Směs koření na přípravu tradičního gyrosu, ale i na steaky z kuřecího, vepřového, skopového a hovězího masa. Doporučujeme do leča a zeleninových směsí. Koření má širokou škálu využití, používá se do pokrmů z drůbeže, vepřového a jehněčího masa, do smetanových omáček, zeleniny, polévek, těstovin či rýže. Složení: Sůl max. 36%, kmín mletý, paprikové floky červené 2x2, glutaman sodný, rozmarýn, oregano. Skladování: teplota max.24*C, vlhkost max. 75% Původ: ČR
Sušená, celá semena morače zákrovnatého, neboli pakmínu (Ammi visnaga (L.) LAM.). Doporučení: (Před) menstruační komfort Způsob použití: koupel Upozornění: Semena pakmínu prodáváme v potravinářské kvalitě, ovšem tato bylina není určena k vnitřnímu použití. Používá se při výrobě khellinu, používaného při angině pectoris a astmatu.
Jemně mletá semena pískavice (Trigonella foenum-graecum L.). Doporučení: Normální hladina glukózy v krvi Trávení, chuť k jídlu Hladina lipidů v krvi - metabolismus lipidů Normální hladina cukru v krvi Normální funkce žaludku, pH rovnováha Imunitní systém - antioxidant Normální hladina glukózy a cholesterolu v krvi Metabolismus lipidů Poporodní péče, vylučování a menstruace Způsob použití: nálev, kloktadlo, jako koření, bylinný obklad Pískavice mletá je koření aromatické a velmi
Sušené, řezané oplodí zralých plodů pomerančovníku (Citrus sinensis (L.) Osbeck (syn. Citrus aurantium L. var. dulcis L.)). Doporučení: Nervová rovnováha Uklidnění - relaxace Způsob použití: nálev, přidává se do likérů, kosmetiky
Tato směs koření se skládá z podílu soli, chilli a směsi sušených balkánských zelených bylin v proměnlivých hmotnostních podílech. Je ideální k ochucení mletých mas, nejen specialit balkánské kuchyně, jako je džuveč, kebab či polévka čorba. Složení: Sůl, česnek sušený, petrželová nať, saturejka, glutaman sodný. Skladování: teplota max.24*C, vlhkost max. 75% Původ: Polsko
CHIA jsou drobná semínka šalvěje hispánské (salvia hispanica). Původně pocházejí z Latinské a Střední Ameriky. Svoji popularitu si získavají nejen u milovníků zdravé výživy hlavně díky své energetické hodnotě a svým nutričním hodnotám, ale stále častějí se stávají nedělitelnou součástí jídelníčků mnoha domácnosti.
Třešně celé mrazem sušené – jsou díky procesu lyofilizace křupavé, zachovávají svojí nasládlou chuť a prospěšné látky. Vhodné jsou jako zdravý snack ve formě ovocných chipsů.
Aronie plod mrazem sušený – plody si díky procesu lyofilizace zachovávají prospěšné látky a jsou křupavé. Vhodné jsou jako zdravý snack ve formě ovocných chipsů.
Broskve plátky mrazem sušené – díky procesu lyfolizace zůstávají plody křupavé a mají sladkou chuť. Vhodné jsou jako zdravý snack ve formě ovocných chipsů.
Dračí ovoce mrazem sušené – díky procesu lyofilizace jsou plody křupavé zároveň si zachovávají svojí chuť a užitečné látky. Plody jsou vhodné jako zdravý snack ve formě ovocných chipsů.
Meruňky plátky mrazem sušené – jsou díky procesu lyofilizace křupavé a zachovávají si svojí typickou chuť. Jsou vhodné jako zdravý snack ve formě ovocných chipsů.
Mochyně mrazem sušená – plody si díky lyofilizaci zachovávají prospěšné látky a jsou křupavé. Jsou vhodné jako zdravý snack ve formě ovocných chipsů.
Kešu ořechy rostou na ledvinovníku západním. Ledvinovník, pocházející z Jižní Ameriky, se již od šestnáctého století pěstuje v Indii a rozšířil se do řady tropických oblastí, vedle Indie především do východní Afriky. Obsahují spoustu tělu prospěšných látek a zdravých tuků. Použití: snack, výroba domácích ořechových másel, dozdobení pokrmů, ingredience do koláčů či dortů.
Para ořechy jsou semena juvie ztepilé, což je tropický strom, který dorůstá do výšky okolo 30 m. Ořechy obsahují kvalitní tuky a bílkovinu. Použití: snack, pečení cukroví a dortů.
Ananas kroužky bez přadného cukru a SO2 – kroužky ananasu sladce voní a skvěle chutnají, navíc neobsahují přidaný cukr a konzervant oxid siřičitý.