Miso natto jsou fermentované, uvařené sojové boby. Díky fermentačnímu procesu rozkládá sojové složité bílkoviny a tudíž je natto mnohem snadněji stravitelné než samotné sojové boby. Jeho povrch je slizký a viskózní se sýrovitou strukturou. V asijských zemích natto slouží jako tradiční kondiment na rýži, přidává se do miso polévek a používá se zeleninovými pokrmy. Je to tradiční pochoutka japonského venkova. Složení: sója, ječmenný slad, zázvor, mořská řasa kombu, mořská sůl Vyrobeno přírodní fermentací
Je to dužina ze švestiček umeboshi, která se vyrábí odstraněním pecky a rozmačkáním na pastu. Pomáhá neutralizovat vnitřní prostředí a je vhodná jako zdroj minerálů, stop. prvků a enzymů pro maminku i pro miminko v bříšku.
Přírodní jablečná šťáva. S vodou v poměru 1:7 získáme jablečný mošt, neředěné můžeme přidat do čaje, těsta, krémů apod. Složení: přírodní jablečná šťáva
Přírodní jablečná šťáva. S vodou v poměru 1:7 získáme jablečný mošt, neředěné můžeme přidat k dochucení do čaje, těsta, krémů apod. Složení: přírodní jablečná šťáva
Koření vzniklé dlouhým pražením na malém plameni Použití: posiluje kvalitu krve a srdce (bylo-li oslabeno jin pokrmy a nápoji), zahání únavu, léčí astma a průjem, rozpuštěné v nápoji kuzu zahání migrénu. Výborné do zeleniny jako čína nebo do rýže jako přílohy, skvělá kombinace je také v polévce s kořenovou zeleninou. Složení: sójové miso, sezamový olej, lopuch, mrkev, lotus, zázvor
Javorový sirup je přírodní sladidlo získávající se z mízy především javoru cukrového nebo také javoru černého. Javorový sirup obsahuje především sacharózu a vodu a jen malé množství jiných cukrů jako je fruktóza a glukóza. Javoro vý sirup obsahuje velké množství kalorií, je ovšem výborným zdrojem manganu a zinku. Spolu s medem a třtinovým cukrem je javorový sirup zdravou velmi chutnou náhrdou za rafinovaný bílý cukr. Díky svému složení a nižšímu glykemickému indexu nezatěžuje slinivku. Bio certifikát
Arrowroot- škrobový prášek z Maranty třtinové (Maranta arundinacea). Ta pochází ze západní Indie a Ameriky. Arrowroot nemá žádnou chuť, koupíte ho pouze jako světlý bílý prášek nebo jako bílé hrudky. Použití Arrowroot může být použit k přípravě želé, protože má skvělé želírovací vlastnosti. Můžeme ho použít do sušenek, pudinků, želé, koláčů a teplých omáček. Můžeme ho použít i k přípravě exotických jídel jako jsou sladkokyselé omáčky. Lze použít i do vývarů Pomáhá při nemocích:Arrowroot je prospěšný pro
Tento Agar agar je výjimečné kvality původem z Japonska. Agar agar je přírodní želatina vyráběná z osmi druhů červených řas a používá se do krémů, polev, aspiků a na zdobení dortů.Agar agar obsahuje komplexní polysacharidy, které se podobají celulóze. Tradiční metoda výroby agar-agaru je sice zdlouhavější než moderní komerční metody, ale lépe respektuje přírodní zákonitosti a zajišťuje tak uchování všech živin. Agar-agar obsahuje železo, vápník, jód a další stopové prvky. Je velmi snadno stravitelný, má
Dobrušský kečup neobsahuje rafinovaný cukr a je bez přídavku chemických aditiv. Složení: voda, rajčatový protlak, pšeničný sirup, jablečný ocet, mořská sůl, sušená cibule, směs koření.
Jde o švestičky umeboshi fermentované s řasou Shiso a mořskou solí. Pomáhá neutralizovat vnitřní prostředí lidského organismu a je vhodná jako zdroj minerálů, stop. prvků a enzymů pro maminku i pro miminko v bříšku.
Javorový sirup je přírodní sladidlo získávající se z mízy především javoru cukrového nebo také javoru černého. Javorový sirup obsahuje především sacharózu a vodu a jen malé množství jiných cukrů jako je fruktóza a glukóza. Javoro vý sirup obsahuje velké množství kalorií, je ovšem výborným zdrojem manganu a zinku. Spolu s medem a třtinovým cukrem je javorový sirup zdravou velmi chutnou náhrdou za rafinovaný bílý cukr. Díky svému složení a nižšímu glykemickému indexu nezatěžuje slinivku. Bio certifikát
Sladký krémový rýžový dezert. Použití: v kombinaci s ovocem, vanilkou, skořicí, přidejte do pudingů, koktejlů, na sušenky či krémy do dortů. Složení: voda, 27% celozrnná rýže, koji (rýže, aspergillus oryzae), mořská sůl. Z ekologického zemědělství. Tipy: 1. Amasaké posypeme mákem s třtinovým cukrem.2. 1 l amasaké svaříme s 4 lžícemi kokosové moučky a 1 čokoládovým pudinkem.3. Amasaké rozmixujeme a dochutíme oříšky, semínky apod.4. Amasaké použijeme jako výchozí surovinu místo rýže a cukru do nákypů,
Přírodní jablečno-hrušková šťáva. S vodou v poměru 1:7 získáme jablečný mošt, neředěné můžeme přidat do čaje, těsta, krémů apod. Složení: jablečný a hruškový koncentrát 3:1
Přírodní jablečno-hrušková šťáva. S vodou v poměru 1:7 získáme jablečný mošt, neředěné můžeme přidat do čaje, těsta, krémů apod. Složení: jablečný a hruškový koncentrát 3:1
Složení: voda, 24% jáhly, koji (rýže, Aspergillus oryzae), mořská sůl Použití: v kombinaci s ovocem, vanilkou, skořicí, přidejte do pudingů, koktejlů, na sušenky či krémy do dortů Tipy: 1. Amasaké posypeme mákem s třtinovým cukrem.2. 1 l amasaké svaříme s 4 lžícemi kokosové moučky a 1 čokoládovým pudinkem.3. Amasaké rozmixujeme a dochutíme oříšky, semínky apod.4. Amasaké použijeme jako výchozí surovinu místo rýže a cukru do nákypů, přidáme do jahelníků apod.