Obchod se zdravou výživou, který nabízí široký sortiment zboží pro zdravé vaření, pečení, nebo jen mlsání.
Složení: mandle, blanšírované mandle, lísková jádra, kešu, para. Suroviny jsou v různém poměru. Výživové údaje na 100 g:Energetická hodnota: 2105 kJ/ 503 kcalTuky: 34,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 5,8 gSacharidy: 35,8 g, z toho cukry: 20,2 gVlákniny: 4,7 gBílkoviny: 11,4 gSůl: 0,03 g
Pekanové ořechy mají proti vlašským ořechům, kterým jsou velmi podobné, sladší a jemnější chuť Pekanové ořechy obsahují kromě množství zdravých tuků až 10 % bílkovin, vitamíny A, B a minerály draslík, vápník, zinek, fosfor a železo Pekanové ořechy jsou ideální do müsli, zmrzlin, koláčů, dortů, nejrůznějších druhů pečiva, sýrů Složení: pekanové ořechy 100%. Výživové údaje na 100 g:Energetická hodnota: 3133 kJ/ 748 kcalTuky: 72 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 6,2 gSacharidy: 14 g, z toho cukry: 4 gVlá
Pistácie jsou důležitým zdrojem antioxidantů, vitamínů, minerálů a zdravých tuků Pistácie solené jsou oblíbenou pochoutkou, která zahání chuť na sladké Pistácie jsou chutným zdrojem energie a jako takové jsou vhodnou přesnídávkou Pistácie jsou díky svému složení vynikajícím pomocníkem člověka v případě stresových situací Pistácie jsou kvalitnější čím je plod zelenější Výživové údaje na 100 g:Energetická hodnota: 2500 kJ Tuky: 50 gSacharidy: 15 g, z toho cukry: 7 gVláknina: 10,4 gBílkoviny: 20 g
Kokos je základní potravinou pro velkou část světové populace a z botanického hlediska je plod kokosu peckovice nikoliv ořech Kokos je pro pestrý obsah živin význačným prostředkem v boji s podvýživou. Kokosová dužnina je složená z 60 % tuku, 20 % glycidů, 8 % proteinů a 6 % vody, proto je plod zdrojem až 20 % denní dávky vápníku, 2 gramy vlákniny, stejného množství proteinů, 15 gramů cukrů a 3 gramy menasyceného tuku Kokosová dužnina je také významným zdrojem železa, mědi, selenu, hořčíku, fosforu, zinku
Ovesné vločky jsou lehce stravitelné a známé svým obsahem lehce rozpustné vlákniny, která reguluje cholesterol a glukózu v krvi. Často proto též tvoří základ výživy sportovců. Ovesné vločky pomáhají snižovat krevní tlak, blahodárně působí na nervovou soustavu a tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy Ovesné vločky mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, slizových látek, vitamínů B1, B6 a E, železa a vápníku. Obsahují téžfosfor a lecitin Ovesné vločky obsahují průměrně 66,5% sacharidů, 14,4%
Žitná mouka je jedna z nejzdravějších obilovin na světě a zároveň vydatnější než ostatní obilné mouky Žitná mouka neobsahuje tolik lepku jako pšenice nebo ječmen, pečivo z ní je mnohem zdravější Žitná mouka obsahuje 70 % sacharidů, dále bílkoviny a množství minerálních látek, jako draslík, fosfor, železo nebo fluor Žitná mouka a výrobky z ní pomáhají bojovat s cukrovkou a tělesnou váhou, rakovinou a problémy se střevy Výživové údaje na 100 g:Energetická hodnota: 1361 kJ / 347 kcalTuky: 1 gSacharidy: 72 g
Pohanka je zdrojem vitamínů B, C a E, minerálních látek, vlákniny, bílkovin i nenasycených mastných kyselin. Významný je i obsah rutinu, který léčí problémy s cévami, hemoroidy i křečovými žilamiPohanka je vhodná jako potravina pro psychicky a fyzicky namáhané osobyPohanka je přirozeně bezlepková plodina, která je díky své lehce oříškové chuti snadno kombinovatelná s jinými potravinamiPohanku můžete použít jako přílohu místo rýže, můžete ji taky upravit na slano nebo sladko, její konzumace přispívá k posí
