Pistácie patří mezi jedny z nejstarších jedlých oříšků. Díky vysokému obsahu antioxidantů podporuji zdravé srdce, zdravé oči, trávení. Snižují špatný cholesterol.
Toto zboží je v letním období od 1.6. do 31.8. pouze k osobnímu odběru.
Kokosový ořech (Cocos nucifera) je dutý nepukavý plod kokosovníku ořechoplodého s tvrdou skořápkou na povrchu, bílou dužninou a kokosovou vodou uvnitř. Roste na kokosových palmách, převážně v tropech. „Pozitivní účinky kokosu pro redukci hmotnosti jsou přisuzovány obsaženému tuku, který je bohatý na takzvané mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem, které jsou označovány jako MCT.
Pistácie pravá (Pistacia vera)- řečík pistáciový neboli pistácie patří do čeledi ledvinovnikovitých. Plody této prastaré kulturní rostliny znali uz stáří Řekové. Strom plodicí oříšky pochází ze suchých oblastí Střední Asie, kde.....
Pekanové ořechy jsou tvarem velice podobné vlašským ořechům a jsou to jedny z nejoblíbenějších ořechů. Neobsahují cholesterol, ale jsou plné vápníku, železa a hořčíku :)
Para ořechy, které taky nazýváme brazilské ořechy, obsahují cca 70% tuků. Obsah tuku je vysoký, ale Para patří k nejdravějším ořechům vůbec. Posilují imunitní systém, působí jako prevence proti infarktu a rakovině.....
Mandle jsou jedlá semínka, která pochází z mandlovníku, stromu s latinským názvem Prunus dulcis. Původem jsou ze středního východu, ale v dnešní době jsou největším pěstitelem USA. Mandle, které kupujeme v obchodech, jsou většinou zbaveny skořápky. Prodávají se buď v syrovém stavu, nebo mohou být pražené.
Makadamové ořechy jsou bohatým zdrojem vitaminu A, železa, bílkovin, thiaminu, riboflavinu, niacinu a folátů. Obsahují také mírné množství zinku, mědi, vápníku, fosforu, draslíku a hořčíku. Dále obsahují obsahuje antioxidanty jako aminokyseliny, flavony a selen. Je také dobrým zdrojem sacharidů, jako je sacharóza, fruktóza, glukóza. Jsou zdrojem kyseliny olejové, zlepšují absorpci živin v těle, pro zdraví mozku... Lidé se často vyhýbají konzumaci makadamových ořechů, jelikož
Vhodné pro vegetariány. Lískové oříšky se dají upražit, nebo konzumovat syrové. Syrové lískové ořechy jsou však nejzdravější. Doporučujeme lískáče před jídlem na 6-10 hodin namočit do vody. Probudíte v nich tvorbu těch správných enzymů. Díky tomu jsou pak mnohem lépe stravitelné a mnohem chutnější. Chutnají téměř jako čerstvé.
p span style= color: #333333; Složení: 100% jádra mandlí (alergen) /span /p
p span style= color: #333333; Perličky škrobu (tapioca, sago, saboodana) se vyrábí z bílé dužiny hlíz manioku jedlého. Nejrozšířenější jsou perličky velikosti S 2-4 mm. Tapioca perly mají ve zdravé bezlepkové kuchyni široké využití od zvláčnění těsta, k zahušťování až k výrobě dezertů a pudinků, zpestření nápojů a čajů. /span /p p span style= color: #333333; Cena za měrnou jednotku 1000 g: 158 Kč /span /p
p span style= color: #333333; Otruby čistí a detoxikují celé trávení. Regulují hladinu správné glykemie, jsou účinným pomocníkem při hubnutí, jelikož udržují delší pocyt zasycení a zajišťují pravidelné vyprazdňování. Jsou vhodným doplňkem i ke snížení cholesterolu nebo jako prevence před kardiovaskulárními nemocemi. Obsahují vlákninu, bílkoviny, vitamin B, železo, hořčík a fosfor. /span /p p /p
p span style= color: #333333; Perličky škrobu (tapioca, sago, saboodana) se vyrábí z bílé dužiny hlíz manioku jedlého. Nejrozšířenější jsou perličky velikosti S 2-4 mm. Tapioca perly mají ve zdravé bezlepkové kuchyni široké využití od zvláčnění těsta, k zahušťování až k výrobě dezertů a pudinků, zpestření nápojů a čajů. /span /p
p span style= color: #333333; Sezamové semínko obsahuje kvalitní bílkoviny, esenciální mastné kyseliny, stopové prvky, vlákninu, je výborným zdrojem vápníku, fosforu, železa, zinku, draslíku. Obsah karotenu, zinku, hořčíku a vápníku dělá ze sezamu lék na vlasy, kůži a nehty, je prospěšný k prevenci a léčbě osteoporózy a zlomenin, pomáhá při léčbě poškozených chrupavek, páteře a zubů. /span /p p span style= color: #333333; Černý sezam je chuťově o něco výraznější než světlý. Používá se v asijské kuc
p Goji (godži) jsou sušené plody kustovnice čínské (lycium chinensis). Obsahují 18 druhů aminokyselin, včetně všech osmi esenciálních (např. tryptofan či isoleucin) a až 21 stopových prvků (např. zinek, železo, měď, vápník, germanium, selen a fosfor). Goji jsou jedním z nejbohatších zdrojů karotenoidů, což naznačuje už jejich jasně červená barva dále obsahují vitamíny C, B1, B2, B6 a E a další. /p