Pikantní kořenící směs s česnekem a chilli vhodná na všechny druhy těstovin.
Původem ze Španělska, vyznačující se vysoce nadprůměrnou barvivostí a chutí, dodá vašim pokrmům a zejména pak gulášům tu správnou barvu a chuť! Vhodná i na sýry (čerstvé i zrající), dipy a polévky.Paprika sladká španělská má barevnost 140° ASTA a řadí se mezi nejlepší španělské druhy. Nejlépe se hodí do studené kuchyně, kde vynikne její jasná chuť a vůně s lehkým ovocným aroma.
Směs bylinek podle francouzské Provence, která se hojně využívá ve francouzské kuchyni ke kořenění všech druhů mas
Univerzální všestranná kořenící směs bez přidaného glutamanu sodného
Pikantní ostrá indická kořenící směs určená na ryby, rožněné a dušené pokrmy.
Všechny druhy chilli pocházejí z jednoho druhu Capsicum tepin, rovněž nazývaného ptačí pepř.
Indická kořenící směs, určená ke grilování a rožnění všech druhů mas, vhodná též do minutek a dušené zeleniny, mletých mas a mořských ryb, do luštěnin a rýže. Má specifickou vůní po římském kmínu a hřebíčku.
Papriky přivezl do Španělska Columbus z Ameriky. Tato paprika pocházející z údolí La Vera byla úředně uznána jako výrobek se značkou kvality a byl jí přiznán status určení země původu „Pimentón de la Vera“. Uzená paprika je výborná na kuřecí maso i ryby, na pizzu, ve Španělsku se přidává do směsí s rýží (paella) a za studena třeba na tvrdý sýr. Dobře se kombinuje s česnekem.
Univerzální grilovací kořenící směs nejen na grilované a pečené kuře, ale i na ostatní drůbeží a vepřové maso, pečené sele či vepřovou kýtu, do grilované a dušené zeleniny, výborně chutná na grilovaných žampionech.
Kořenící směs se výborně hodí na grilovanou, restovanou a dušenou zeleninu, houby a do čerstvých zeleninových salátů.
Kořenící směs na grilované a rožněné vepřové a drůbeží maso, vhodná do smetanových kari omáček a minutek asijské kuchyně, zeleninových a houbových pokrmu, do rýže, ale třeba i na fritované přílohy (hranolky, krokety, americké brambory aj.).
Všestranná kořenící směs vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, do nádivek, minutkové kuchyně, výtěčně chutná v dušené nebo grilované zelenině, do zapečených brambor a těstovin.
Salátové bylinky je směs koření a bylinek, které jsou vynikající a svěží například v jogurtě nebo se zakysanou smetanou. Salátové bylinky můžete použít i na dušenou zeleninu. Dehydratovaný výrobek - směs pro přípravu zálivky.
Směs vhodná na přípravu všech sladkovodních ryb na grilu, pánvi, či na pečené ryby.
Jsou to plody pepřovníku černého (Piper niger), kam patří pepř bílý, černý a zelený a brazilského pepřovníku (Schinus terebinthifolius), jehož plody jsou růžové. Smícháním těchto plodů vzniká nejpoužívanější směs pepřů určená do mlýnků, omáček a polévek, k přípravě bifteků, grilovaného, rožněného a pečeného masa a k běžnému dochucení mnoha pokrmů.