Forma na dohřívaný, polotvrdý a tvrdý sýr. Na sýry o váze 3 - 4kg dle výtěžnosti mléka. Na sýry typu Pecorino a další polotvrdé zrající sýry.
Forma na dohřívaný, polotvrdý a tvrdý sýr z masivního materiálu. Můžete do ní dělat sýr z 15 litrů ale i třeba ze 40l mléka, záleží na postupu, který zvolíte, zda měkčí na tvrdší sýr. Zda nízký nebo pořádný blok. V Itálii a na Corsice se můžete inspirovat těmito sýry. Sýřenina se dohřívá, vrší do formy a vtlačuje a pěstí pěchuje do požadované konzistence.
Forma na dohřívaný, polotvrdý a tvrdý sýr. Na sýry o váze 3 - 5kg dle výtěžnosti mléka. Různé výšky forem Vám umožňují různé naplnění sýřeninou a tím ovlivnit výslednou výšku sýru. Na sýry typu Pecorino a další polotvrdé zrající sýry.
Důležitý nástroj profesionálního sýraře pro posouzení zralosti sýrů.
Forma na měkký až polotvrdý sýr odkapávaný pouze vlastní vahou. Čerstvý sýr, Sýry s plísní nebo kvasinkami typu Romadur. Možno využít na Balkán až Tomme nelisované. Výroba z cca 5 - 10 litrů mléka, výsledná váha sýra 0,5 - 2 kg.
Klasická sýrařská plachta používaná v Itálii a Francii při výrobě sýrů v manžetových formách. Zpočátku je poměrně tuhá, postupným používáním při styku se syrovátkou měkne a stává se příjemně poddajnou.
Kulová harfa pro krájení sýřeniny ve velkých kotlích, hrncích a výrobnících. Cca nad 600l. Bez násady. K této velikosti rozhodně doporučujeme objednat. Takto zpracované harfa usnadňuje krájení. Krájení je rychlejší a méně namáhavé. Vhodné spíš pro tvrdé sýry, kdy je potřeba krájet na velmi malé zrno a rychle.
Kulová harfa pro krájení sýřeniny ve velkých kotlích, hrncích a výrobnících. Cca 300 - 600l. Bez násady. K této velikosti rozhodně doporučujeme objednat. Takto zpracované harfa usnadňuje krájení. Krájení je rychlejší a méně namáhavé. Vhodné spíš pro tvrdé sýry, kdy je potřeba krájet na velmi malé zrno a rychle.
Kulová harfa pro krájení sýřeniny ve středně velkých kotlích, hrncích a výrobnících. Cca 150 - 300l. Bez násady. Takto zpracované harfa usnadňuje krájení. Krájení je rychlejší a méně namáhavé. Vhodné spíš pro tvrdé sýry, kdy je potřeba krájet na velmi malé zrno a rychle.
Kulová harfa pro krájení sýřeniny v menších kotlích, popř. větších hrncích a ve výrobnících. Cca 100 - 200l. Bez násady. Takto zpracované harfa usnadňuje krájení. Krájení je rychlejší a méně namáhavé. Vhodné spíš pro tvrdé sýry, kdy je potřeba krájet na velmi malé zrno a rychle.
Kulová harfa pro krájení sýřeniny v menších kotlích a výrobnících, popř. větších hrncích. Cca 50 - 100l. Násada v ceně. Takto zpracované harfa usnadňuje krájení. Krájení je rychlejší a méně namáhavé. Vhodné spíš pro tvrdé sýry, kdy je potřeba krájet na velmi malé zrno a rychle.
Forma na dohřívaný, polotvrdý a tvrdý sýr. Potřebujete cca 15 - 20litrů mléka, výsledná váha sýra dle výtěžnosti mléka 1500 - 2000g. V Itálii např. pro sýry typu Pecorino. Určená k pěchování sýřeniny pěstí nebo mírnému přilisování.
Klasická sýrařská plachta používaná v Itálii a Francii při výrobě sýrů v manžetových formách. Zpočátku je poměrně tuhá, postupným používáním při styku se syrovátkou měkne a stává se příjemně poddajnou.
Univerzální naběračka sloužící k nabrání sýřeniny, syrovátky, mléka a tvarohu. Rukojeť jako prodloužená ruka umožní vyhnout se kontaktu s odebíraným materiálem, např. z výrobníku. Možno zavěsit.