U nás si vyberete ze širokého sortimentu bylin, čajů, kávy, zdravých potravin, koření. Produkty dovážíme a jsou propagovány pod naší ochrannou známkou LUCIVITA®.
Kurkuma, někdy též zvaná „indický šafrán", byla dlouhou dobu ceněna spíše jako rostlina barvířská. Dnes pro ni však najdeme široké využití také v kuchyni. Spojuje a slaďuje jiné druhy koření, s nimiž se mísí v mnoha kombinacích - je například součástí směsí kari, garam masala či ras el hanout. Chuť má kořennou až ostře trpkou, podobnou zázvoru. Je teplá, pižmová, mírně hořká a kyselá. Má složitou, sytou dřevitou vůni, v níž jsou cítit květy, citrus a zázvor. Země původu: Indi Využití v kuchyni: → Ka
Směs koření k přípravě klasického perníku, kořeněných sušenek či vánočního pečiva. bez přidaného glutamátu. SLOŽENÍ: Skořice, koriandr, badyán, hřebíček, anýz, fenykl, pomerančová kůra, nové koření, muškátový ořech mletý, muškátový květ mletý. SKLADOVÁNÍ: Teplota max. 24°C a vlhkost max. 75%. ALERGENY: Může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, hořčice, celeru, sezamu, vejce a mléka. Původ: ČR
Japonský čaj Matcha je unikátní mletý čaj, jehož tradiční konzumace sahá více než 800let zpět. Dle historické literatury byla matcha užívána ve fytoterapii k odvodnění otoků, horečky a dalších symptomů. Své fytoterapeutické opodstatnění nachází matcha více dnes. Matcha obsahuje velké množství antioxidantů. Přípravy čaje matcha začínají několik týdnů před sklizní, kdy se čajové keře zakrývají plachtou a zatemňují. Následkem nedostatku slunečního záření listy tmavnou a produkují tmavší odstín zelené.
Japonský čaj Matcha je unikátní mletý čaj, jehož tradiční konzumace sahá více než 800let zpět. Dle historické literatury byla matcha užívána ve fytoterapii k odvodnění otoků, horečky a dalších symptomů. Své fytoterapeutické opodstatnění nachází matcha více dnes. Matcha obsahuje velké množství antioxidantů. Přípravy čaje matcha začínají několik týdnů před sklizní, kdy se čajové keře zakrývají plachtou a zatemňují. Následkem nedostatku slunečního záření listy tmavnou a produkují tmavší odstín zelené.
Japonský čaj Matcha je unikátní mletý čaj, jehož tradiční konzumace sahá více než 800let zpět. Dle historické literatury byla matcha užívána ve fytoterapii k odvodnění otoků, horečky a dalších symptomů. Své fytoterapeutické opodstatnění nachází matcha více dnes. Matcha obsahuje velké množství antioxidantů. Přípravy čaje matcha začínají několik týdnů před sklizní, kdy se čajové keře zakrývají plachtou a zatemňují. Následkem nedostatku slunečního záření listy tmavnou a produkují tmavší odstín zelené.
Chuť skořice je nasládlá, teplá, s náznakem hřebíčku a citrusu, aroma je jemně sladké, dřevité, přesto však intenzivní. Je součástí směsí pěti druhů koření, kari a perníkového koření. Využití v kuchyni: → Kořeněné pečivo, dezerty, jablečný koláč, pečená jablka, banány smažené na másle, ovocné kompoty, vánoční cukroví, svařené víno, punč, mléčná rýže, vanilkový pudink, skořicové hvězdičky, perník. S čím je skořice dobrá? → Baklažán, banány, čokoláda, drůbež, hrušky, jablka, jehněčí maso, káva, mand
Zázvor je velmi oblíbený nejen pro své léčivé účinky, ale také při použití v kuchyni, a to nejen v té asijské. Vůně je ovocně kořenitá, aromatická, chuť lehce citronová, ostrá. Sušený je méně aromatický než čerstvý, ale po rozemletí voní teple a peprně s lehce citronovým nádechem. Chuť je pálivá, ostře palčivá a pronikavá. Využití v kuchyni: → Zázvorové pivo, zázvorová limonáda, zázvorový chléb, sušenky, dorty, džemy, čatní, polévky, rýžová jídla, asijské masové pokrmy, pečená zelenina. S čím je