Lněný olej je lisovaný za studena ze semínek lnu setého a je špičkovým zdrojem nezbytných esenciálních mastných kyselin omega 3 a omega 6 Lněný olej má žlutohnědou barvu a malinko nahořklou chuť Lněný olej je ideálním doplňkem stravy vhodným výhradně pro studenou kuchyni, skvělý jako zálivka do zeleninových salátů a pomazánek Lněný olej není určen pro smažení, pečení a přímé vaření v teplé kuchyni, používejte ho pouze na dochucení hotových jídel, Lněný olej působí proti obezitě, napomáhá tělu vylučovat r
Mák modrý je tradiční součástí české kuchyně, jeho semínka se využívají do pokrmů či pečiva k výrobě másla k výrobě oleje Mák modrý obsahuje množství vápníku, železa, hořčíku, manganu, fosforu, mědi, zinku, vitaminy B1, B6, B9 a vitamín E Mák modrý obsahuje nejvíce kyseliny linolové (patří do skupiny Omega-6) z rostlin pěstovaných pro potravinářství Mák modrý pomáhá v lékařství udržovat zdravé kosti a zdravé zuby působí pozitivně na svaly a nervovou soustavu napomáhá ke zlepšení paměti proti překyse
Maca peruánská, prášek z kořene, zvyšuje sílu, energii a odolnost, podporuje detoxikace těla a snižování cholesterolu, pozitivní vliv na plodnost, přírodní afrodiziakum Kořen macy obsahuje: vysoké množství aminokyselin, zejména esenciálních, které si tělo nedokáže vytvořit samo, vitamíny B1, B2, B6 vitamín C a E stopových prvků a minerálů jako vápník, zinek, železo, draslík, jód nebo hořčík další účinné látky mezi které patří saponiny, třísloviny, steroly, uhlovodany a vláknina. Macu prášek můžete mít
Arašídový krém je spojením jemného arašídového krému, kvalitní kakaové hmoty, kakaových bobů, skořice a himalájské soli Arašídový krém je skvělá alternativa pro všechny, kteří milují arašídy a čokoládu, ale nechtějí žádný zbytečný cukru navíc. Arašídový krém je nutričně vyvážen tak, aby uspokojil náročnější zákazníky jako jsou sportovci, zastánci zdravého životního stylu, nebo například příznivci LOWCARB stravy Arašídový krém je skělý na vaření a pečení, k ochucení kaší, jogurtů, na lívanečky nebo prostě
Kokosový krém, lahodný a máslový, výborně chutná s jablkem, banánem a ovesnou kaší se skořicí. Vhodný je i do smoothies či protein shakeru Kokosový krém je v běžné pokojové teplotě velice tuhý. Je to jeho přirozený jev. Stačí ovšem nechat chvíli v teple, nebo například ponořit do vodní lázně a celý krém se krásně rozpustí Kokosový krém vyzkoušejte na kaši, na ovoce, nebo jen tak na lžičku Kokosový krém je vyroben z čerstvých ořechů a kvalitní čokolády Výživové hodnoty na 100 GEnergie 2 761 kJ / 660 kc
Hraška na obalování je lahodná hrachová směs, která rozmícháním pouze s vodou (bez použití vajec) slouží k přípravě těstíčka pro obalování, včetně klasických řízků Hraška na obalování dále slouží k přípravě placek, pomazánek, dresinků, zahušťování aj. Lehce pikantní. Složení: hrách (70 %), směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl s obsahem 40 % draslíku, směs koření, chilli. Výživové údaje na 100 g:Energetická hodnota 1 437 kJ / 340 kcalTuky: 3,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 gSacharid
Jablečný ocet obsahuje více než 90 různých látek, hlavní složkou je kyselina octová, ale i 20 minerálů, stopových prvků a vitamínů. Mezi jinými vitaminy C, B1, B2, B6 a neobyčejně vysoký obsah draslíku, který na sebe váže vápník, sodík, železo, hořčík, chlor a křemík. Jablečný ocet je účinným antiseptikem a působí protizánětlivě Jablečný ocet posiluje organizmus při chřipce, nachlazení a zánětech horních cest dýchacích, upravuje narušené trávení a mikroflóru střev, snižuje hladinu cholesterolu (k tomu pom
Sůl mořská nerafinovaná se získává přirozeným odpařováním mořské vody v uměle vytvořených solných jezírcích na chráněném mořském pobřeží Sůl mořská nerafinovaná .obrahuje chlorid sodný a cca 2 % dalších minerálů přítomných v mořské vodě Sůl mořská nerafinovaná neobsahuje protispékavé látky jako běžné kuchyňské soli Sůl mořskou nerafinovanou můžeme použít také jako koupací sůl bez barviv a aromat