Profesionální tekutý přípravek pro odvápnění (odstranění vodního kamene) espresso kávovarů od americké značky Urnex. Množství: 1l. Urnex Dezcal je profesionální přípravek americké značky Urnex pro odvápnění (odstranění vodního kamene) domácích i profesionálních espresso kávovarů. Využití najde ale nejen u kávovarů, ale například i u rychlovarných konvic. Urnex Dezcal je bezpečný a biologicky odbouratelný přípravek o jehož nezávadnosti svědčí certifikace organizace NSF (www.nsf.org). Dezcal nepoškozuje těs
Profesionální přípravek pro odvápnění (odstranění vodního kamene) espresso kávovarů od americké značky Urnex. Množství: 28g. Urnex Dezcal je profesionální přípravek americké značky Urnex pro odvápnění (odstranění vodního kamene) domácích i profesionálních espresso kávovarů. Využití najde ale nejen u kávovarů, ale například i u rychlovarných konvic. Urnex Dezcal je bezpečný a biologicky odbouratelný přípravek o jehož nezávadnosti svědčí certifikace organizace NSF (www.nsf.org). Dezcal nepoškozuje těsnění a
Burundi se nachází v srdci Afriky, sousedí s Rwandou a Tanzánií. Průměr srážek v dané lokalitě je zhruba 1 300 mm za rok. V Burundi je cca 2 000 malých farem, z nichž každá má v průměru 200–300 kávových keřů. Dohromady je to tedy potenciálně 600 000 kávových keřů, které produkují tuto úžasnou kávu. Chuťový profil: Černý rybíz, rozinky, citrusyZemě původu: BurundiProvincie: MuyingaRegion: MwakiroNadmořská výška: 1 700 m n. m.Stanice zpracování: Kavugangoma Zpracování: Mokré (Washed)Odrůda: BourbonCharakte
Původ kávy:Region: Waghi Valley, Western Highland ProvinceFarma: Sigri FarmNadmořská výška: 1600 m.n.m.Odrůda: Arabica TypicaMetoda zpracování: praná Chuťový profil: Káva Sigri zaujme svými tóny malin, třešní a dokonalou čokoládovou dochutí. Acidita: Hořkost: Sladkost: Připravte se na nezapomenutelnou cestu do srdce Waghi Valley v západní hornaté provincii. Každá káva označená Sigri nese odkaz, tradici a hlavně, péči o přírodu. Kávové třešně rostou ve výšce 1600 metrů nad mořem a farmáři zde podporují ek
Káva v Peru nepředstavuje tu nejdůležitější surovinu, nicméně i přes velice členitý terén se zde uspěšně pěstuje. Je oblíbená pro svou vyváženou chuť a většina kávy je určená na vývoz do USA, Japonska a Evropy, kde je velice žádaná.Peruánská káva je znamenitá a nezaměnitelná. Chuťový profil: Rozinky, ořechy, kakaoZemě původu: PeruProvincie: Cajamarca, San MartinNadmořská výška: 2 000 m n. m.Zpracování: Mokré (Washed)Odrůda: Typica, CastilloCharakteristika: Sladká, příjemná a velice svěží chuť kakaa. Jem
Daruj kávu, daruj zážitek! Ochutnejte praženou zrnkovou cibetkovou kávu z jednodruhové plantáže, která se nachází v horské oblasti nádherného ostrova Bali, kde je i sbírán kávový trus od volně žijících cibetek. Cibetková káva se vyznačuje svoji úžasnou jemnou a sladkokyselou chutí, její čokoládové aroma vás jistě okouzlí. Přečtěte si více o cibetkové kávě. A co to vůbec je cibetková káva? Na to nám již odpoví paní Lenka Kyclová, jejíž rodina tuto kávu pěstuje přímo na ostrově Bali: Luwak neboli do češtin
Nejlahodnější, nejchutnější a nejkvalitnější. Káva Monsooned Malabar AA patří k nejlepším kávám, které mají původ v této krásné a legendami opředené zemi. Výjimečný proces zpracování, na jehož konci jsou neobvykle velká, ale přitom lehká žlutá zrna s kouřovou a zemitou chutí, jí dává punc originality. Většina lidí má Indii spojenou s pěstováním čaje, ale Indie vyváží už více než 150 let i velmi kvalitní kávu. Jednou z nich je i tato káva, India Monsooned Malabar AA AspinWall. Zajimavé může být i to, že In
