Kachní stehýnka pro Vás nejdříve pečeme s kmínem. Sádlo, které je pod kůží se postupně rozpouští a tím pak stehýnka během pečení poléváme. Potom je po dvou naskládáme do skleniček a zalijeme sádlem a výpekem.
Klasická úprava hovězího masa, které je ozvláštněno chutí čerstvě drceného pepře. Vlivem speciálně navržené sterilizace je maso šťavnaté a příjemné aromatické chuti. Tento produkt neobsahuje lepek.
Smetanové omáčky na těstoviny se těší stále větší oblibě. Připravili jsme pro vás tuto omáčku plnou hub podušených na másle a na cibulce, zjemněnou smetanou. Omáčku vaříme pouze z čerstvých hub - používáme žampiony a hlívu z českých pěstíren. Bílé víno podporuje harmonickou chuť omáčky - veškerý alkohol se zcela odpaří během vaření ještě před plněním do skleniček.
Představte si čerstvě utržená rajčata, která pečeme v troubě, až začnou karamelizovat a pustí šťávu. Z tohoto voňavého základu a ze zeleniny restované na panenském olivovém oleji pak vykouzlíme polévku krémové konzistence. Můžete ji doplnit nastrouhaným sýrem, těstovinami, rýží, nebo smetanou.
Strakaté fazole (také pinto fazole), které jsme použili do této polévky, mají výraznou chuť a moučnou konzistenci. Inspirací nám byl klasický Tex-Mex pokrm Chilli con Carne, můžete se tedy těšit na pikantnější polévku (ale není až tak moc ostrá). Fazole jsou napučené a nenadýmají.
Drobné bílé fazole vynikají jemnou, lehce oříškovou chutí. Tím, že jsme je nechali napučet, jsou lehčeji stravitelné a nenadýmají. Jsou bohaté na vlákninu, bílkoviny a hořčík, pomáhají snižovat vysoký krevní tlak V naší polévce, inspirované toskánskou recepturou, jsme s nimi nešetřili. Můžete se těšit na vyváženou chuť fazolí, čerstvé zeleniny, rajčatového základu a středomořského koření.
Vyzkoušejte exotiku v našem podání. Čočka, curry, zázvor, kokosové mléko - tyto ingredience vás zavedou do Indie a dálný východ. Polévka je výborná jen tak, ale dá se podávat s rýží jako obdoba indického pokrmu dhal. Černé čočce se říká kaviár chudých. Kaviár skutečně připomíná, proto také název Beluga. Má vynikající chuť připomínající oříšky, lehce stravitelná, s vysokým obsahem bílkovin, vlákniny a minerálů. Čočku necháváme napučet, čímž se stává lehce stravitelnou a nenadýmá.
Ovce byly odpradávna chovány v horských a podhorských oblastech Jeseníků. Jehněčí maso se zpracovávalo většinou za čerstva, nejběžnější úpravou bylo pečení s přidáním sezónní zeleniny a bylinek. Připravili jsme pro Vás tuto delikatesu, která získává jemné aroma díky nakládání do zeleniny a koření.
Mladé, čerstvě natrhané smrkové výhonky vrstvíme do nádoby střídavě s cukrem. Cukr vytahuje z výhonků šťávy, ve kterých se rozpustí a vzniká sirup, který filtrujeme a ještě dochucujeme šťávou z čerstvých citronů.
Jeřabinová džem má typickou chuť jeřabin s mírnou hořkostí, připomínající pomerančovou kůru. Plody jsou před vařením pasírovány, takže marmeláda je bez slupiček a zrníček.
Originální kombinace lahůdkové paštiky a Olomouckých tvarůžků. Dobře uzrálý tvarůžek položený na paštičku a zapečená přímo ve skleničce. V každé skleničce je skutečně jeden celý tvarůžek, který dodává výrobku nezaměnitelnou, typickou chuť.
Tato chuťově výrazná paštika z naloženého jeleního masa a brusinek je skutečnou lahůdkou pro znalce a milovníky zvěřinových specialit. K ČEMU SE JELENÍ PAŠTIKA HODÍ? Vyzkoušejte jelení paštiku podávat spolu s naším brusinkovým džemem, na jakémkoliv pečivu bude vynikající Jelení paštikou jistě potěšíte Vaše babičky a dědečky, typická chuť kvalitního jeleního masa je zanese zpátky do mladých let
Rakytník řešetlákový je zdomácnělý ovocný keř pocházející z východu, někdy zvaný sibiřský zázrak. Věděli jste, že plody rakytníku obsahují několikanásobně více vitamínu C než citrony? A nejen to, jsou nabušené antioxidanty a vitamíny skupiny B, D, E. Ale co je nejzajímavější - vitamínů zůstává pořád dost i po uvaření na džem. Zakládáme si na rychlé výrobě, aby si všechny cenné látky co největší sílu. Složení výrobku: šťáva z rakytníku (Hippophae rhamnoides), cukr, želírující látka - pektin
Borůvky na tento džem máme z Jeseníků, kde dozrávají postupně od nížin po hřebenové partie. Mají typickou, velmi silnou ovocnou chuť. Borůvkový džem je skutečná delikatesa, nejlepší na krajíc chleba s máslem. A co teprve, když se rozmíchá v domácím hustém jogurtu. Jo, a pokud vám ukápne na oblečení nebo na koberec, skvrna se těžko odstraňuje - hold kvalita je kvalita. Složení výrobku: lesní borůvky (Vaccinum myrtillus L.), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 170g
Babička chodívala se smaltovanou konvičkou na lesní mýtinu, kde vždycky rostly maliny. Ty do konvičky pěchovala, až byla šťáva až k hrdlu. Doma na odšťavňovacím mlýnku se vše propasírovalo, šup s tím do hrnce, zasypat cukrem a už se sbírala pěna. Celá kuchyně voněla malinami. Určitě vyzkoušejte její recept, skvělá je na lívance a palačinky. Složení výrobku: šťáva z malin (Rubus idaeus), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 175 g