eshop se zdravými potravinami, ekologickou drogerií a kosmetikou
Unikátní přírodní sladidlo bez kalorií. Vhodné jako náhrada cukru a umělých sladidel pro slazení čaje, kávy a jiných teplých nebo studených nápojů, koláčů, a dalších jídel. Lze ho použít i při zavařování ovoce nebo zeleniny. Vzhledem k nulové kalorické hodnotě jevhodné při boji s obezitou a při redukčních dietách. Neobsahuje žádné konzervační látky. Tip na malinovou citronádu: do nápoje vitamínu C přidejte několik kapek Steviaplus jahoda. Skvěle chutná dětem. Kdy Steviaplus zdravýden® pomáhá: napomáhá
Unikátní přírodní sladidlo bez kalorií. Vhodné jako náhrada cukru a umělých sladidel pro slazení čaje, kávy a jiných teplých nebo studených nápojů, koláčů, a dalších jídel. Lze ho použít i při zavařování ovoce nebo zeleniny. Vzhledem k nulové kalorické hodnotě jevhodné při boji s obezitou a při redukčních dietách. Neobsahuje žádné konzervační látky. Tip na malinovou citronádu: do nápoje vitamínu C přidejte několik kapek Steviaplus vanilka. Skvěle chutná dětem. Kdy Steviaplus zdravýden® pomáhá: napomáhá
Unikátní přírodní sladidlo bez kalorií. Vhodné jako náhrada cukru a umělých sladidel pro slazení čaje, kávy a jiných teplých nebo studených nápojů, koláčů, a dalších jídel. Lze ho použít i při zavařování ovoce nebo zeleniny. Vzhledem k nulové kalorické hodnotě jevhodné při boji s obezitou a při redukčních dietách. Neobsahuje žádné konzervační látky. Tip na malinovou citronádu: do nápoje vitamínu C přidejte několik kapek Steviaplus máta. Skvěle chutná dětem. Kdy Steviaplus zdravýden® pomáhá: napomáhá
Jasmínová rýže má svůj původ v asijské kuchyni. Je to dlouhozrnná rýže s jemnou vůní jasmínu a příjemnou chutí. Po uvaření je lehce lepivá, je vhodné ji použít na přípravu příloh, rizot a nákypů Nutriční hodnota ve 100g: Energie 1480 kJ (349 kcal). Bílkoviny: 7,4 g. Sacharidy: 77,7 g. Tuky: 0,6 g. Vláknina: g Složení: rýže jasmínová - BIO produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti nejvýše do 75%.
Jasmínová rýže má svůj původ v asijské kuchyni. Je to dlouhozrnná rýže s jemnou vůní jasmínu a příjemnou chutí. Po uvaření je lehce lepivá, je vhodné ji použít na přípravu příloh, rizot a nákypů Nutriční hodnota ve 100g: Energie 1480 kJ (349 kcal). Bílkoviny: 7,4 g. Sacharidy: 77,7 g. Tuky: 0,6 g. Vláknina: g Složení: rýže jasmínová - BIO produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti nejvýše do 75%.
Její název pochází od italského města Arborio, kde se hojně pěstuje. Má typický kulatý tvar. Při vaření vstřebává velké množství vody a výborně absorbuje chutě ostatních ingrediencí. Po uvaření má velmi lepivou konzistenci, na povrchu je měkká a vláčná, uvnitř zůstává příjemně pevná (al dente). Rýže Arborio přestavuje základní surovinu, ze které Italové připravují svá pověstná risotta. Vaří se speciální způsobem, kdy s evoda nebo vývar k rýži předem opražené na másle postupně přilévá a vstřebává. Tak se
Její název pochází od italského města Arborio, kde se hojně pěstuje. Má typický kulatý tvar. Při vaření vstřebává velké množství vody a výborně absorbuje chutě ostatních ingrediencí. Po uvaření má velmi lepivou konzistenci, na povrchu je měkká a vláčná, uvnitř zůstává příjemně pevná (al dente). Rýže Arborio přestavuje základní surovinu, ze které Italové připravují svá pověstná risotta. Vaří se speciální způsobem, kdy s evoda nebo vývar k rýži předem opražené na másle postupně přilévá a vstřebává. Tak se
Lískové ořechy obsahují hodně vitamínu B3, B6, kyseliny listové a hlavně vitamín E. Mají také vyšší obsah kyseliny listové. Obsahují cca 60% tuků a 15% bílkovin a nemají téměř žádné sacharidy. Je vhodné je kombinovat s rozinkami, sušenými fíky nebo datlemi, jenž je doplní potřebnými sacharidy. Konzumace lískových oříšků se doporučuje zejména při prevenci ledvinových kamenů, při cukrovce obsahují jen minimální množství sacharidů a zároveň jsou dobrým zdrojem energie. Jsou prospěšné při nervovém a fyzickém
Klikva - brusinky vykazují pozoruhodné antiseptické a antibiotické účinky na bakterie, které způsobují (zejména u žen) infekce močových cest. Brusinky brání přemnožení střevní bakterie Escherichia coli. Na základě četných vědeckých prací se ale zjistilo, že tyto nenápadné plody mají pozoruhodné dietetické a terapeutické vlastnosti. Jsou doporučovány při narušení střevní bakteriální flóry, hlavně vznikla-li v důsledku užívání antibiotik. Spolehlivě také pomáhají proti plynatosti (flatulenci).
