Klasická moka konvička ze slitiny hliníku, která vám udělá chutnou a vonící kávu. Z moka konvičky bude káva vždy silnější než klasické espresso, ale stále chutná, nikoliv jen hořká. Budete potěšeni dobrou kávou s minimálními náklady, to je proč se moka konvička stala legendou v zemi kávě zaslíbené. Velikosti:2 šálky3 šálky6 šálků Tato konvička je vhodná pro vhodná pro plynové, elektrické, sklo-keramické vařiče. Pokud hledáte konvičku pro indukci, nabízíme vám tento model.
Chuťový profil: hořká čokoláda, kořenní, vanilka Země původu: ČínaOdrůda: Catimor Region: Jün-nan, oblast Pu’er Zpracování: Mokré (Washed) Nadmořská výška: 1 200 m.n.m. SCA skóre: 82,75 bodů Představte si vzácnou chuť kávy, která vás s každým lokem přemístí do tajemného, exotického a vzdáleného světa. Ne, nejedná se o sen. Je to skutečnost v podobě kávy Čína Simao. Jde o unikátní a raritní kávu, která se pěstuje v oblasti Yunnan, jenž je spojená převážně s čajem, která ale nyní přináší nov
Palermo Palermo je páté největší italské město a hlavní město Sicílie. A právě po tomto legendárním městě jsme pojmenovali naši „italskou směs“, která má v naší nabídce zaujmout všechny vyznavače plné a hořké kávy. Jedná se o směs dvou 100% arabik - Brazilie Cerrado Dulce a Peru BIO organics, které jsou pražené o poznání déle, než je tomu v případě všech našich ostatních káv. Výsledkem je silná a hořká chuť, která si v ničem nezadá s pravým italským espressem. Tato káva potěší nejen vyznavače zmíněného e
Daruj kávu, daruj zážitek! Ochutnejte praženou zrnkovou cibetkovou kávu z jednodruhové plantáže, která se nachází v horské oblasti nádherného ostrova Bali, kde je i sbírán kávový trus od volně žijících cibetek. Cibetková káva se vyznačuje svoji úžasnou jemnou a sladkokyselou chutí, její čokoládové aroma vás jistě okouzlí. 21 g kávy Vám vystačí zhruba na tři šálky espressa. Přečtěte si více o cibetkové kávě. A co to vůbec je cibetková káva? Na to nám již odpoví paní Lenka Kyclová, jejíž rodina tuto kávu
Daruj kávu, daruj zážitek! Ochutnejte praženou zrnkovou cibetkovou kávu z jednodruhové plantáže, která se nachází v horské oblasti nádherného ostrova Bali, kde je i sbírán kávový trus od volně žijících cibetek. Cibetková káva se vyznačuje svoji úžasnou jemnou a sladkokyselou chutí, její čokoládové aroma vás jistě okouzlí. Přečtěte si více o cibetkové kávě. A co to vůbec je cibetková káva? Na to nám již odpoví paní Lenka Kyclová, jejíž rodina tuto kávu pěstuje přímo na ostrově Bali: Luwak neboli do češtiny
El Salvador SHG EP Finca La Mada oplývá okouzlující, velmi čistou a vyváženou chutí, jakou byste u jiné středoamerické kávy marně hledali. Vyznačuje se jenom minimální kyselostí, krémovým tělem s čerstvou ořechovou chutí a náznaky mléčné čokolády a banánu. Tato zrna odrůdy Bourbon se pěstují na 28 ha tamní písečné hlíny v nadmořské výšce 1 450 metrů, ve stínu cypřišů a stromů inga. Chuťový profil: banán, mléčná čokoláda, ořechyZemě původu: SalvadorProvincie: Oriol de La MadaTyp kávy: SHGNadmořská výška:
Kolumbijská zrnková káva Colombia Narino Buesaco de Altura Excelso je velmi oblíbenou kávou pro svou příjemnou vanilkovou chuť s dozvuky citrusových plodů. Tato káva je pěstována na cca 15.000 kávovnících, jenž jsou vysázeny na ploše 3,5 hektaru. Acidita: Hořkost: Sladkost: Colombia Narino Buesaco de Altura Excelso Doporučená příprava: Je vhodná na všechny druhy přípravy kávy jako je Turek, Espresso, Moka konvička, Filtr, French press i Aeropress. Tuto kávu nabízíme i jako kapsle pro kávo
Víte, že Vietnam je druhý největší exportér kávy na světě, hned po Brazílii? Oblasti jižního Vietnamu v regionu Dak Lak se říká Království kávy. Úspěch vietnamské kávy je především v její kvalitě. Chuťový profil: Hořká chuť s nádechem mandarinky a vanilkyZemě původu: Lam Dong, VietnamNadmořská výška: 1400–1600 m n. m.Zpracování: Mokré (Washed)Velikost zrn: AA (velká)Druh: ArabicaSklizeň: srpen 2019Aroma: červený pomeranč, čokoládaPříprava: espresso, V60, french press, aeropress Acidita: Hořkost: Sladkost
