eshop se zdravými potravinami, ekologickou drogerií a kosmetikou
Vhodná náhrada za kakao. K ochucení pečiva, do muffinů, krémů, dezertů, k výrobě čokoládových polev. Složení: sušený karobový prášek odtučněný
Jemná bio hořčice vhodná zejména k přípravě zálivek na salát, uzeninám a masu, stejně tak i k vegetariánským jídlům. Složení: voda, jablečný ocet* , zrna hořčice*, mořská sůl, zázvor*, hřebíček*, kurkuma*, * z ekologického zemědělství.. Alergeny: Výrobek obsahuje hořčici. Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C. Po otevření uchovávejte v chladnu
Středně ostrá hořčice pro každého kdo má rád ostřejší pokrmy. Skvělé nám ochutí jakékoliv jídlo. Ať už maso, zeleninové jídlo, nebo třeba jen chleba. Hořčice Zwergenwiese je zpracovávána bez chemického ošetření. Je vyrobena dle všech zásad bio produkce, stejně jako jiné produkty od této firmy. Navíc namísto rafinovaného cukru je použita přírodní sladkost jablek a agáve, což zvyšuje hodnotu hořčice. Složení: voda, zrna hořčice*, vinný ocet*, mořská sůl, citrónová šťáva*, kurkuma*, * z ekologického
Produkt ekologického zemědělství, neobsahuje geneticky modifikované organismy (GMO free). Nutriční hodnoty ve 100g výrobku: energetická hodnota 3800kJ (900kcal) bílkoviny 0g sacharidy 0g tuky 100g (nenasycená monoenová mastná kyselina 18g, nenasycená polyenová mastná kyselina 68g, nasycená mastná kyselina 14g) vláknina 0g sodík 0g Využití v kuchyni:Všechny panenské oleje jsou přírodními produkty. Používají se především k pokapání hotových jídel, vmíchání – dochucení hotových jídel a salátů, nebo
Produkt ekologického zemědělství, neobsahuje geneticky modifikované organismy (GMO free). Nutriční hodnoty ve 100g výrobku: energetická hodnota 3800kJ (900kcal) bílkoviny 0g sacharidy 0g tuky 100g (nenasycená monoenová mastná kyselina 42g, nenasycená polyenová mastná kyselina 44g, nasycená mastná kyselina 14g) vláknina 0g sodík 0g Využití v kuchyni:Všechny panenské oleje jsou přírodními produkty. Používají se především k pokapání hotových jídel, vmíchání – dochucení hotových jídel a salátů, nebo
Panenský olej lisovaný za studena vyrobený z lněných semínek. Len je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů esenciální mastné kyseliny Omega 3. Využití v kuchyni:Všechny panenské oleje jsou přírodními produkty. Používají se především k pokapání hotových jídel, vmíchání – dochucení hotových jídel a salátů, nebo samotné. Nesmí se vystavovat přímému slunečnímu záření, neboť by mohlo dojít k jejich znehodnocení! Panenské oleje jsou ideální potravinou pro zdravou a přitom chutnou kuchyni. Mnohým onemocněním
Využití v kuchyni:Všechny panenské oleje jsou přírodními produkty. Používají se především k pokapání hotových jídel, vmíchání – dochucení hotových jídel a salátů, nebo samotné. Nesmí se vystavovat přímému slunečnímu záření, neboť by mohlo dojít k jejich znehodnocení! Panenské oleje jsou ideální potravinou pro zdravou a přitom chutnou kuchyni. Mnohým onemocněním lze předejít nebo si od nich pomoci změnou návyků lidí v péči o svůj organismus posilováním imunitního systému, přísunem vitamínů a dalších látek,
Jeho slanokyselá chuť se hodí na ochucování pokrmů, které se pak už nemusí solit. Například salátů, polévek, omáček či luštěnin. Pomáhá také při kožních problémech. Posiluje trávení a stimuluje funkci střev - při střevních bakteriálních infekcích je dobré vypít likérovou odlivku plnou umeocta. Pokud je to pro někoho moc silné, může si jej smíchat se šálkem horké vody a pít po dobu trvání obtíží. Umeocet používáme léčebně tak, že dáváme 1-2 lžičky do sklenky vody a vypijeme. Výborný je také pro sportovce,
Je to dužina ze švestiček umeboshi, která se vyrábí odstraněním pecky a rozmačkáním na pastu. Pomáhá neutralizovat vnitřní prostředí a je vhodná jako zdroj minerálů, stop. prvků a enzymů pro maminku i pro miminko v bříšku.
Přírodní jablečná šťáva. S vodou v poměru 1:7 získáme jablečný mošt, neředěné můžeme přidat do čaje, těsta, krémů apod. Složení: přírodní jablečná šťáva
Přírodní jablečná šťáva. S vodou v poměru 1:7 získáme jablečný mošt, neředěné můžeme přidat k dochucení do čaje, těsta, krémů apod. Složení: přírodní jablečná šťáva
Koření vzniklé dlouhým pražením na malém plameni Použití: posiluje kvalitu krve a srdce (bylo-li oslabeno jin pokrmy a nápoji), zahání únavu, léčí astma a průjem, rozpuštěné v nápoji kuzu zahání migrénu. Výborné do zeleniny jako čína nebo do rýže jako přílohy, skvělá kombinace je také v polévce s kořenovou zeleninou. Složení: sójové miso, sezamový olej, lopuch, mrkev, lotus, zázvor
Koření kurkuma je známá také jako indický šafrán. Obsahuje žluté barvivo kurkumin a také proto ji přidáváme jak do sladkých tak do slaných pokrmů k obarvení (rýže, polévky, brambory, těstoviny, omáčky, míchaná vejce, pečiva, těsta, ryby). Kuře, potřené práškem z kurkumy rozmíchaným v trošce oleje, získá při pečení lákavou kůrčičku. Kurkuma pomáhá při trávení, je doporučovaná při nemocech žaludku a žlučníku, a je také velmi prospěšná diabetikům. V současné době je kurkuma stále ještě nedoceněná. Nejnovější
Mahá koření je směs kmínu, hořčice a koriandru. Ve zdravé výživě nahrazujeme Mahá kořením maggi a masox. Mahá přidáváme do všech zeleninových polévek, pomazánek, zeleninových jídel a pod bílkovinné koncentráty rostlinného původu ( Robi, tofu, Klaso, tempeh, seitan). Běžná dávka koření je jedna čajová lžička pro pět osob. 1. Nejvhodnější forma použití je přidání Mahá koření, když smažíme cibuli jako základ pokrmu. 2. Kulinářsky náročnější je otevření Mahá na oleji. Tzn., že Mahá dáme do prohřátého
Tahini bílé Tahini bílé je sezamový krém, který je vyroben pouze z loupaného sezamového semínka, neobsahuje žádné další přísady. Případné usazeniny oleje na povrchu výrobku jsou přirozeným jevem. Sezam obsahuje řadu vitamínů skupiny B, důležité minerály (draslík, vápník, hořčík, železo a zinek) a stopové prvky. Složení: Pražené loupané sezamové semínko. Nutriční hodnoty (na 100g): - energie: 2 700 kJ/645kcal - bílkoviny: 19 g - sacharidy: 16 g - tuky: 57 g Neobsahuje cholesterol.