Seme cicoria nebo-li těstovinová rýže. Patří do kategorie malých těstovim. Je vhodná do polévek nebo do krémových vývarů. Idelání do polévek pro děti.
Farfalle jsou těstoviny ve tvaru motýlků (připomínají též mašle). Vyrábí se z obdélníků, které jsou uprostřed zmáčknuté. farfalle se hodí ke smetanovým nebo rajčatovým omáčkám, ale jsou také doporučovány s delikátními omáčkami jejichž základem je máslo, bílými jemnými omáčkami nebo sýrovými omáčkami s příchutí šafránu nebo kari.
Fusillata casereccia jsou krátké těstoviny, kdy široký pás těstoviny je stočen svitek papíru. díky tomuto tvaru jsou těstoviny ideální pro zachycení každé kapky omáčky.
Populární druh těstovin v římské a toskánské kuchyni. Jedná se o ploché tlusté nudle vyrobené z vajec a mouky (obvykle jedno vejce na každých 100 g mouky), širší než taglietelle.
Tagliatelle jsou tradiční druh těstovin z oblasti Emila-Romagna a Marche. Jedná se o dlouhé, ploché nudle, které jsou tvarem podobné těstovinám fettuccine široké 6,5mm až 10mm. Podávají se různými omáčkami včetně klasické boloňské.
Lasagne jsou druh těstovin, získaný řezáním do velkých čtverců nebo obdélníků. Jsou nejstarším druhem těstovin vyrobených v Itálii.
Bazalkové pesto nebo-li pesto genovese je studená omáčka. Tradiční bazalkové poste vzniká drcením čerstvé bazalky a postupným přidáváním dalších surovin jako je česnek, piniové oříšky, sůl, parmazán, pecorino a olivový olej. V průběhu času vzniklo několik variant tohoto klasického pesta.
Pesto rajčatové je studená emulgovaná omáčka červené barvy, kterou získalo podle použitých rajčat.Pesto můžete konzumovat s těstovinami, saláty, sýry,..
Farina per pizza je hladká pšeničná mouka „00“ určená pro výrobu těsta na pizzu. Minimální trvanlivost do 18.2.2024
Semolina z tvrdé pšenice je italská mouka získaná mletím tvrdé pšenice Triticum durum. Její charakteristická žlutá barva dodá Vašim domácím těstovinám chuť pravé Itálie.
tenká těstovina ve tvaru špaget, která pochází z Itálie. Je vyráběna z kvalitní pšeničné mouky a má délku zhruba 20 cm. Spaghettini se tradičně podávají s různými omáčkami, ale také se používají jako základ pro saláty nebo studená jídla. Balení obsahuje 500 gramů těstovin.
Italské těstoviny ve tvaru kolínek se střední tloušťkou. Tuto těstovinu můžete použít například do salátů, polévek nebo různých těstovinových pokrmů. Balení obsahuje 500 gramů.
3 minutové špagety jsou italské těstoviny ze semoliny z tvrdé pšenice (Triticum durum) nejtenčího a dlouhého tvaru. V suchém stavu jsou přibližně 27 cm dlouhé a jejich průměr je 1,2 mm.
Dlouhé makarony jsou italské těstoviny ze semoliny z tvrdé pšenice (Triticum durum), silnější než špagety a uvnitř duté. V suchém stavu jsou přibližně 27 cm dlouhé a jejich průměr je 1,8 mm.
Kolínka malá jsou italské těstoviny ze semoliny z tvrdé pšenice (Triticum durum). V suchém stavu jsou 1 cm velké.Pro svůj drobnější tvar jsou vyhledávanou dětskou přílohovou těstovinou.