Celozrnná špaldová vřetena zachutnají na první ochutnání.
Želírovací třtinový cukr s pektinem na přípravu marmelád a džemů. Bez chemických látek a konzervantů.
Sušená třtinová štáva. Všestranné sladidlo do nápojů a pokrmů, marmelád a při pečení.
Kuskus kukuřičný - bezlepková varianta pro všechny milovníky kuskusu. Z kuskusu lze bleskově připravit chutný a plnohodnotný pokrm. Stačí zalít vroucí vodou a nechat pár minut odstát, dochutit olejem, kořením, zeleninou apod.
Jetel luční k nakličování. Klíčky jetele mají jemnou zemitou až oříškovou chuť. Klíčky jsou vhodné do polévek, zeleninových nebo těstovinových salátů.
Doplňkové krmivo pro volně žijící ptáky. Ptáci jsou velkými a nepostradatelnými pomocníky v ekologickém zemědělství pro udržení rovnováhy a redukci hmyzu a plevelů. Proto jim chceme v zimě pomoci přikrmováním. Semena slunečnice pocházejí z ekologického zemědělství, bez použití chemie.
Červená řepa sterilovaná ve sladkokyselém nálevu. Červená řepa sterilovaná je skvělým pomocníkem při přípravě salátů, zeleninových rizot i polévky.
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin.Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná.
Jemná a lahodná polévka s pohankovými kroupami a zeleninou. Směs našich pohankových krup, sušené zeleniny a koření jsme nakombinovali podle naší vlastní receptury. Pohankové kroupy z našeho bezlepkového mlýna jsou loupané šetrně mechanicky, zachovávají si tak svou světle zelenou barvu, chuť i vůni a zdraví prospěšně látky.
Rozinky jsou nejuniverzálnější sušené ovoce. Hodí se do kaší, do cereálních směsí či do jogurtu, které krásně osladí. Využijete je při pečení sladkého pečiva a buchet i při vaření. Dopřejte si je během dne jen tak samotné jako rychlý přísun energie na výletě, v kanceláři i ve škole. Když si je rozmixujete získáte vynikající sladidlo, základ sladkých pomazánek či RAW korpusu.
Pěstování pohanky je více než snadné. Pohanka má poměrně krátkou vegetační dobu, roste rychle a pokryje za krátko celou plochu záhonu listy nad zemí a kořeny pod ní. To pomáhá potlačit růst plevele. Velmi účinná je například i proti svlačci rolnímu. Stejně je to i s jinými druhy plevele, které klíčí vedle pohanky.Teprve nedávno byla dokázána velká přednost pohanky. Její kořeny vylučují kyseliny – mravenčí, šťavelovou a citrónovou. Ty uvolňují ze země fosfor, který je přístupn
Vypěstujte si pro zdraví mladé výhonky z BIO osiva. Výhonky obsahují velkou řadu minerálů, vitamínů, enzymů a chlorofyl. Používejte v syrovém stavu. Přidejte do salátů, polévek nebo si jimi posypte namazaný chléb či umixujte smoothie třeba s jablkem.
Praktické 300 g balení mandlí na pečení. Mandle jsou bohatým zdrojem omega kyselin, vlákniny, tuků, proteinů. Chutnají v mnoha moučnících, v ranních cereálích nebo se hodí jako křupavá výživná svačinka. Pro lepší stravitelnost mandlí a obecně ořechů, doporučujeme citlivým jedincům, namočit madle před přípravou na několik hodin (nejlépe přes noc) do vody.
Krupice špaldová celozrnná pro přípravu kaší, omáček, polévek nebo knedlíčků do polévek. Jako dělaná pro snadnou přípravu všech možných dobrot v kuchyni.
Mouka hodící se pro přípravu domácího chleba, pečiva i sladkých pokrmů.