Jalapeño - chilli papričky s mrkví v nálevu Když se řekne chilli a Mexiko, skoro každý si představí papričky Jalapeño, nevynikají sice nějakou extra pálivostí, ale jejich vynikající chuť se silnou a šťavnatou dužinou je jejich silná stránka. Tento výrobek obsahuje tyto skvělé papričky krájené na tlustší plátky, doplněné troškou mladé mrkve a vše zalito sladkokyselým nálevem z vinného octa, třtinového cukru a speciální směsi koření. Skvěle se hodí do buritos a jiných mexických tortil, k nachos, na pizzu, d
Lehce pálivá marmeláda v anglického stylu vyráběná 1x ročně, když v jihoitalské Apulii dozrávají sicilské červeně žilkované pomeranče Tarocco. Ty jsou bez chemického ošetření a do této marmelády používáme kromě jejich dužiny i na proužky krájenou pomerančovou kůru a přidáváme pouze papričky Habanero, trochu citronové šťávy a cukr (ten u tohoto výrobku výjimečně nepoužíváme třtinový, ale klasický, pro jeho neutrální chuť, jelikož se zachová čistá chuť pomerančů). Skvěle se hodí na palačinky, vafle, tousty,
Speciální chilli omáčka vyráběná pouze 1x ročně při příležitosti ultimátní degustační soutěže Plechová huba jejíž prodej je vždy zahájen v den konání soutěže. Při výrobě prošly papričkyJalapeno, Habanero Tasmanian a směs ultrapálivých papriček C. Chinense spolu s česnekem, třtinovým cukrem a himalájskou solí kvašením po dobu 1 měsíce a pak ještě další měsíc zrála. Poté byla směs dochucena, svařena, propasírována a sterilizována do lahviček, kde se ještě měsíc uležela. Každá lahvička má své nez
Glowing Magma Ultrapálivá chilli omáčka ze směsi extra pálivých papriček Trinidad Moruga scorpion, 7 Pot Douglash a Wes (min.65% obsahu) s pečenými paprikami a cibulí. Díky své síle a čistě jen paprikové chuti je vhodná zejména jako univerzální přiostřovadlo do různých teplých i studených omáček, vývarových i krémových polévek, marinád, jiných dochucovadel (kečupů, majonéz), do masových směsí, asijských, mexických a jiných cizokrajných pokrmů a pro velmi otrlé i jako přílohová omáčka k masu, uzeninám
Habanero mustard Jemně nasládlá hořčice s papričkami Habanero a speciální směsí bylinek, vyrobená z jemně mletých světlých a hrubě mletých černých hořčičných semínek. Použití je stejné jako u hořčice klasické. Skvělá k uzenému, grilovanému, nebo pečenému masu, klobásám, párkům a jiným uzeninám, nebo pro přípravu dresinků a marinád. Speciální tip na hořčičnou omáčku: osmažte na trošce oleje jemně sekanou šalotku, přidejte hořčici Habanero mustard a trošku smetany (nejlépe s 33% tuku plus troška zakysané).
Plum from hell: Chilli omáčka střední pálivosti z českých šťavnatých švestek, kvalitního Brandy, vlastní speciální směsi koření, mixu chilli papriček Capsicum chinense a lehkým přídavkem přírodního kouřového aroma. Výborně chutná především ke grilovaným steakům a pečenému masu, obzvláště pak z hovězího masa nebo zvěřiny, ale skvělá je i do hamburgerů, hot dogů, k uzeninám, výborně vynikne i k sýrům, v ovocných a zeleninových salátech, nebo jako dochucovadlo do různých teplých omáček a gulášů. Nejlepší ma
Tomato jolokia Rajčatová chilli omáčka střední pálivosti vhodná zejména k dochucování omáček, gulášů, ragů, čínské kuchyně a polévek, ke grilovanému, pečenému a jinak upravenému masu, uzeninám, do burgerů, hot dogů apod. Výborná i k sýrům, do salátů, nebo k dochucení majonéz, kečupů a hořčic.