Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1562 kJ / 365 kcal tuky: 13,2 g z toho nasycené mastné kyseliny: 8 g sacharidy:63,2 g, z toho cukry:59,6 g bílkoviny: 2,5 g sůl: 0,01 g.
Složení: kandovaná pomerančová kůra 60 %, hořká čokoláda 40% (cukr 49%, kakaová hmota 42%, rostlinný tuk 4,5%, kakaové máslo 3,8%, emulgátory: SÓJOVÝ lecitin 0,6%, E476 0,08%, aroma 0,02%. Obsah kakaové sušiny minimálně 47%. Číslo normy: PN-A-88111. Výživové údaje na 100 g:Energetická hodnota: 1637 kJ / 393 kcaltuky: 12,9 g z toho nasycené mastné kyseliny: 8 gsacharidy: 63,2 g, z toho cukry: 59 gbílkoviny: 2,6 g sůl: 0,01 g.
Složení: mléčná čokoláda 67 % (cukr 48,5%, sušené MLÉKO (LAKTÓZA) 16%, kakaová hmota 15,5%, kakaové máslo 14%, sušená syrovátka (LAKTÓZA, MLÉKO) 5%, emulgátor E322 (SÓJA) 0,5%, přírodní vanilkové aroma 0,5%), jádra sladkých MANDLÍ 30% (MANDLE 98%, rostlinný tuk (slunečnicový) 2%, mletá skořice 2%, leštidla (glukózový sirup, emulgátor E 414 (arabská guma) 1%). Výživové údaje na 100 g:Energetická hodnota: 2256 kJ/ 541 kcaltuky: 34,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 12,2 gsacharidy: 44,5 g, z toho cukry:
Složení: mléčná čokoláda 68 % (cukr 48,5%, sušené MLÉKO (LAKTÓZA) 16%, kakaová hmota 15,5%, kakaové máslo 14%, sušená syrovátka (LAKTÓZA, MLÉKO) 5%, emulgátor E322 (SÓJA) 0,5%, přírodní vanilkové aroma 0,5%), jádra sladkých MANDLÍ 30% (MANDLE 98%, rostlinný olej (slunečnicový) 2%, leštidla (glukózový sirup, emulgátor E 414 (arabská guma) 1,9%, E904 (šelak) 0,1%. Výživové údaje na 100 g:Energetická hodnota: 2261 kJ/ 543 kcaltuky: 34,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 12,5 gsacharidy: 44,4 g, z toho cukr
Složení: hořká čokoláda 68 % (cukr 49%, kakaová hmota 39,5%, kakaové máslo 11%, emulgátor E322 (SÓJA) 0,3%, přírodní vanilkové aroma 0,3%), jádra sladkých MANDLÍ 30% (MANDLE 98%, rostlinný olej (slunečnicový) 2%), glukózový sirup 1,6%, leštidla: E 414 (arabská guma), E904 (šelak) 0,4%. Výživové údaje na 100 g:Energetická hodnota: 2310 kJ/ 556 kcaltuky: 38,4 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 14,8 gsacharidy: 38,8 g, z toho cukry: 34,9 gbílkoviny: 9,4 gsůl: 0,01 g
Lískové ořechy obsahují 60% tuků a až 20% cukrů a nejlépe si je vychutnáte ve zmrzlinách, nejrůznějších dezertech, cereáliích nebo jogurtech. Výborné jsou však i jen tak samotné Lískové ořechy jsou nejen chutné, ale obsahují velké množství antioxidantů, vysokou koncentraci zdravých tuků, které mohou zvýšit antioxidační potenciál a snížit hladinu cholesterolu v krvi Lískové ořechy obsahují množství vlákniny, draslíku a hořčíku, což pomáhá zase normalizovat krevní tlak Lískové ořechy obsahují také velké mno
Kešu ořechy jsou plným právem zařazovány do zdravého jídelníčku. Jsou bohaté na vitamíny A, B1, B6 K či E, minerální látky i bílkoviny. bohaté na hořčík, nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi, další minerály jako železo, zinek jsou lahodné máslové chuti a tím velmi oblíbené v kuchyni Připravíte z nich kešu omáčku nebo pomazánku. Stejně tak je oceníte při přípravě raw cukroví či sladkých dezertů Kešu ořechy na první pohled každý pozná podle jejich typického ledvinového tva
