Původem ze Španělska, vyznačující se vysoce nadprůměrnou barvivostí a chutí, dodá vašim pokrmům a zejména pak gulášům tu správnou barvu a chuť! Vhodná i na sýry (čerstvé i zrající), dipy a polévky.Paprika sladká španělská má barevnost 140° ASTA a řadí se mezi nejlepší španělské druhy. Nejlépe se hodí do studené kuchyně, kde vynikne její jasná chuť a vůně s lehkým ovocným aroma.
Indická kořenící směs, určená ke grilování a rožnění všech druhů mas, vhodná též do minutek a dušené zeleniny, mletých mas a mořských ryb, do luštěnin a rýže. Má specifickou vůní po římském kmínu a hřebíčku.
Papriky přivezl do Španělska Columbus z Ameriky. Tato paprika pocházející z údolí La Vera byla úředně uznána jako výrobek se značkou kvality a byl jí přiznán status určení země původu „Pimentón de la Vera“. Uzená paprika je výborná na kuřecí maso i ryby, na pizzu, ve Španělsku se přidává do směsí s rýží (paella) a za studena třeba na tvrdý sýr. Dobře se kombinuje s česnekem.
Univerzální grilovací kořenící směs nejen na grilované a pečené kuře, ale i na ostatní drůbeží a vepřové maso, pečené sele či vepřovou kýtu, do grilované a dušené zeleniny, výborně chutná na grilovaných žampionech.
Kořenící směs na grilované a rožněné vepřové a drůbeží maso, vhodná do smetanových kari omáček a minutek asijské kuchyně, zeleninových a houbových pokrmu, do rýže, ale třeba i na fritované přílohy (hranolky, krokety, americké brambory aj.).
Všestranná kořenící směs vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, do nádivek, minutkové kuchyně, výtěčně chutná v dušené nebo grilované zelenině, do zapečených brambor a těstovin.
Salátové bylinky je směs koření a bylinek, které jsou vynikající a svěží například v jogurtě nebo se zakysanou smetanou. Salátové bylinky můžete použít i na dušenou zeleninu. Dehydratovaný výrobek - směs pro přípravu zálivky.
Jsou to plody pepřovníku černého (Piper niger), kam patří pepř bílý, černý a zelený a brazilského pepřovníku (Schinus terebinthifolius), jehož plody jsou růžové. Smícháním těchto plodů vzniká nejpoužívanější směs pepřů určená do mlýnků, omáček a polévek, k přípravě bifteků, grilovaného, rožněného a pečeného masa a k běžnému dochucení mnoha pokrmů.
Paella je pikantní kořenící směs s kurkumou, česnekem, bílým pepřem a rozmarýnou. Paella je daleko jemnější než kari a také méně slaná. Pod slovem Paella si mnozí z Vás předtsvaí španělskou specialitu - pestrá rýžová pánev, okořeněná touto kořenící směsí. Vy ji ovšem můžete použít tak jako kari, na ryby, na maso, do rýže, rizota, na těstoviny, dušenou zeleninu, do polévek( Soljanka), skvěle chutná v rybích a zeleninových salátech.
Všestranná kořenící směs vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, do nádivek, minutkové kuchyně, výtěčně chutná v dušené nebo grilované zelenině, do zapečených brambor a těstovin.
Medvědí česnek je bylina rostoucí ve volné přírodě. Můžeme jej použít jako léčivou bylinu, ale i jako koření do zeleninových a těstovinových salátů, polévek, omáček, k masu a do pomazánek. Je výborným doplňkem téměř všech slaných jídel. Hodí se na dušení i jako nakrájený a přidaný do salátů či na pečivo.
Pikantní směs koření Mexicana gril je výborná k přípravě všech druhů mas. Muškátový ořech dodá jídlu ostrost a lehce nahořklou chuť. tato směs je vhodná také na přípravu paštik, uzenin a nádivek.
Kořenící směs určená k okořenění pečených a grilovaných brambor ve slupce i bez, do zapečených francouzských brambor, ale především se používá k okořenění směsi pečených brambor se zeleninou, nebo houby, při rožnění selete, nebo vepřové kýty na grilu.
Pro význačnou kořennou chuť se kurkumy používá jako koření při přípravě různých omáček, přidává se do hořčice, používá se dále k přípravě tekutého koření - worcesterové omáčky a nejrůznějších druhů koření Kari.
Koření majoránka je směs listů a květů této bylinky. Používá se hlavně do paštik, luštěninových pokrmů, polévek, na dušení, do uzenin, nechybí ani v karbanátcích a dobře chutná i s hovězím.