Věděli jste, že cestovat z pohodlí vašeho domova nemusíte pouze prstem po mapě, ale i prostřednictvím šálku dobré kávy? Podíváme-li se na „kávovou mapu světa“ zjistíme, že káva se pěstuje v rámci vlhkého tropického pásma po celém obvodu naší planety. Vybrané kávy:Columbia Nariňo Buesace de Altura Excelso Kenya AA plus Ichamara Mexico hacienda La EsmeraldaIndonesia Green Pravlastí kávovníku je africký kontinent, konkrétně Etiopie. Zde existuje oblast Kaffa, kde káva dodnes roste i divoce. Odtud se káva
Nerezová odměrka na 7 g mleté kávy. Odměrka na měření kávy je malý nástroj nebo předmět, který se používá k přesnému odměření správného množství kávových zrn při přípravě kávy. Správné poměry kávy a vody jsou klíčové pro dosažení chutné a vyvážené kávy. Odměrka pomáhá uživatelům udržet konzistenci a přesnost v množství použité kávy. Popis: Odměrka na měření kávy je obvykle malý nádoba nebo předmět, který slouží k dávkování správného množství kávových zrn. Odměrky mohou mít různé tvary a kapacity, ale b
Objevte magii Etiopie s každým šálkem naší čerstvě pražené výběrové Arabiky Yirgacheffes. Tato káva je pravým pokladem mezi etiopskými kávami, známá svou jedinečnou kořeněnou vůní a považována za jednu z nejkvalitnějších arabských káv na světě. A to vše za neodolatelně příjemnou cenu. Naše Etiopská Arabika Yirgacheffe se pyšní nasládlým ovocným profilem s nádechem exotického koření, doplněným o bohatou a omamnou květinovou vůni. Co dělá tuto kávu opravdu speciální, je fakt, že většina plodiny pochází z
Tato káva vznikla sloučením odrůd Bourbon, Mocha a Typica z let 1930. Vyznačuje se velkou odolností proti silným dešťům ve vysokých nadmořských výškách, při zachování schopnosti produkovat vysokou kvalitu kávy. Chuť této kávy je vyvážená a plná. Chuťový profil: citrusy, brusinky, karamelZemě původu: KenyaProvincie: NyeriNadmořská výška: 1400 - 1650 m.n.m.Zpracování: Mokré (Washed)Půda: bohatá sopečná půdaOdrůda: SL 34Období květu: březen, dubenSklizeň: listopad, prosinecKvalita kávy: Top Kenya coffee
Chuťový profil: Povidla, ořechy, kakao Země původu: Brazílie Charakteristika: Plné tělo, nižší aciditaProvincie: Sao Paulo Odrůda: Mundo Novo, Catuai Nadmořská výška: 900 m n. m. Zpracování: Mokré (Washed) Acidita: Hořkost: Sladkost: Chuťové pohárky zahřejí čokoládové a oříškové tóny s jemnými tóny ovoce. Jemná chuťa aroma bez hořkosti. Tato káva je skutečně klasikou, kterou rozhodně n
Chuťový profil: ořechy, čokoláda Výběrová, chuťově vyvážená směs tří druhů kávy odrůdy Arabica (70 %) a Robusta (30 %). Je ideální pro přípravu nápojů z espresso kávovaru, dá vyznít zejména nápojům na bázi mléka – caffé latte či cappuccinu. Příjemně nahořklá a bohatá chuť pravého italského espressa. Je přijemnou alternativou k naší další směsi CAFFE DELICATO, které je namícháná pouze z arabiky. Pokud tedy máte raději spíše hořkou kávu, je tato směs určena právě Vám. Doporučená příprava:Kávu namelte dl
Cuba Serrano Lavado je oblíbenou kávou z naší nabídky, která pochází z pohoří Sierra Maestra na východě zmíněného ostrova. Pěstuje se v nadmořské výšce kolem tisíce metrů, kde převládá odrůda Arabica typica, nazývaná zde Criollo. Chuťový profil: Hořká čokoláda, ořechy, tabákZemě původu: CubaProvincie: Sierra MaestraNadmořská výška: 1000 m n. m.Zpracování: Mokré (Washed), ruční sběrOdrůda: Coffea Arabica, varianta Typica lokálně vzaná Crilio Acidita: Hořkost: Sladkost: Jestli se tato něčím vyznačuje, pak
Chuťový profil: Velmi hořká káva s tóny čokolády a plným tělem Země původu: VietnamRegion: jižní část VietnamuNadmořská výška: 500–700 m n. m.Odrůda: CanephoraZpracování: wet polishedVelikost zrna: 18 Acidita: Hořkost: Sladkost: Kofeinová bomba intenzivního aroma a výrazné chuti. Prvotřídní vietnamská robusta. Vietnam si dlouhodobě udržuje čtvrtou příčku v exportu kávy na světě. Na tamních plantážích se kávovník uchytil díky Francouzům a dodnes se tradice pěstování kávy točí především kolem robusty. Spe