Dobromysl neboli oregáno – „aroma pizzy“ - celé umění italské kuchyně by nebylo dokonalé bez tohoto bylinného, peprného, hořce-ostrého koření. Středoevropané již mezitím od...
Česnek medvědí – „česnek jara“ Ať už pesto, polévka nebo pomazánka – česnek medvědí je všude. Aroma připomíná česnek, je ale jemnější a slabší a má v sobě stopy...
Ať už do omáček nebo těstovin, bazalka už není tak zcela dobře střeženým tajemstvím italské kuchyně. Koření, v našich zeměpisných šířkách už téměř přirozeným průvodcem...
Popis: Vavřín – „z Apollonovy hlavy na náš talíř“. Zatímco byl vavřín u římanů a řeků symbolem moudrosti, dokázal se v průběhu staletí prosadit jako koření. V současnosti...
Anýz – člověk ho miluje nebo nenávidí: Intenzivní, sladká chuť anýzu podobná lékořici je unikátní, ale také není pro každého to pravé. V kuchyni se anýz používá podobně...
Vanilka – „černé tečky s nárokem na smyslnost“. Tyto černé tečky si zaslouží pozornost. Co by to byl za vanilkový puding, mléčnou rýži nebo tvarohový krém bez vanilky? Pravá...
Popis: Tato směs květů sama přesvědčuje díky své krásné barevnosti, ve které může tu a tam někdo nalézt inspiraci. Jemně slazená směs z křehkých kvítků a bylin plných síly...
Popis: Šalvěj pocházející ze středomořské oblasti se dnes pěstuje téměř všude. Kvete od června do srpna světle modře, modro-fialově, bíle nebo růžově a pro milovníky bylin je...
Popis: Měsíček – „kvítek plný síly“ Žluto-oranžové květy vypadají překrásně. Pokud jsou květy měsíčku zality vroucí vodou, dají nám aromatický, ale lehce hořký čaj....
Popis: Máta okrouhlolistá je výrazně jemnější než máta peprná díky nižšímu obsahu mentolu. K jemné mátové ovocné chuti tohoto čaje, který je výborný teplý i studený, se...
Popis: Ibišek – „zaháněč žízně v červené podobě“ Z květů ibišku (Hibiscus sadbariffa) se dá uvařit chutný osvěžující čaj, který potěší chuťové pohárky, čichové...
Popis: Směs obsahující meduňku, zelený oves, měsíček a chrpu má výraznou chuť a je výborným společníkem po práci. Naučte se uvolnit! Návod k přípravě: čajový sáček na...
Nové koření – „koření nového světa“. Již Indiáni kořenili svou čokoládu novým kořením. Jeho vůně je velmi silná a aromatická, podobná hřebíčku, s trochou skořice a...
Nedělní oběd s pečeným kuřátkem je v mnohých rodinách tradicí. Křidýlko, prsíčko nebo stehýnko? Alespoň v jednom jsme všichni zajedno - musí být pikantní a křupavé. Paní...
Mnohými milován a některými nenáviděn dává česnek pokrmům jejich charakter. Jeho intenzivní, ostré aroma se ve vařeném nebo pečeném stavu rychle změní. Tak chutná pečený nebo...