Zázvor je velmi oblíbený nejen pro své léčivé účinky, ale také při použití v kuchyni, a to nejen v té asijské. Vůně je ovocně kořenitá, aromatická, chuť lehce citronová, ostrá. Sušený je méně aromatický než čerstvý, ale po rozemletí voní teple a peprně s lehce citronovým nádechem. Chuť je pálivá, ostře palčivá a pronikavá. Využití v kuchyni: → Zázvorové pivo, zázvorová limonáda, zázvorový chléb, sušenky, dorty, džemy, čatní, polévky, rýžová jídla, asijské masové pokrmy, pečená zelenina. S čím j
Zázvor je velmi oblíbený nejen pro své léčivé účinky, ale také při použití v kuchyni, a to nejen v té asijské. Vůně je ovocně kořenitá, aromatická, chuť lehce citronová, ostrá. Sušený je méně aromatický než čerstvý, ale po rozemletí voní teple a peprně s lehce citronovým nádechem. Chuť je pálivá, ostře palčivá a pronikavá. Využití v kuchyni: → Zázvorové pivo, zázvorová limonáda, zázvorový chléb, sušenky, dorty, džemy, čatní, polévky, rýžová jídla, asijské masové pokrmy, pečená zelenina. S čím je
Chuť skořice je nasládlá, teplá, s náznakem hřebíčku a citrusu, aroma je jemně sladké, dřevité, přesto však intenzivní. Je součástí směsí pěti druhů koření, kari a perníkového koření. Využití v kuchyni: → Kořeněné pečivo, dezerty, jablečný koláč, pečená jablka, banány smažené na másle, ovocné kompoty, vánoční cukroví, svařené víno, punč, mléčná rýže, vanilkový pudink, skořicové hvězdičky, perník. S čím je skořice dobrá? → Baklažán, banány, čokoláda, drůbež, hrušky, jablka, jehněčí maso, káva, mandle, me
Hřebíček patří mezi jedno z nejstarších koření vůbec – poprvé je zmiňován v indických a čínských spisech. Jeho vůně je silně aromatická, příjemná a teplá, s náznakem pepře a kafru, chuť ovocná, ale zároveň palčivě ostrá, pálivá a hořká a v ústech zanechává pocit znecitlivění. Využití v kuchyni: → Pečivo, dezerty, sirupy, zavařeniny, marinády, masové vývary, ovocné kompoty, koláče, pečená jablka, vánoční cukroví, svařené víno, nakládaná zelenina. S čím je hřebíček dobrý? → Cibule, červená řepa, červ
Muira puama nebo-li Ptychotepalum oladoides je brazilská bylina, často označovaná jako " MURAPUAMA" . Muira je po staletí používána jako známé afrodisiakum a bylina zvyšující mužské libido. Ptychotepalum oladoides je často doporučováno jako přípravek na impotenci. Muira působí na prokrvení pánevní oblasti, čímž u žen zvyšuje citlivost a u mužů usnadňuje erekci. Je častěji doporučována mužům, jako přírodní alternativa k chemickým lékům na erekci. Mimo její afrodisiakální účinek se Muira puama ukazuje jako
Sladkovodní spirulina je jeden z nejbohatších přírodních zdrojů živin. Obsah: 100g
Mocný čajVyvážená směs černého zrajícího čaje PUERH a plodů KUSTOVNICE čínské. Poměr je určen na základě zkušeností čínských čajových mistrů, kteří si odvary připravují před i po těžké práci, při studiu. Účinky jsou všestranné. PUERH odbourává podkožní tuk, tříbí a osvěžuje mysl, probouzí organismus a dodává mu sílu. Působí také jako antioxidant. KUSTOVNICE má příznivý vliv na vstřebávání cukrů, snižuje krevní tlak, pomáhá při bolestech hlavy, při únavě, má příznivý vliv na játra a ledviny, zpomaluje
Mocný čajVyvážená směs černého zrajícího čaje PUERH a plodů KUSTOVNICE čínské. Poměr je určen na základě zkušeností čínských čajových mistrů, kteří si odvary připravují před i po těžké práci, při studiu.Účinky jsou všestranné.PUERH odbourává podkožní tuk, tříbí a osvěžuje mysl, probouzí organismus a dodává mu sílu. Působí také jako antioxidant.KUSTOVNICE má příznivý vliv na vstřebávání cukrů, snižuje krevní tlak, pomáhá při bolestech hlavy, při únavě, má příznivý vliv na játra a ledviny, zpomaluje proces