Obvykle se ředí smetanou nebo mlékem. Tento recept se dobře hodí k rajčatům, aby se vytvořily rychlé a chutné omáčky. Chuť je mírně pikantní díky přidání chilli do sladké papriky. Podáváme s nakrájenou pažitkou na krajících toastového chleba a pokapaným syrovým olejem. V balení po 80g Expirace: 30 měsíců od data výroby
Je to krém vyrobený z feferonky a extra panenského olivového oleje. Doporučuje se používat jako přísadu do jakýchkoli přípravků, omáček, omáček, dušených pokrmů, pro přidání pikantního tónu. Pro ty nejodvážnější stačí namazat na krajíc křupavého chleba. V balení po 80g Expirace: 24 měsíců od data výroby
Ligurské červené pesto, Chutná varianta klasického pesta. Hlavní ingrediencí jsou rajčata, ke kterým kombinujeme ostatní ingredience tradičního pesta. V kuchyni se hodí pro mnohostranné použití, kromě doprovodu k prvním chodům obohacuje pizzy a vařená masa a dělá předkrmy a jednohubky chutnými. V balení 80g Expirace: 24 měsíců od data výroby
Nejtradičnější z dlouhých ligurských těstovin, téměř vždy ochucená pestem, výborná je i s rajčatovými omáčkami. Zkuste je s omáčkou z měkkýšů a dušenými cuketami. V balení po 500 gExpirace: 24 měsíců od data výroby
Trofie Trofie jsou krátké, tenké, kroucené těstoviny z Ligurie v severní Itálii. Jsou to malé, ručně točené nudle z mouky vyrobené z tvrdé pšenice. Tradičně je tato ligurská specialita servírována s Pesto Genovese nebo fazolemi a bramborami. Měří asi čtyři centimetry na délku a vznikají jako typicky čerstvé těstoviny, později vyráběné i v suché verzi. Vyráběly se v celé janovské oblasti i mimo ni, a jelikož jde o správně domácí těstoviny, nabyly velmi odlišných tvarů podle potřeb, dostupnosti a dove
Vše co by Vás mohlo zajímat: Ančovičky v soli, to je produkt, jehož jedinečnost je úzce spjata s tradicí a kulturou konzervárenského umění ligurských mořeplavců. Po očištění, nasolení a zrání v sudech se ančovičky umístí do speciálních skleněných nádob zvaných v dialektu „arbanelle“. V balení po 250 gExpirace: 12 měsíců od data výroby
Vše co by Vás mohlo zajímat: Filety z ančoviček s lanýži jsou originální a vzácnou kombinací pro ty nejrafinovanější gurmány. Vyzkoušejte například na opečených krutonech se změklým máslem nebo s chutným měkkým sýrem.
Filety z ančoviček v olivovém oleji. Filety z ančoviček jsou ideální na bruschettě s máslem nebo smetanovým sýrem k chutnému předkrmu nebo jako přísada k přípravě lehkých omáček. V balení po 106 g Expirace: 18 měsíců od data výroby.
Vše co by Vás mohlo zajímat: Chutné papriky plněné ančovičkami a olivami: zvláštní chuť, kterou lze kombinovat i s pouhým krajícem chleba, jako předkrm nebo příloha. Zpracování z čerstvého zaručuje kompaktnost a vůni i po nějaké době.
Klasická, jednoduchá, ale velmi dobrá rajčatová omáčka, která je ideální na špagety! Tuňáková omáčka je ve středomořských zemích častým doplňkem těstovin a prvním chodům dodává krásnou jemnost a chuť. Náš TIP: Omáčka bude chutnat i dětem. A vy zase oceníte především rychlost přípravy. Skvěle chutná po celý rok a jde o lehké jídlo, které malé strávníky vždy potěší. Těstoviny k omáčce vybírejte podle vlastní chuti. V případě, že budete jíst ihned po uvaření, zvolte špagety. Pokud budete jíst poz
lt;p>Milujete rajčata? V tom případě jsou pro vás tahle sušená a ručně zpracovaná rajčata z Itálie perfektní volbou! Využijete je jak v teplé, tak ve studené kuchyni. A v kombinaci s rýží, těstovinami nebo pod masem mají dokonce výraznější chuť než rajčata čerstvá. Náš TIP: Použijte je na tmavém chlebu, přidejte kapary a zaručeně vytvoříte originální a nezapomenutelný předkrm. Skvěle ale chutnají také v salátech a k vařenému masu.
Vyzkoušejte exkluzivní olivy, které jsou připravené podle starověkého receptu. Olivy se nejprve na 40 dní umístí do vody a poté do slaného nálevu společně s bylinkami jako je rozmarýn, tymián a bobkový list. Skvěle chutnají k předkrmu, aperitivu, bývají hvězdou nejrůznějších salátů a oslní i na pizze.
Lanýžový krém je dokonalý zážitek pro ty nejvybranější jazýčky. Je vyrobený jen z originálních surovin, zachovává to nejlepší z chuti lanýžů a zároveň je krásně jemný. Náš TIP: Krém doporučujeme využít k dochucení tagliatelle, pizz se sýrem Castelmagno, mozzarellou, čerstvými hříbky a vynikající šunkou nebo na čerstvě upečené krutony se sádlem Colonnato.
Představujeme nejklasičtější z ligurských koření. A kdo je tím vítězem? Samozřejmě pesto. V souladu s tradiční recepturou západní Ligurie připravujeme každý den janovské pesto kombinací bazalky DOP, extra panenského olivového oleje, piniových oříšků, sýra pecorino, DOP Grana Padano, mořské soli a česneku Vessalico. Přesně takové jsou kvalitní ingredience řemeslného pesta, které je vyrobeno podle starověké ligurské tradice. TIP: Chutě pesta objevíte především v kombinaci s tradičními ligurskými