✔ Habanero, Jolokia, Carolina Reaper✔ Uzené na dubovém dřevě✔ Univerzální použití
Chutná vám naše Hořčičná omáčka s medem, ale je na vás příliš jemná? Tahle drsnější verze je přímo pro vás! Místo medu sladový výtažek, ze kterýho se dělá pivo. Tymián z medové verze jsme pro změnu nahradili rozmarýnem a šalvějí. Pálivost zajišťuje Carolina Reaper. V roce 2018 tahle přiostřená hořčice pro chlapy získala v Londýně naši druhou hvězdičku v soutěži Great Taste Awards. Zkuste ji na vepřovém steaku, nebo jako náhradu obyčejné hořčice k uzeninám. Složení: hořčice (56 %), ocet, sladový výtažek,
Máte rádi omáčky, kde je hlavní složkou tropické ovoce? Tak potom je tato chilli omáčka jako dělaná přesně pro vás. Do naší Mango Maracuja hotsauce jsme kromě manga a maracuji přidali i ananas a šťávu z calamansi (malé asijské limetky). Všechny druhy ovoce používáme ve formě 100% ovocného pyré, které se začerstva zpracovává přímo v zemi, kde vyroste a dozraje, bez přídavku cukru. Má vyšší pálivost, protože na čerstvých Habanero Yellow jsme nešetřili a jako jeden z mála výrobků je zakonzervován i sorbanem,
Základ téhle ohnivé omáčky tvoří na dubovém dřevě uzené červené papriky. K nim jsme přidali naši oblíbenou Bhut Jolokii, která dosahuje až 1 milionu jednotek SHU. Nádherné kouřové aroma a chuť v kombinaci se solidní pálivostí – to je jedna z našich nejoblíbenějších omáček. Složení: paprika červená uzená (60%) země původu: Česká republika, ocet, voda, cukr, česnek, chilli (Jolokia) sůl, zahušťovadlo: Xanthan. Hmotnost 0.4 kg Pálivost 5/5 Objem 185 ml
Hot sauce je světově nejrozšířenější druh chilli omáčky, která stojí na octovém základu. Její složení je na rozdíl od jiných druhů omáček nekomplikované, používají se pouze základní suroviny, ale výsledkem všestranně použitelná omáčka s často celosvětovou popularitou. Naše Habanero Hotsauce je ale trochu jiná.Dominantu tvoří čerstvé papričky Habanero, jejichž ovocnou chuť doprovází svěžest citrónové šťávy. Habaneros, původem ze střední Ameriky, jsou známé svou mimořádnou citrusovou vůní. A právě ta dává t
Náš první ferment neboli omáčka z fermentovaných papriček. Ve spolupráci s firmou The Chillidoctor jsme vyrobili Buffalo Hotsauce – omáčku na míru nachystanou pro světově proslulá Buffalo Wings. Je to naše nejuniverzálnější omáčka. Základ tvoří nefermentované papričky Cayenne a Tabasco zbavené semínek a dužiny, spousta mashe (směsi fermentovaných papriček druhu Tabasco a soli) a špetka česneku a ocet. Omáčka si zachovává svoji tradiční chuť (podobně jako Tabasco či Sriracha), ale není tak octová, spíše d
Máte rádi silně pálivé omáčky, které ale mají jinou než čistě paprikovou chuť? Chcete svěžest, lehkou kyselost a ovocnost? Právě pro vás je potom omáčka z kiwi a limetek, kterou si užijete na letní grilovačce, ideálně s nějakým jemnějším masem, nebo klidně se sýrem. Skvěle nahradí brusinky a podobná fádní dochucovadla. O zábavu se vám postarají žlutá Habanera, se kterými jsme nešetřili, a tak má omáčka pořádný říz a pálivost 3/5 papriček naší stupnice! Složení: Kiwi 63 %, cukr, chilli:Habanero Yellow, l
