Naše delikatesy. Znáte svatojánské ořechy, chmelíček nebo speciality z hustopečských mandlí?Hledáme a oprašujeme recepty, vlastoručně sbíráme suroviny a připravujeme delikatesy, na které se u nás už dávno zapomnělo. Objevte jejich chuť.
Základem tohoto výjimečného želé je sirup z mladých výhonků smrku a moravské bílé víno. Jeho chuť vynikne v kombinaci s tvrdšími sýry typu parmezán, nebo jako příloha ke grilované rybě.
Vinné želé je vyrobeno z kvalitního moravského vína a přesto je bez alkoholu. Můžete si ho tak dopřát kdykoliv na něj dostanete chuť. Nejlepší je na kousku sýra, paštice nebo palačinkách.
Delikatesa oblíbená našimi prababičkami i francouzskou šlechtou již v 15tém století. Nakládané mladé výhonky chmele v sladkokyselém nálevu se skvěle hodí zejména k masu - uzenému, pečenému i sušenému…
Na zelených pastvinách vysočiny v okolí Mitrova, se po celý rok volně pase hovězí dobytek plemene Aberdeen angus, z jehož vyzráleho masa je vyrobena tato paštika. A to je celé tajemství její skvělé chuti.
Máte v ruce jedinečný sladký krém, který spojuje chuť svatojánských ořechů, hořké čokolády a jemného ořechového karamele.
I indiáni vědí, že na Moravě to s masem umíme a že si naše moravské ŽERky v ničem nezadá s jejich jerky. To naše je vyrobeno z vyzrálého masa Aberdeen Angus, sušením studeným kouřem a následně pozvolna dosušeno na optimální vlhkost. Skvěle ho pak doplní mandlové čatní.
Ačkoliv kdoulový sýr nemá se sýrem téměř nic společného, jedna důležitá věc tu je. Skvěle se k sýrům hodí.Toto lahodné želé, vyrobené z voňavých plodů kdouloně obecné, znaly už naše babičky. Kromě kombinace se sýry, také nadchne se šlehačkou nebo v punči.
Delikatesa vyrobená z vlašských ořechů, podle původní 100 let staré receptury. Ještě zelené (nezralé) vlašské ořechy sklízíme v období kolem svatého Jana (24. června), kdy ještě není zcela vyvinutá skořápka ořechu. Díky tomu je lze celé (včetně skořápky a slupky) naložit do lahodného kořeněného sirupu.