Rum je macerovaný výběrem lokálních koření. Mistr rumu Steve strávil mnoho hodin cestami po ostrovech Mahé, Praslin a La Digue, než našel tu správnou kombinaci chutí koření od lokálních pěstitelů. Následně byl rum vylisován s přidáním dubových hoblinek ze sudu po víně Merlot. Na závěr zrál 60 dnů v sudech po bourbonu společně s osmiletým rumem z legendární destilerie Foursquare z Barbadosu.
Základ tohoto jedinečného rumu tvoří tradiční seychelský třtinový rum, který zrál v nových sudech z francouzskho dubu. Poté se mísí s tříletým ex-bourbon melasovým rumem a 8letým melasovým rumem z palírny Foursquare.
Kokosový rumový likér založený na bílém rumu Takamaka Rum Blanc. S tímto přírodně ochuceným kokosovým likérem se dostanete přímo do léta. Lze pít samostatně, nebo jako skvělá ingredience do letních koktejlů.
Jedná se o kombinaci rumů z kotlíkové a kolonové destilace, které byly vylisovány s jemnými částmi dubového dřeva ze sudů po bourbonu, což živému rumu dodává jemný nádech vanilky, pepřového koření a medu. V rumu rozpoznáte jasné tóny cukrové třtiny a pikantního ovoce, poseté pepřem, skořicí a vanilkovým luskem.
V této lahvi se pojí "pot still" destilovaný rum z cukrové třtiny, který zrál v sudech po portském víně s rumem destilovaným v koloně, který zrál tři roky v sudech po bourbonu. V závěru zrají spolu s osmiletým rumem ze světoznámé Foursquare destilérie z Barbadosu, čímž z odlišných destilátů vznikne dokonale harmonický rum.
Bílý rum Takamaka se vyrábí se trojitou destilací šťávy získané přímo ze seychelské cukrové třtiny. Následně je smíchán s trochou místního kreolského rumu a zředěn horskou ostrovní vodou.
Takamaka Bay Dark je vlajkovou lodí seychelské rodiny Takamaka rumů. Tento tmavý rum s příjemnou příchutí vanilky a karamelu si natolik podmanil obyvatele Seychel, že se stal nejoblíbenějším alkoholickým nápojem na celých ostrovech.
Blend rumů destilovaných v měděném destilačním kotlíku "pot still" a kolonovou destilací. Rum zrál 60 dnů v sudech po bourbunu a sudech z francouzského dubu. Plné tělo a sladkou chuť s odstíny vanilky získal macerací s dubovými hoblinami. Není doslazován ani barven.