Kešu ořechy jsou plným právem zařazovány do zdravého jídelníčku. Jsou bohaté na vitamíny A, B1, B6 K či E, minerální látky i bílkoviny bohaté na hořčík, nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi, další minerály jako železo, zinek jsou lahodné máslové chuti a tím velmi oblíbené v kuchyni Připravíte z nich kešu omáčku nebo pomazánku. Stejně tak je oceníte při přípravě raw cukroví či sladkých dezertů. Kešu ořechy na první pohled každý pozná podle jejich typického ledvinového tva
Mandle patří mezi nejoblíbenější a nejdostupnější druhy ořechů, jsou plné minerálů, především zinku, vápníku, draslíku, hořčíku, železa a dalších vitamínů Mandle pomáhají zmírnit únavu a lépe zvládat stresové prostředí Mandle jsou také zdrojem bílkovin a vlákniny a jejich pravidelná konzumace pomáhá zlepšovat kvalitu vlasů, nehtů a pleti, posiluje nervy, srdce, imunitu, dodáva pevnost svalů Mandle poslouží jako hodnotná svačinka a pohotový zdroj energie a bílkovin během pracovního dne. Hodí se k do pečen
Mandle patří mezi nejoblíbenější a nejdostupnější druhy ořechů, jsou plné minerálů, především zinku, vápníku, draslíku, hořčíku, železa a dalších vitamínů Mandle pomáhají zmírnit únavu a lépe zvládat stresové prostředí Mandle jsou také zdrojem bílkovin a vlákniny a jejich pravidelná konzumace pomáhá zlepšovat kvalitu vlasů, nehtů a pleti, posiluje nervy, srdce, imunitu, dodáva pevnost svalů Mandle poslouží jako hodnotná svačinka a pohotový zdroj energie a bílkovin během pracovního dne. Hodí se k do pečen
Ovesné vločky jsou lehce stravitelné a známé svým obsahem lehce rozpustné vlákniny, která reguluje cholesterol a glukózu v krvi. Často proto též tvoří základ výživy sportovců. Ovesné vločky pomáhají snižovat krevní tlak, blahodárně působí na nervovou soustavu a tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy Ovesné vločky mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, slizových látek, vitamínů B1, B6 a E, železa a vápníku. Obsahují téžfosfor a lecitin Ovesné vločky obsahují průměrně 66,5% sacharidů, 14,4%
Mandlová mouka se vyrábí z najemno rozemletých loupaných mandlí. Můžete jí nahradit část klasické mouky nebo použít pouze mouku mandlovou. Pokrmy tak trochu ozdravíte, odlehčíte a dodáte jim vyšší výživnou hodnotu Mandlová mouka je výhodná k vyrobě vyhlášených makronek, můžete s ní však ozvláštnit jakékoliv dezerty. Umixujete z ní i mandlové mléko nebo připravíte domácí marcipán. Mandlovou mouku mají v oblibě paleo nadšenci nebo celiaci, kteří na ní oceňují její přirozenou bezlepkovost. Mandlová mouka je
Tapioková mouka je škrob získaný z kořene manioku, má poměrně dost kalorií, ale výhodou je, že zasytí na delšídobu Tapioková mouka je také zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu. Tapiokovou mouku můžete použít jako univerzální kuchyňskou přísadu. Jako zahušťovadlo do polévek, omáček a dušených jídel, k přípravě krémů, při pečení moučníků a dezertů nebo k výrobě výborného pudinku. Tapioková mouka je Ideální také jako náhrada želatiny či rýže. Tapioková mouka nepatří k luštěninám ani ob
Černá čočka je zásobárnou vitamínu B, železa a hořčíku, je skvělým zdrojem vlákniny (na 100 g čočky = 15 g vlákniny) a rostlinných bílkovin (na 100 g čočky = 24 g)fu – 10 g). Její černý pigment obsahuje antioxidanty Černá čočka svými drobnými zrnky i barvou připomíná kaviár, má jemnou oříškovou chuť a vynikající nutriční profil. Tahle čočka určitě stojí za vyzkoušení! Málo nadýmá a je rychle hotová, nerozvaří se tak lehce na hladkou kaši jako čočka červená, nemusí se dopředu namáčet. Černá čočka se skvěle