V domácí pivotéce naleznete pivní dárky, dárkové balení piva, pivní speciály a osvědčené dárky pro pivaře českých a moravských značek malých, středních a minipivovarů.
Ve světlém ležáku Bernard se snoubí lahodná plnost s vyváženou hořkostí doprovázenou jemnou chmelovou vůní a hustou a bohatou pěnou.
Chuť vyvážené hořkosti v harmonii s lahodnou plností, chmelovou vůní a bohatou pěnou je charakteristická pro jedenáctku Bernard.
Nefiltrovaná a nepasterovaná 12 je plné sladové pivo s výraznou hořkostí, vhodné pro náročnější pivaře i milovníky více chmelených piv.
V roce 1541 tehdejší držitel Kojetína Jan z Pernštejna udělil měšťanům zvláštní řád čepování vína a piva. Pivo bylo vařeno pouze v tzv. pivovárečných domech. V roce 1556 získalo město právo vařit pivo od dalšího z Pernštejnů Vojtěcha v pivovaru Městském (zvaném též horní). Tento se nacházel v místě dnešního hotelu Pivovar a činnost ukončil v roce 1913. Roku 1720 byl vystavěn a zprovozněn na dnešním Tržním náměstí Panský pivovar (zvaný rovněž dolní), jenž měl i svoji sladovnu. Zde se pivo vařilo do roku 18
V roce 1541 tehdejší držitel Kojetína Jan z Pernštejna udělil měšťanům zvláštní řád čepování vína a piva. Pivo bylo vařeno pouze v tzv. pivovárečných domech. V roce 1556 získalo město právo vařit pivo od dalšího z Pernštejnů Vojtěcha v pivovaru Městském (zvaném též horní). Tento se nacházel v místě dnešního hotelu Pivovar a činnost ukončil v roce 1913. Roku 1720 byl vystavěn a zprovozněn na dnešním Tržním náměstí Panský pivovar (zvaný rovněž dolní), jenž měl i svoji sladovnu. Zde se pivo vařilo do roku 18
Pivo s alkoholem nejvýše do 0,5% obj., hlavně pro řidiče, které potěší stoprocentní ušlechtilou chmelovou vůní odrůdy Žatec a osloví zájemce slabým karamelovým akcentem.
Sladovna zpracovává sladovnické odrůdy jarního ječmene doporučené pro výrobu českého piva a navazuje tak na tradici vyráběných sladů. Dnešní znovu obnovený provoz pivovaru byl zahájen 26. 06. 2016, tedy přesně po 120 letech, a tedy opět navazuje na tradici vaření piva na Jižní Hané v Záhlinicích.
Sladovna zpracovává sladovnické odrůdy jarního ječmene doporučené pro výrobu českého piva a navazuje tak na tradici vyráběných sladů. Dnešní znovu obnovený provoz pivovaru byl zahájen 26. 06. 2016, tedy přesně po 120 letech, a tedy opět navazuje na tradici vaření piva na Jižní Hané v Záhlinicích.
Sladovna zpracovává sladovnické odrůdy jarního ječmene doporučené pro výrobu českého piva a navazuje tak na tradici vyráběných sladů. Dnešní znovu obnovený provoz pivovaru byl zahájen 26. 06. 2016, tedy přesně po 120 letech, a tedy opět navazuje na tradici vaření piva na Jižní Hané v Záhlinicích.
Sladovna zpracovává sladovnické odrůdy jarního ječmene doporučené pro výrobu českého piva a navazuje tak na tradici vyráběných sladů. Dnešní znovu obnovený provoz pivovaru byl zahájen 26. 06. 2016, tedy přesně po 120 letech, a tedy opět navazuje na tradici vaření piva na Jižní Hané v Záhlinicích.
Do další várky Single Hopu použili relativně novou americkou odrůdu Talus. Jedná se o potomka Sabra, takže stejně jako u něj, můžete čekat podobně neobvyklé tóny citrusů, květin, tropického ovoce a dřeva. Nechybí ani typická chuť kokosu, ale oproti Sabru je jemnější a méně výrazná.
Slova sládka Petra Hauskrechta: „Dal jsem si za cíl uvařit poctivou jedenáctku, která osloví a udělá radost. Vařím ji klasicky na dva rmuty, přidávám žatecký chmel, slady odebírám z domácích sladoven. Pivo kvasí sedm dní a následně leží (dozrává) až 4 týdny při teplotě 1 – 2 °C, čímž se chuťově zakulatí, získá ten správný buket a postupně se nasytí přírodním kysličníkem uhličitým. Specifickou chuť získává díky vyššímu obsahu bílkovin a polyfenolů (přírodních látek ze sladu a chmele), kvůli nimž muže být p
Malastrana Mosaic IPL je nízkoalkoholické pivo s lahodným svěžím chmelovým aroma. Citrusové tóny, příjemná hořká chuť, zlatavá barva a za studena chmelené chmelem Mosaic a Vital z něj činí osvěžující nápoj vhodný ke sportovním a rekreačním aktivitám během horkých letních dnů.
Dřívější označení Dvanáctka. Vlajková loď pivovaru. Jedná se o ležák obsahující 5% objemových alkoholu, v jehož chuti a vůni je optimálně vyvážená příjemná středně intenzivní hořkost žateckého poloraného červeňáku a nasládlost zbytkových sacharidů sladu s kvasnicovým akcentem.
Sladovna zpracovává sladovnické odrůdy jarního ječmene doporučené pro výrobu českého piva a navazuje tak na tradici vyráběných sladů. Dnešní znovu obnovený provoz pivovaru byl zahájen 26. 06. 2016, tedy přesně po 120 letech, a tedy opět navazuje na tradici vaření piva na Jižní Hané v Záhlinicích.