U nás si vyberete ze širokého sortimentu bylin, čajů, kávy, zdravých potravin, koření. Produkty dovážíme a jsou propagovány pod naší ochrannou známkou LUCIVITA®.
2022, čerstvý, lehce vyzrálý zelený Puerh. Surovina je pečlivě vybírána ze starých stromů, které rostou divoce po staletí. Stromy v této oblasti mají vysoký podíl mladých chlupatých lístků. Zelený až lehce granátový nálev, jiskrnný, výraznější květinová chuť, kulatá, zemitější aroma, jemný kouřový nádech, krásný a jasný dozvuk plný ovoce. Výrazné tóny pražených lískových oříšků s jemnou niancí kávy. Vhodný k archivaci. Čím déle zraje, tím je lepší. Doporučuji k archivaci, pro sběratele nebo k přípravě a
2020, čerstvý, středně vyzrálý zelený Puerh. Surovina je pečlivě vybírána ze starých stromů, které rostou divoce po staletí v jedné z mála oblastí, která se nazývá "Čajová džungle". Jde o oblast, která je absolutně nedotčena lidskými zásahy a je přísně chráněna vládou Čínské lidové republiky jako národní bohatství. Sběr se provádí podle přísných pravidel, je monitorován a přísně kontrolován. Jedná se o unikátní čaj. Zelený až lehce granátový nálev, jiskrnný, výraznější květinová chuť, kulatá, nasládlá,
2022, čerstvý, jemně vyzrálý zelený Puerh. Surovina je pečlivě vybírána ze starých stromů v oblasti horského masivu Yiwu v prefektuře Xishuangbanna, provincie Yunnan. Oblast, kde je sbírána surovina pro tento koláč se nachází v nadmořské výšce cca 1300 m.n.m. v subtropické zóně, kde je průměrná roční teplota 23℃ a zalesnění se pohybuje okolo 80%. Zelený až lehce granátový nálev, jiskrnný, výraznější mandlová chuť lehce do pražených oříšků, kulatá, nasládlá, jemný kouřový nádech, krásný a jasný dozvuk pln
2020, krásně vyzrálý zelený Puerh známý svým obrázkem páva. Surovina je pečlivě vybírána ze starých stromů v oblasti horského masivu Brown mountains. Oblast, kde je sbírána surovina pro tento koláč se nachází v nadmořské výšce cca 1300 m.n.m. a je zapsána jako oblast ekologická. Zelený až lehce granátový nálev, jiskrnný, výraznější ovocná chuť lehce do pražených oříšků, kulatá, nasládlá, jemný kouřový nádech, krásný a jasný dozvuk plný koření, zejména vanilky. Výrazné tóny květin s jemnou nuancí smetany
2022, jemný, vyzrálý jarní zelený Puerh. Surovina je pečlivě vybírána ze starých stromů v oblasti horského masivu Brang mountains. Oblast, kde je sbírána surovina pro tento koláč se nachází v nadmořské výšce cca 900 m.n.m. a je zapsána jako oblast ekologická. Oblast Brang mountains se nachází v monzunové, subtropické klimatické zóně. Počasí je stálé bez chladu v zimě a horka v létě. Je zde vysoký roční úhrn srážek. Díky tomu se v suroviné kumulují složky, které tvoří chuť a vůni. Zelený až lehce granátov
Tato směs koření se skládá z podílu soli, chilli a směsi sušených balkánských zelených bylin v proměnlivých hmotnostních podílech. Je ideální k ochucení mletých mas, nejen specialit balkánské kuchyně, jako je džuveč, kebab či polévka čorba. Složení: Sůl, česnek sušený, petrželová nať, saturejka, glutaman sodný. Skladování: teplota max.24*C, vlhkost max. 75% Původ: Polsko
Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti. Využití v kuchyni: → Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal. S čím je paprika dobrá? → Bílé s
Stojánek na puerhové koláče. Černá lesklá barva krásně ladí s obalem koláčů, které tak vyniknou. Stojánek je vyroben ze dřeva. Skládá se ze dvou částí, které jsou spojené dvěma mosaznými panty, aby se stojánek dal skládat.
Stojánek na puerhové koláče. Stříbrná lesklá barva krásně kontrastuje s obalem koláčů, které tak vyniknou. Stojánek je vyroben z kovu, který je povrchově upraven do stříbrného lesku. Stojánek se dá skládat.
Stojánek na puerhové koláče. Stříbrná lesklá barva krásně kontrastuje s obalem koláčů, které tak vyniknou. Stojánek je vyroben z kovu, který je povrchově upraven do stříbrného lesku. Stojánek se dá skládat.
Čajové moře luxusního zpracování. Je vyrobeno z kvalitního dřeva, které bez problémů vydrží veškerou zátěž čajových obřadů. Určeno pro čajové obřady, slavnosti nebo jen tak pro radost.
2021, jemný až středně silný, vyzrálý jarní zelený Puerh. Surovina je pečlivě vybírána v oblasti Dijiusai, v regionu Yao, který je autonomní oblastí, v okrese Mengla. Tato oblast leží v nadmořské výšce 1400 m.n.m. s konstantní teplotou 19°C. Díky tomu se v surovině kumulují složky, které tvoří chuť a vůni.
Oregano je též známo pod názvem „dobromysl". Chuť je kořenně aromatická, mírně slaná, výrazná, peprná, s pálivou, často citronovou příchutí. Využití v kuchyni: → Sýrové pokrmy, omáčky na těstoviny, pizza, pečená zelenina, řecké souvlaki, saláty, náplně tortil, salsa omáčky, dušená masová jídla, hamburgerová masa, tučné pokrmy (jehněčí, skopové), ochucení olejů a octů, mexické burritos. S čím je oregano dobré? → Ančovičky, artyčoky, baklažán, brambory, cibule, dýně, drůbež, fazole, houby, j
Rozmarýn má silně kořenné aroma, jeho vůně je teplá, peprná, s náznakem borovice. V chuti je cítit muškátový oříšek, lehká hořkost a pikantnost. Země původu: Maroko, Polsko Využití v kuchyni: → Ovocné nápoje, sladké nebo pikantní sušenky, zelenina smažená na olivovém oleji, chléb, grilovaná a pečená masa, polévky, jídla z jednoho hrnce, ratatouille, saláty, rozmarýnové brambory. S čím je rozmarýn dobrý? → Brambory, cibule, čočka, drůbež, houby, jehněčí maso, králík, lilek, meruňky, pastinák, pome
2004, středně silný, plně vyzrálý jarní zelený Puerh. Rarita, vyrobená pouze v počtu 1000ks. Surovina je pečlivě vybírána v oblasti Yunnan Menghai, v zahradě Qaishang, která leží v nadmořské výšce od 900m.n.m do 1400 m.n.m. s relativně konstantní teplotou 19°C jak ve dne, tak i v noci. Noční čas většinou tuto oblast zahalují vlhké a teplé mlhy, přes den prosvítá sluníčko, které stromy lehce prohřívá. Díky tomu se v surovině kumulují složky, které tvoří chuť a vůni. K výrazné chuti také přispívá specielní