Zeleninový bujón je skvělý doplněk do polévek, omáček a jiných pokrmů. Nejen pro vegany a vegetariány. Dodá jídlu chuť i vůni. Najdete v něm pouze poctivé suroviny v kvalitě bio, bez glutamanu sodného.
!!!Rok 2022!!! Kalendář konstelací pro zahrádkáře a zemědělce.
Ovesná kaše je jedna z nejlepších a nejhodnotnějších snídaní. Oves má výborné nutriční vlastnosti - vysoký obsah ovesné vlákniny (betaglukan), vyšší obsah bílkovin, ovesné sacharidy se pomalu vstřebávají a zasytí tak na dlouhou dobu.
Šlechtěná pšenice se zachovanou spoustou živin. Ideální na kaše, se zapečenou zeleninou do nákupů nebo nádivek.
Přirozeně bezlepková mouka. Má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelná. Je výborná na lívanečky, palačinky, dorty, sušenky i buchty.
Špaldoto zeleninové - naše nejprodávanější klasika. Špaldu na špaldoto pěstujeme u nás na farmě a jde vždy o původní nepřešlechtěnou odrůdu s výbornými nutričními vlastnostmi. Je velmi dobře stravitelná a ve středověku s ní dokonce léčili. Jako základ špaldota jsme použili naše špaldové kernotto - jemně obroušené špaldové zrno - vlastně kroupy, přidali sušená rajčata a jinou zeleninu, koření a bylinky.
Klasické italské risotto je krémové konzistence, jemné chuti. Risotto Arborio je namícháno z kvalitní rýže, sušeného hřibu pravého, sušené zeleniny, bylinek a koření. Má velmi příjemnou chuť i vůni.
Špaldoto houbové - naše nejprodávanější klasika. Špaldu na špaldoto pěstujeme u nás na farmě a jde vždy o původní nepřešlechtěnou odrůdu s výbornými nutričními vlastnostmi. Je velmi dobře stravitelná a ve středověku s ní dokonce léčili. Jako základ špaldota jsme použili naše špaldové kernotto - jemně obroušené špaldové zrno - vlastně kroupy, přidali sušené hříbky, koření a bylinky.
Jemná, hustá, vydatná polévka ze žlutého hrachu. Rychlá a jednoduchá příprava vám ulehčí vaření doma či na dovolené. Základem polévky je čerstvě namletá hrachová mouka plná bílkovin, která pokrmu dodává jemnou strukturu a výraznou hrachovou chuť a vůni.
Do hrnku, do misky na zalití, když spěcháte, když máte chuť, když se chcete najíst s kamarádem. Dvouporcový kuskus tentokrát s kořením Garam Masala, které je typické pro indické pokrmy.
Jemné, vláčné, lehoučké a jak jsme se všichni při jejich míchání a ochutnávání shodli, strašně dobré. Máme vždycky velkou radost, když se nám podaří vyvinout směs pro celiaky, kterou si hojně kupují i neceliaci, právě díky výborné chuti. Lívanečky jsou připravené z našich bezlepkových bio mouk (čirokové, pohankové, kukuřičné).
Bezlepkové ovesné vločky jsou řešením pro všechy, kdo milují ovesnou kaši či müsli, ale nechtějí či nemohou lepek. Oves sám o sobě lepek neobsahuje, je ale potřeba ho bezpečně a odděleně zpracovat.
Bezlepkové ovesné vločky jsou řešením pro všechy, kdo milují ovesnou kaši či müsli, ale nechtějí či nemohou lepek. Oves sám o sobě lepek neobsahuje, je ale potřeba ho bezpečně a odděleně zpracovat.
Máte rádi pohankovou mouku a nepotřebujete garanci bezlepkového produktu? Tato mouka je tedy určena právě Vám. Pohanka použitá na tuto moouku je loupaná mechabnicky, čímž si zachovává cenné živiny.
Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců, vánočního pečiva či k zahušťování polévek a omáček.