Nabízíme široký výběr bio potravin, výživy pro sportovce, bio kosmetiky, eko drogerie a sortiment dalších přírodních a ekologicky nezávadných výrobků.
Klasika do svařeného vína a punče. Skořice je usušená vnitřní kůra skořicovníku a báječné koření, které obzvláště zjemní sladké dobroty a ještě znásobí příjemnou předvánoční atmosféru. V orientální, africké a indické kuchyni se skořicí koření maso a ryby, ale musí se dbát na opatrné dávkování....
Zemito-dřevitá chuť se hodí k mléčné rýži, kompotu a koláči. Velmi dobře harmonizuje také se všemi druhy sušeného ovoce. V tomto smyslu doporučujeme sladký pokrm Cous-cous se sušeným ovocem, jablky, skořicí a citronovou šťávou. Ale také babiččiny meruňkové knedlíky jsou se skořicí neodolatelné...
Perníkové koření – „jednoduše patří k Vánocům“. Perníkové koření je určeno na perník, ale nejenom na něj. Také vánoční cukroví, ovocný chlebíček a koláče se jím dají skvěle zjemnit. Teplé kořeněné aroma má lehkou ostrost. Tip: Pokud nevíte, kolik byste jej měli použít do těsta, platí následují...
12-ti bylinná sůl – „odnese nás do jiného světa“ Tato jemná, pestrá bylinná směs je doplněná přírodní mořskou solí. 12-ti bylinná sůl je mnohostranně využitelná – můžete jí ochutit polévky, saláty, omáčky, pečeně a mnoho dalšího. ¨ Složení: mořská sůl konv. 75%, rozmarýn bio, libeček bio, e...
Ječmenné miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sóji, rýže nebo obilí, známá pro svou charakteristickou sytou chuť a tmavou barvu. Miso neodmyslitelně patří k japonské kuchyni. Miso obsahuje řadu minerálů, vitaminů a celkově povzbuzuje organizmus. Vhodné pro vegany a vegetariány. Návod k p...
Miso rýžové - tato fermentovaná vyzrálá pasta ze sóji a rýže je vhodná do polévek či omáček. Toto charakteristické koření tvoří základ japonské kuchyně již řadu let. Jemně slané koření Miso je velmi výživné, obsahuje enzymy, vitamíny, bílkoviny a stopové prvky. Obdobný masovému výtažku v...
Fermentovaná sladká pasta jejímž základem jsou sojové boby. Obsahuje: enzymy vitamíny (B12) bílkoviny stopové prvky vlákninu.Složení: celozrn. rýže bio, sojové boby bio, voda, mořská sůl Obsah: 250gZemě původu: Japonsko
Tamari tradiční japonský výrobek k dochucování pokrmů bohatý na kvalitní bílkoviny, minerály a stopové prvky. Obsahuje vysoce kvalitní aminokyseliny a mikroorganismy. Tamari je sójová omáčka vyrobená ze sójových bobů a mořské soli. Několik měsíců fermentuje bez regulace teploty, poté se lisuje...
Tamari k dochucování pokrmů bohatý na kvalitní bílkoviny, minerály a stopové prvky. Tamari je sójová omáčka vyrobená ze sójových bobů a mořské soli. Několik měsíců fermentuje bez regulace teploty, poté se lisuje a dále fermentuje přírodním způsobem v dřevěných sudech. Tamari vzniká jako vedlej...
BIO Kuzu kořenový škrob je vynikající přírodní přípravek k zahušťování pokrmů a dezertů. Kuzu je škrob z kořene japonského vinného keře Pueraria lobata. Jeho nízká kalorická hodnota jej činí dietním doplňkem. V kuchyni je využívaný jako velmi kvalitní škrob, který je k tělu nejšetrnějším možným zahušťovadlem na našem trhu, navíc v BIO kvalitě.
Popis: Arame patří mezi hnědé řasy, které jsou zvlášť bohaté na jód a vápník. Arame má ze všech mořských řas nejjemnější chuť a aroma. Proto se nejčastěji spolu s řasou Wakame doporučuje začátečníkům.Obsah: 50gZemě původu: Japonsko
Kukicha je zelený japonský čaj, nicméně rozhodně ne běžný, svými vlastnosti. Z velké části se skládá z čajových stonků, menší část pak jsou klasické lístky; vzniká při třídění Senchy a Gyokura. Je poměrně jedinečný nízkým obsahem teinu. Doporučuje se začátečníkům v japonských čajích, protože ...
Nejrozšířenější typ čaje z prvního sběru. Japonský zelený čaj sklízený z plantáží, na nichž se nesmí používat žádných chemických hnojiv ani ochranných prostředků, pěstovaný dle principů organického zemědělství. Nálev světle zelené barvy má lehce květově nasládlou, mírně svíravou, výrazně trávo...
Rýže natural krátká BIO 1 kg. Rýže je lehce stravitelná, nepůsobí plynatost a je tudíž vhodná pro výživu dětí, starých lidí a pro lidi s žaludeční, žlučníkovou či pooperační dietou. Rýže obsahuje 8 esenciálních aminokyselin. Pokud uvaříte rýži s luštěninami (např. čočkou, hrachem či sójou), z...
BIO Amaranth je prastará plodina, kterou pěstovali v Latinské Americe již Aztékové, Inkové a Mayové. Zrno se sice neřadí mezi obilniny, ale využívá se podobně. Můžeme jej přidat do salátů, polévek nebo moučných směsí. Neobsahuje lepek. Příprava amaranthu je jednoduchá. Postupujeme podobně jako...