Čerstvé fíky obsahují cca 80% vody, provitamín A, malé množství vitamínu C, vitamín B2, bílkoviny, aminokyseliny, draslík, pektiny, organické kyseliny, vlákninu, fermenty, slizy a 20 až 26% sacharidů. Sušené fíky obsahují až 75% sacharidů, 6% bílkovin, asi 1% tuků a jsou takřka bez vitamínu C. Jsou tedy výborným okamžitým zdrojem energie. Přednosti fíků jsou: působí proti respiračním infekcím. Zmírňují kašel, ulehčují vykašlávání a změkčují dýchací cesty. Jejich konzumace se doporučuje v případech
Semeno máku má, zvláště pro vynikající dietetické vlastnosti, významnou úlohu v lidské výživě. Maková semena obsahují z 40 až 60% oleje, zejména je to glycerid kyseliny linolové a dále kyselinu linolovou, stearovou, palmitovou a další. Dále jsou přítomny bílkoviny a řada stopových prvků (vápník, hořčík, fosfor, draslík, sodík). Mák je především prospěšný svým vysokým obsahem vápníku. Pouhých 50 gramů máku denně nám přinese potřebnou dávku vápníku pro lidský organismus na jeden den. Mák obsahuje vápníku
kakaové máslo je dodávané natural nedeodorizované (není ani částečně zbavené vůně) ve zlomcích. Lisováním rozdrcených kakaových bobů, resp. kakaové hmoty, vzniká kakaové máslo. Kakaové máslo se používá na zjemnění chuti čokolády při její výrobě. Navíc neobsahuje žádný cholesterol a obsahuje méně kalorií oproti běžně používaným tukům. Výhodou kakaového másla je jeho odolnost vůči vysokým teplotám (cca 200°C). Má velice jemnou čokoládovou chuť a vůni. Kakaové boby jsou nabité antioxidanty, vitamíny a
Lucuma je aromatické ovoce pocházející z peruánských And (známé jako zlato Inků ), které je ceněná pro své bohaté nutriční vlastnosti a nízký glykemický index. Lucuma je výborným zdrojem pomalu vstřebatelných sacharidů, vlákniny, vitamínů a minerálů včetně jedinečné koncentrace beta-karotenu, niacinu, železa, vápníku, fosforu a vitamínů skupiny B. Vhodnost použití: pro svoji oříškově-krémovou a lahodnou chuť připomínající chuť vanilky a karamelu je vhodná do nápojů, koktejlů, smoothies, kaší, dezertů,
Ochucené ovesné vločky jsou ideální k snídani. Díky tomu, že trávení a vstřebávání ovesného škrobu probíhá pomalu, jsou zdrojem dlouho a rovnoměrně se uvolňující energie. Ovesné vločky a snídaně se dají připravit snadno a rychle. Ideální snídaně pro sportovce, pro děti, pro ženy v těhotenství. Ovesné vločky obsahují rozpustnou složku vlákniny zvanou beta-glukan. Ta snižuje glukózu a odezvu inzulinu po jídle. Proto jsou ovesné vločky blahodárné pro diabetiky, nebo lidi s nerovnováhou cukru v krvi. Vláknina
Ochucené ovesné vločky jsou ideální k snídani. Díky tomu, že trávení a vstřebávání ovesného škrobu probíhá pomalu, jsou zdrojem dlouho a rovnoměrně se uvolňující energie. Ovesné vločky a snídaně se dají připravit snadno a rychle. Ideální snídaně pro sportovce, pro děti, pro ženy v těhotenství. Ovesné vločky obsahují rozpustnou složku vlákniny zvanou beta-glukan. Ta snižuje glukózu a odezvu inzulinu po jídle. Proto jsou ovesné vločky blahodárné pro diabetiky, nebo lidi s nerovnováhou cukru v krvi. Vláknina