Není milovníka chilli, který by neznal klasiku Sweet Thai Chilli, aneb sladké thajské chilli omáčky. Její nejrůznější varianty najdete prakticky v každém obchodě či asijském bistru. My ji udělali, jak už je u nás ve zvyku, po našem a poctivě, s trochou papriček Chipotle, které daly omáčce jemně nakouřený tón, ale i s čerstvými Habanero papričkami, díky kterým získává omáčka další úroveň chuti, ale i vyšší pal oproti její běžné variantě. Pořád je ale pálivost nastavena tak, abyste si ji mohli s klidem nalí
Dlouho jsme si hráli s myšlenkou, že jednou uděláme něco tak "obyčejnýho", jako je kečup. Popravdě se nám do toho vlastně moc nechtělo, ale nakonec zvítězila zvědavost nad tím, jak to naši zákazníci přijmou. Kečup přece nemusí být jen břečka z bůhví čeho, co stojí 30 kč. A tak jsme na to šli "po našem" a použili pečlivě vybrané rajčata v kombinaci s dvojitě redukovaným protlakem, smíchali s kvalitním třtinovým cukrem, spoustou koření, a pro pořádnou dávku pálivosti se stará čerstvá Moruga a sušené Habaner
Další z našich kousků do Small Batch edice - tedy výrobku, který plánujeme udělat jen jednou, a pak už ne :-) Papričky Jalapeño jsme nejdřív vyudili na dubovém dřevu, pak jsme je společně s trochou zeleniny a klasického, sladko-kyselého láku vlastní receptury, zavařili do sklenic, a nyní vám je nabízíme v rámci našich limitovaných šarží. Jak se říká, "na první dobrou" ucítíte nádherné kouřové aroma, pak nastoupí sladko-kyselá chuť nálevu ve spojení s mírnou, ale okamžitou pálivostí Jalapeño papriček, kte
Klasickou BBQ omáčku jsme povýšili na další level umami chuti, díky použití jihomoravského černého česneku. Černý česnek vzniká dlouhým třítýdenním procesem ohřívání na více než 60 stupňů, po kterém získá svou unikátní barvu a chuť, která dokáže z fádních pokrmů vytvořit něco úchvátného. V omáčce najdete tradiční chutě barbecue - sladkokyselý základ s lehkým uzeným aroma, doplněný o umami chuť černého česneku. Pal je nízký, zvládne ji i chilli začátečník. Složení: rajčatový protlak, cukr, ocet, med, bals
2. místo: World Hot Sauce Awards 20161. místo: CHILLI PRODUCT AWARDS 2015 - WORLD of Chilli Chutney je z definice hustá omáčka z rozličných druhů ovoce, zeleniny a koření. V našem cibulovém chutney najdete hrušky a rozinky, voní po hřebíčku, ale zároveň je v něm poctivá porce Jolokií. Naše chutney se hodí k paštice a zvěřinovým jídlům obecně. Přestože cibule hraje v ingrediencích prim, chutney je hodně sladké a na své si tak určitě přijdou ti z vás, co se nebojí v jídlech experimentovat a kombinovat zdánl
Sladkou složku chuti sušených rajčat doplňuje datlový sirup a melasa, kyselou zase balsamicový ocet. Pálivost je nižší, takže si ji může užít i ten, kdo svět chilli teprve objevuje. Složení: rajčatový protlak, cukr, ocet (rýžový, balsamico), datlový sirup, sušená rajčata (6,2 %), balsamicová redukce (obsahuje antioxidant siřičitany z výroby vína), tmavá sójová omáčka (obsahuje pšenici, která je pro tmavou sojovku charakteristická), sůl, koření, třtinová melasa, sušený česnek, chilli sušené (Jolokia).
Chutná vám naše Hořčičná omáčka s medem, ale je na vás příliš jemná? Tahle drsnější verze je přímo pro vás!
Pálivost: 4/10 1. místo World Hot Sauce Awards USA 2017 - kategorie Medium hot Barbecue Sauces.