U nás si vyberete ze širokého sortimentu bylin, čajů, kávy, zdravých potravin, koření. Produkty dovážíme a jsou propagovány pod naší ochrannou známkou LUCIVITA®.
O příznivých účinkách této byliny na lidský organizmus se dozvíte v HERBÁŘI ROSTLIN nebo na veřejně přístupných zdrojích na internetu. Na základě nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 nelze u tohoto produktu uvádět žádná Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení. Seznam Radou schválených tvrzení ve vztahu k bylinám není doposud hotov a zřejmě se toho jestě dlouho nedočkáme.
Uklidnění, nervový systém, metabolismus, detoxikace, prostata, játra, slinivka, dna,... Drobná, silně aromatická peruánská rostlina s hroznovitými květy. Divoce rostoucí v oblasti peruánských And. Její výhonky a oválné lístky pokrývá jemné chmýří. Nenápadné plody obsahují malá semínka.Ve fytoterapii se využívá celá nadzemní část rostliny. Obsahuje složky s protizánětlivými, antivirovými, antioxidačními a očistnými účinky.
Diabetes, játra, hubnutí, žlučník, žaludek, krev čištění, detoxikace, cholesterol, pálení žáhy,... Hercampuri, bylina z peruánských And, známá pod názvem Té amargo, patří k základním bylinám používaným v Peru. Název hercampuri pochází z původního slova „Hjircan pureck” – to lze přeložit jako „ten, který chodí od vesnice k vesnici”. Jedná se o narážku na lékaře nebo spíše bylinkáře putující s tlumokem bylin, kteří léčí prostřednictvím fytoterapie. Složení: nadzemní část byliny Gentianella alborose
dýchací cesty, bronchitída, průdušky,nachlažení, horečka, trávení, mykózy, plísně,... O příznivých účinkách této byliny na lidský organizmus se dozvíte v HERBÁŘI ROSTLIN nebo na veřejně přístupných zdrojích na internetu. Na základě nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 nelze u tohoto produktu uvádět žádná Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení. Seznam Radou schválených tvrzení ve vztahu k bylinám není doposud hotov a zřejmě se toho jestě dlouho nedočkáme.
Kukuřice fialová prášek – Prášek obsahuje namleté plody kukuřice Maiz Morado, která roste do průměrné výšky 1,5 m. Původně pochází z Jižní Ameriky z And. Má pozitivní účiny na zdraví díky obsahu vitaminových komplexů. Příprava: jednu čajovou lžičku rozmícháme ve vodě či mléku a podáváme před snídaní. Náš tip: takto připravený nápoj (ve vodě) smíchat s ananasovým džusem cca 1:1, přidat špetku skořice, zamíchat a podávat... Původ: Peru
Jihoafrická nečajová bylina Rooibos je oblíbená u milovníku bylinných čajů na celém světě nejen kvůli své chuti, ale i kvůli blahodárným účinkům na lidský organismus. Má mnoho léčivých účinků, obsahuje množstvo minerálů a stopových prvků, které pomáhají při nevolnostech, alergiích, k posílení imunity, zlepšuje stav cév. Působí i jako antioxydant a pomáhá udržovat mentální svěžest. Nálev je červené barvy, květinové, nasládlé a velmi osvěžující chuti.
Vnitřní vrstva kůry jihoamerického stromu Lapacho - Tabebuia impetigino. Indiáni ho nazývají strom Bohů a pro své účinky, které mají příznivý vliv na organismus, si získává přední místo mezi čaji na celém světě. Nálev má výrazní červenou barvu a velmi příjemnou, jemnou chuť. Příprava: 8 až 12g lapacha vaříme v 1 litru vody asi 5 - 6 minut. Odstavíme a necháme luhovat ještě 15 - 20 minut.
Cesmína paraguajská je stále zelený strom, který dorůstá až 15 m, pochází z Jižní Ameriky. Nálev má zeleno-hnědou barvu a mírně kouřovou vůni. Chuť je silná, lehce svíravá a dlouhotrvající. Způsob přípravy: 10g čaje, 0,5l vody, teplota vody 95°C, doba louhování 10 minut. Tradičně se připravuje v kallabase (nádobě vyrobené ze speciální tykvice) a pije se přes bombillu (kovová trubička se sítkem na spodní části). Připravit se ale dá v čemkoliv, i když s menším efektem.
O příznivých účinkách této byliny na lidský organizmus se dozvíte v HERBÁŘI ROSTLIN nebo na veřejně přístupných zdrojích na internetu. Na základě nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 nelze u tohoto produktu uvádět žádná Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení. Seznam Radou schválených tvrzení ve vztahu k bylinám není doposud hotov a zřejmě se toho jestě dlouho nedočkáme.
O příznivých účinkách této byliny na lidský organizmus se dozvíte v HERBÁŘI ROSTLIN nebo na veřejně přístupných zdrojích na internetu. Na základě nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 nelze u tohoto produktu uvádět žádná Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení. Seznam Radou schválených tvrzení ve vztahu k bylinám není doposud hotov a zřejmě se toho jestě dlouho nedočkáme.
Jasmínem ovoněný čínský zelený tipsový čaj. Jeden z nejslavnějších zástupců ručně tvarovaných čajů, známý také jako "dračí oči", i když vzhled listu lépe vystihuje překlad "podobný dračím očím". Tips a první dva lístky pečlivě svinuté do pravidelných kuliček, světle zelený nálev tipsově prachové, nasládlé, velmi jemné chuti s harmonickou a vyváženou, sladce jasmínovou složkou. Příprava: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 8 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 75 - 80°C, louhovat 90 - 120 sekund, možno zno
Pochází z provincie Yunnan. Jemný jarní zelený čaj, plný mladých ochmýřených tipsů. Osvěžující lahodná chuť a příjemná vůně čaje pomáhá uvolnit a příjemně zvednout náladu po těžké psychické a fyzické práci. Způsob přípravy: 8-12g čaje, 0,5 l vody, teplota vody 75-80°C , doba louhování 2-3 minuty. Původ: Čína
Krásně sítko z loupaného bambusu, jednoduché, účelné a profesionální. Dlouho vydrží. Nedoporučuje se ale pro více druhů čajů.
Černý čaj z oblasti An-chuej. Dobrá základní třída čaje Keemun, ne zcela stejnoměrně svinutý list, nálev velice dobré, decentně zemité, medové chuti s velmi lehkým aroma růží, charakteristickým pro tento druh čaje. Příprava: 6 - 8 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat dle chuti 3 - 5 minut.
Kvalitní třída černého yunnanského čaje, který má nasládlou vůní a plnou, lehce svíravou, jemně kouřovou chuť. Lístky tohoto čaje jsou velké, stejnoměrně svinuté černohnědé lístky, bohatě protkány zlatavými výhonky. Nálev je zlatooranžové až hnědooranžové barvy Příprava: 2g čaje zalít 1,5 dcl vody o teplotě 100 °C a nechat louhovat 3-5 minut.