Kešu oříšky pokryté jogurtovou polevou pro odpolední zahnání mlsných chutí.
Známé mandličky v jogurtové polevě Vám zpříjemní odpoledne u kafíčka, knížky nebo příjemnou chvíli s přáteli.
Bezlepkové obohacení jídelníčku, které ocení všichni, kdo mají bezlepkovou dietu a také všichni ostatní, kdo to se svým jídelníčkem myslí skutečně vážně.
Sladký bezlepkový chlebíček, který se skvěle hodí k malé svačince. Potřete jej oříškovým máslem a poklaďte banánem, přidejte jogurt nebo rostlinné mléko a nutričně bohatou svačinku máte na stole.
Ovocný cukr se přirozeně vyskytuje v medu, v ovoci a i v některé zelenině. Lze ho použít místo běžného cukru nebo umělých sladidel.
Lněné semínko má příjemnou oříškovou chuť, lépe se stravuje rozemleté a může sloužit jako náhražka oleje nebo vejce v různých pokrmech. Jeho výhodou je dobrá skladovatelnost a vysoká trvanlivost.
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky. Používá se úplně stejně jako čočka loupaná půlená, jen se malinko déle vaří.
Směs sušeného ovoce a ořechů v biokvalitě. Vhodná k přímé konzumaci, jako součást zdravé snídaně nebo svačiny. Může se přidávat do cereálních směsí nebo moučníků.
Semínka vojtěšky lze jednoduše klíčit, hodí se potom do salátů, omáček nebo jako ozdoba na chléb s hummusem.
Profláknutá chia semínka jsou blahodárným zdrojem bílkovin, minerálních látek i jiných živin. Jejich uplatnění najdeme především ve sladkých dezertech či zákusích. Vytvoří příjemný chia pudink, díky své schopnosti poutat na sebe vodu.
Mák je velmi lahodným zdrojem vápníku a zdraví prospěšných tuků. Jeho využití najdeme především v cukrářské oblasti, kde se hojně využívá jako náplň do koláčů. Z maku však můžeme vyrobit lahodné rostlinné mléko či jiné dobroty.
Lněné semínko je v celku levným avšak bohatým zdrojem všech různých zdraví prospěšných tuků. Lze jej využít do salátů, ale také jako základ RAW dezertů a dortů.
Tapiokové perly použijete pro přípravu sladkých i slaných jídel - pudinky, polévky, pomazánky. Jsou univerzální ve svém použití a skvěle chutnají.
Bezlepková směs na přípravu rychlého čerstvého rustikálního chleba. Jeho chuť a vůně je velmi podobná chlebům, kterou jsou ochucované sladovými extrakty. Můžete péct jak v troubě tak v domácí pekárně.