Velikonoční Zrníčko Představujeme vám naši staro-novou velikonoční espresso směs Velikonoční zrníčko - dokonalý blend z El Salvadoru Finca La Mada a Columbie Nariño. Tato lety prověřená směs je mezi našimi zákazníky velmi oblíbená a proslavuje se svou výjimečnou chutí a kvalitou. El Salvador Finca La Mada: Tato káva přichází z vysoce ceněné farmy Finca La Mada v El Salvadoru, kde se pěstuje káva s láskou a péčí. Je známá svou jemnou chutí, vyváženou kyselostí a bohatým aroma. Columbie Nariño: Kolumbijské
Káva čtyř kontinentů Vážený Kávomile,do rukou se Ti dostává jedinečný kávový balíček z Kroměřížské rodinné pražírny.Jedná se o balíček, jehož obsah byl záměrně poskládán tak, aby Ti umožnil ochutnat kávu ze všech kontinentů naší planety.Své zastoupení zde má jak Afrika, tak Amerika, Asie i Austrálie (omlouváme se, australská káva je momentálně dlouhodobě nedostupná a tak tuto kávu v sadě nahrazuje jedinčná Jamaica Blue Mountain). Chybí pouze Evropa, kde kvůli klimatickým podmínkám není pěstování kávy možn
Tato Geisha z Hondurasu je zpracovaná klasickou pranou metodou. Po rozvláknění, tedy odstranění ovocné slupky, se zrno ponechá po dobu 12 až 24 hodin ve fermentačních hromádkách, aby vznikl tzv. med. Poté se promyje čistou vodou, až je zrno zcela bez medu. Obratem se zrna umístí na "africké postele", kde jsou ponechány k vyschnutí. Dokončení sušení trvá 8 až 10 dní. Poté se zrno sbírá a uchovává v pytlích po dobu 22 až 30 dní. Následně se vymlátí z pergamenové slupky a připraví se k expedici. Chuťový pro
Káva s označením „Diamond“ patří mezi ty nejlepší kávy ze základní řady belgického importéra 32cup. Tato káva má svůj původ u kooperativy Cooxupé, která patří k těm nejlepším brazilským skupinám, které se zabývají pěstováním kávy. V minulosti se dovážela do Evropy pod nejrůznějšími názvy, mj. také Gourmet, Fancy nebo Astrid. V tomto případě se jedná o mix 60 % odrůdy Santos a 40 % odrůdy Cerrado. Chuťový profil: povidla, ořechy, kakaoZemě původu: BrazílieProvincie: Sao PauloNadmořská výška: 900 m n. m.Z
Morgiana je úrodná vrchovina, která se nachází v jihovýchodní části Brazílie. Plantáže se rozprostírají v nadmořské výšce nad 1000 metrů. Tato oblast se vyznačuje vyváženými klimatickými podmínkami. Je tu dostatek slunečných dní v roce a vhodné množství dešťových srážek. Chuťový profil: Sirup, koření, čokoládaZemě původu: BrazílieProvincie: GianaNadmořská výška: 1 300 m.n.m.Zpracování: Medové (Honey; Semi-washed)Odrůda: NY2, BourbonVůně před zalitím: Intenzivní, kořeněná, lehce oříškováVůně po zalití: Ov
Ačkoliv je Himalájský region známý především pro pěstování čaje, rozhodli se pěstitelé přijít s novým, pro tento region neobvyklým produktem, jediným svého druhu. Plantáž je zavlažována čerstvou vodou ze sněhu z Mt. Genesh Himal. Chuťový profil: jasmín, skořice, vanilkaZemě původu: NepálProvincie: BágmatíNadmořská výška: 2 300 m n. m.Zpracování: Mokré (Washed)Odrůda: Arusha, CaturraCharakteristika: Nádech koření, skvělé a plné tělo, dobrá kyselost a nádherná chuť Acidita: Hořkost: Sladkost: Založen
Elegantní a odolný kávomlýnek z nerezu a s keramickými kameny. I když jej budete používat každý den ve své kuchyni, s kolegy v práci nebo se stane vaším společníkem na cestách, odmění se bezproblémovým provozem – jeho celonerezovému tělu neublíží ani nešetrné zacházení. V celém výrobním procesu tohoto mlýnku je prioritou vysoká kvalita. Ruční kávomlýnek Rhinowares: Celokovové tělo z nerezu vydrží i nešetrnější zacházení a omezuje vliv statické elektřiny Kávová zrna melou přesné kónické keramické kameny s