Kořeninová paprika, která vychází z tradiční krajové Žitavské papriky. Má střední vzrůst a vyrovnaně dozrává do tmavě červené barvy. Odrůdu HODONÍNSKÁ překonává ŽITAVA svým vyšším výnosem. Poskytuje vysoce kvalitní plody pro výrobu mleté sušené papriky.
BHUT JOLOKIA byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je tato odrůda velice vyhledávána právě z důvodu její velké, ale relativně přijatelné pálivosti.
CAROLINA REAPER (kód 2570) – velmi vzrůstná, při venkovním pěstování velmi pozdní, extrémně silně pálivá paprika. Plody jsou nepravidelné, velmi svraštělé, 6 – 8 cm dlouhé a 3 – 4 cm široké, v botanické zralosti mají jasně červenou barvu. Je možné ji pěstovat v nádobách. Od roku 2013 zapsána jako nejpálivější paprika světa v Guinessově knize rekordů. Vznikla křížením papriky Bhut Jolokia (až do roku 2007 nejpálivější papričky světa) a červeného Habanera. SHU 2 000 000.
Intenzitě pálivosti odpovídá i název tohoto beraního rohu, který navazuje na odrůdu PÁLIVEC. Kromě výrazně ostřejší chuti se od této odrůdy odlišuje delším plodem, který má v technické zralosti světle zelenou barvu. Je určen především pro sterilaci celých nevyjádřincovaných plodů a pro konzumaci čerstvých lusků.
HAMÍK (kód 2521) – kolekce PRO MLSNÉ JAZÝČKY– lahůdková „baby“ paprika s menšími, sytě oranžovými plody lahodné chuti. Plody, které jsou téměř bez semen, se konzumují i sterilují celé, zásadně v botanické zralosti. Při dostatečném zásobení živinami poskytují rostliny středního vzrůstu velký počet plodů. V chladnějších oblastech je nutné rychlení, aby většina plodů dozrála do botanické zralosti (sytě oranžová barva).
tenký „beraní roh“ typu Edes Spiral. Plody dlouhé 20 až 25 cm jsou v technické zralosti smetanové, v botanické červené. Odrůda je vhodná zejména ke sterilaci celých plodů bez předchozího odstraňování semen. SPIRALUS se velmi dobře „stáčí“ do pětilitrových sklenic – nepraská. V porovnání se svým maďarským konkurentem má SPIRALUS mírně vyšší vzrůst a delší plody. Před konzervací doporučujeme nechat lusky papriky po sklizni dva dny „zavadnout“. Zvýší se tím jejich odolnost k praskání při skládání do sklenice
SNOWDISC F1 – raná hybridní odrůda patizonu s keříčkovitým vzrůstem, středně větvící. Atraktivní a vyrovnaný plod je sněhově bílý, ploše diskovitý, kompaktní jemná dužnina je smetanově bílá. Při pravidelných sklizních vyniká vysokou násadou kvalitních mladých plodů. Má velmi dobrý zdravotní stav. Je vhodná pro běžné kuchyňské využití i konzervaci mladých plodů do sladkokyselého nálevu. V kombinaci s ostatními barevnými odrůdami patizonů je velice atraktivní oblohou. Vegetační doba je 65 dní do první skliz
Pažitka JEMNÁ – raná odrůda pažitky s jemnými, tenčími, světle zelenými listy, příjemné aromatické chuti. Po řezu rychle a dobře obráží. Listy s vysokým obsahem vitamínu C.
PRAGA – raná, vysoce výnosná odrůda velmi vhodná k rychlení. Vyniká vysokým obsahem vitamínu C. Listy jsou silnější, delší, tmavozelené, ostřejší chuti. Velmi výnosná. Vegetační doba do první sklizně z volných ploch je 120 dnů, při rychlení 22 – 30 dnů. Při polním pěstování dává 5 – 7 sklizní. Z 10 m2 můžeme postupně získat 19 – 23 kg zelené natě, při rychlení z 1 m2 4 – 4,5 kg zelené natě.
Středně vzrůstný rychle rostoucí podzimní pór s tmavě zelenou barvou listu pro sklizeň v období srpen až říjen. Délka konzumní části je až 35 cm při průměru 5 cm. Má velmi dobrý zdravotní stav, je odolný vůči houbovým chorobám a je méně vyhledáván třásněnkami. Vyniká odolností ke stresům prostředí - dobře snáší mrazy, ale i vysoké teploty. Nevyžaduje zahrnování, nevyvrací se. Délka vegetační doby je 85 dní.
DENÁR - výrazně výnosná pozdnější odrůda. Vytváří hranaté až hruškovité plody větší velikosti se špičkou a vysokou výtěžností šťávy. Je vhodná pro ruční i mechanizovanou sklizeň zejména do lehčích půd s nedostatkem vody, kam ji předurčuje mohutnější vzrůst keře. Plody před sklizní neopadávají. Zdravotní stav porostu je dobrý. Vhodná k sušení.
ORBIT - odrůda středně pozdního typu s pevnými, oválnými plody a polovzpřímeným keřem. Vyniká stálými vysokými výnosy i v méně příznivých pěstebních podmínkách a značnou odolností k listovým chorobám. Je vynikající surovinou pro výrobu protlaků, kečupů a pro konzervaci celých plodů. Odrůda je také vhodná k sušení a loupání.
ŠEJK - plastická, velmi raná až raná odrůda polorozkladitého vzrůstu, pěstitelsky nenáročná. Plody jsou oválně hranaté s geneticky fixovaným vysokým obsahem lycopenu (červeného barviva) v dužnině. Proto i barva protlaků a kečupů z nich vyrobených je intenzivně červená. Odrůda je velmi vhodná k sušení i loupání.
GENNARO F1 (kód 3237) - náhrada za CORZARO F1. Tyčková hybridní odrůda rajčete s protáhlými oválnými plody typu „SAN MARZANO“. Velké a pevné plody mají válcovitý tvar (10x5 cm), průměrnou hmotnost 130-140 g a dlouhou trvanlivost. Rostlina je vzrůstná a vhodná pro pěstování venku, ve fóliovnících i ve sklenících. Jedná se o velmi produktivní odrůdu, která je i přes svůj tvar plodu tolerantní k deficitu vápníku. Vhodná na omáčky, kečupy i k přímé spotřebě.
kolekce MAXI - má obří plody biftekového typu dosahující hmotnosti 400 až 500 g. Jsou vhodné jak pro čerstvý konzum (skvěle se hodí do salátů či sendvičů), tak i na pečení. Odrůda je středně pozdní, vhodná pro pěstování ve folnících, sklenících i v polních podmínkách.