Původem francouzská směs je vhodná na dušenou zeleninu, grilované maso a ryby a do salátů.
Původem americká fastfoodová směs je vhodná zejména na smažené bramborové pokrmy
Do chlebového těsta, vařených brambor, k nakládání zelí, na pečené maso atd.
Vhodná do masitých jídel, omáček, pomazánek, na sýr atd.
Vhodné na přípravu perníčků, sušenek nebo litého perníku
Sůl na dochucení jídel charakteristickou vůní dýmu
K dochucení polévek, omáček, bramborových jídel atd.
Oblíbená směs pepřů je vhodná na dochucení masa, do polévek, omáček atd.
Do chlebového těsta, vařených brambor, k nakládání zelí, na pečené maso atd.
Vhodná do masitých jídel, omáček, pomazánek, na sýr atd.
Vhodná do sladkých pokrmů, pečiva a cukroví, do rajských protlaků, čatní atd.
K dochucení masa, polévek, omáček, k nakládání masa, zeleniny, hub atd.
Do těsta na bramboráky a podobné zeleninové pokrmy.
Ke zdobení hotových jídel, do mletého masa, polévek, salátů, nebo jako chuťovka samotná
Do sladkých dezertů, cukroví, pomazánek, horkých nápojů, na ryby atd.