Čím je zázvor pro Číňany, tím je lapacho pro Jihoameričany. Tento strom a z jeho kůry připravený čaj je v našich zeměpisných šířkách spíše neznámý, což je velká škoda, neboť stojí za to jej vyzkoušet. Čaj z lapacha je velmi chutný jako horký nápoj nebo v létě studený v kombinaci s ovocem. Přidáním ovocného šťávy, kousků jahod, jablek nebo manga získáme vynikající letní bowle. Červeno-hnědý čaj z lapacha chutná zemitě kouřově a je velmi chutný obzvláště po přidání trošky mléka či smetany nebo
Skořice a hřebíček v kombinaci s jablky, šípky a mandarinkovým i pomerančovým éterickým olejem dělá z tohoto čaje nepostradatelného společníka v době chladných zimních dní. Chutná skvěle horký i studený, smíchaný s ovocnou šťávou nebo okořeněný vanilkou. TIP: tento čaj je vhodným základem pro domácí vánoční punč, fantazii se meze nekladou. Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml) přelejte vroucí vodou a nechte 5-10 min. luhovat. Složení: šípek bio, ibišek bio, pomerančová kůra bio,
Pro milovníky čajů nabízíme nový bylinný čaj v řadě produktů Zase dobře! Po vypití tohoto čaje s názvem Ups!, který obsahuje bylinky jako je fenykl, anýz, kmín a meduňka, všechny potíže rázem odvane vítr... Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml) přelejte vroucí vodou a nechte 5-10 min. luhovat. Složení: fenykl bio 40%, anýz bio 30%, kmín bio 20%, meduňka bio.
Tento čaj je velmi osvěžující jak v létě, tak v zimě a nadchne všechny rarášky. Motiv slona a jeho síly je milým povzbuzením do nového dne, pro děti pak bude každý úkol snadný.Vhodné pro děti od jednoho roku věku dítěte. Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml) přelejte vroucí vodou a nechte 10 min. luhovat. Složení: šípek oplodí bio, ibišek bio, mango kousky bio, skořice Ceylon 8%, jablka kousky bio, malina kousky bio, červená řepa kousky bio, ananas kousky bio, kardamom bio.
Před večerníčkem ještě rychle šálek čaje bylinné směsi s meduňkou, listem ostružiny, mateřídouškou a dalšími uvolňujícími bylinkami, a pak se vám zcela jistě budou zdát krásné sny. Nový den bude plný energie a dobré nálady. TIP: malým mlsounům přidejte do čaje lžičku medu nebo trošku javorového sirupu.Vhodné pro děti od jednoho roku věku dítěte. Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml) přelejte vroucí vodou a nechte 5-10 min. luhovat. Složení: meduňka bio, ostružina list bio, černý bez
Kopr je mnohem víc než jen „nať do okurků“. Okurky s koprem a jogurtem jsou sice báječným letním osvěžením, přesto je škoda nepoznat další možnosti, které nám toto aromatické koření nabízí. Kopr voní po citronu a výborně se hodí ke kořenové zelenině, fazolím, bramborám a červené řepě. Také ruský boršč (polévka z červené řepy) nutně potřebuje kopr, aby chutnal autenticky. Velmi chutný je rovněž indický čočkový špenát, jehož charakter určuje nať a semínka kopru. Kdo má rád norskou kuchyni, může připravit
Polévkové koření dodá čistým, zeleninovým a masovým polévkám všechno to aroma, které si člověk v polévce přeje mít a chutná i těm, kteří nejsou zrovna jejich milovníci. Chutný mix si vás získá svou intenzivní vůní a obsahuje vše, co je pro správnou polévku třeba. Petržel, mrkev, majoránka, libeček a pastinák (lidově nazývaný „pastiňák“) spolu dohromady tvoří báječnou chuť v každém talíři polévky. TIP: Přidejte nejlépe hned při začátku vaření, aby se chuť všech ingrediencí mohla plně rozvinout. Složení:
Pepř růžový vlastně není příbuzný pepře. Růžový pepř patří do rodu Anacardiaceae (ledvinovníkovitých). Strom Schinus je nositelem růžových, bobulovitých plodů, které mají nasládlou, lehce pryskyřicovou chuť podobnou jalovci. Růžový pepř se pěstuje v Peru, Brazílii a ostrově Réunion. Kdo chce své jídlo zjemnit růžovým pepřem, měl by tak učinit spíše u jemně kořeněných pokrmů. Růžový pepř má jemnou lehce peprnou chuť. Hodí se k rybám, chřestu a další zelenině. Je krásný na pohled, proto s ním lze ozdobit
Indická směs koření je něčím speciálním pro milovníky římského kmínu, neboť toho obsahuje opravdu dostatek. Právě proto se výborně hodí do všech indických pokrmů. Čočka, cizrna, zeleninové a rýžové pokrmy s tímto kořením chutnají opravdu skvěle. Mnohostranně použitelné jako kari. TIP: příliš dlouho nevařte.
Může být označovaná také jako bílá a v našich zeměpisných šířkách se používá k nakládání, do marinád a k výrobě hořčice. Indové jsou při jejím použití podstatně kreativnější. Žlutá a černá hořčičná semínka jsou v jihoindické kuchyni obzvláště důležitá a před použitím do Ghee (přepuštěné máslo) se praží, čímž dostane ostrá chuť ořechový nádech. Opražená semínka skvěle chutnají na rybě nebo zelenině. Kromě toho jsou součástí kari-past a kořenících směsí. Kdo rád experimentuje, může hořčičná semínka také
Pro všechny milovníky ovocné chuti jsme dali dohromady pestrou sbírku našich ovocných biočajů v této poznávací sadě – Ovocné variace. Jednotlivé sáčky jsme skládali do krabiček ručně, čímž jsme lidským okem zajistili tu nejvyšší možnou kvalitu, a navíc tak mohla vzniknout další pracovní místa.20 nálevových sáčků Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml) přelejte vroucí vodou a nechte 10 min. luhovat. Všechny čaje jsou bez kofeinu, a proto vhodné i pro děti. Složení: 1x Sloní síla
14 variant biosměsí s bylinkami, ovocem, kořením, maté a černým, zeleným i bílým čajem, to je doslova rozmanitost chutí! Ochutnejte je všechny od kořeněných po ovocně svěží a nalezněte štěstí v šálku čaje.20 nálevových sáčků Návod k přípravě směsí s bylinkami, kořením, ovocem, se zeleným čajem a maté: čajový sáček na šálek (cca 250ml) přelejte vroucí vodou a nechte 5-10 min. luhovat.Návod k přípravě bylinné směsi s bílým čaje: čajový sáček na šálek (cca 250ml) přelejte vodou o teplotě 80 °C a nechte
Přirozené hořké bio porcovaný bylinný čaj 18x1,8g SONNENTOR Přestože jsou hořké látky klíčové pro vyváženou stravu, v moderních potravinách je téměř nenajdete. Díky našemu hořkému čaji je ale celkem snadno zařadíte do svého každodenního života – a to úplně přirozeně. Tento čaj vás do světa hořkých chutí uvede (pří)jemným způsobem. Povzbuďte své zažívání a vychutnejte si neodolatelnou lehkost bytí.
Černý čaj Darjeeling – „Šampaňské všech čajů.“ Pěstitelská oblast Darjeeling leží na jižních svazích Himalájí. Pro černý čaj Darjeeling je charakteristická jeho...
Nejen hrabě Earl Grey, ale i jeho žena se stala námětem pro jedinečnou čajovou recepturu: Rozkošná Mary Grey je vskutku líbezná směs černého čaje s citronem a červeným pomerančem.