Čínský zelený čaj pravý ochucený bergamotovou silicí. Typická chuť po citrusových plodech. Způsob přípravy: 8-12g čaje, 0,5 l vody, teplota vody 75-80°C , doba louhování 2-3 minuty. Původ: Čína
Velmi kvalitní černý čaj typu broken z provincie Nuwara Eliya. Drobně lámaný list s podílem tipsů. Nálev světlejší barvy, překvapivě výborné, plné a vyvážené chuti s lehce ovocnou složkou. Tip na přípravu: 7 - 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat cca 3-4 minuty.
Černý čaj assámského typu, dobře svinutý kvalitní list s nepatrným podílem tipsů, nálev lehce zemitě nasládlé, vyvážené, překvapivě dobré chuti. Tip na přípravu: 7 - 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat cca 3 - 4,5 minuty.
Assámský listový černý čaj vynikající kvality. Celistvý, drobnější až středně dlouhý list svinutý do tenčích jehliček s vysokým podílem zlatých tipsů. Nálev vynikající, plné, vyvážené, hutné, charakteristické, lehce květové chuti. Tip na přípravu: cca 8 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat cca 2 - 4 minuty, dle chuti.
Netradiční představitel kvalitního listového čaje z jihovýchodní části ostrova Sri Lanka (provincie East Matale), červenočerný, jen mírně svinutý, drobnější kudrnatý list, sytý, červenohnědý nálev plné, zemitě svíravé chuti. Tip na přípravu: 7 - 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat cca 4 minuty. Původ: Srí Lanka
Černý vysokohorský čaj z oblasti pohoří Nilgiri tzv. Modrých Hor v jižní Indii. Čaje z této oblasti se charakaterem a vzhledem podobají čajům z Assámu (s mírnější trpkostí) a Srí Lanky,. Velmi kvalitní, delší, celistvý list cejlonského typu s lehce kořeněnou vůní. Nálev výtečné, poměrně plné a bohaté, lehce medově nasládlé, kořeněné chuti charakteristické pro vysokohorské čaje. Tip na přípravu: cca 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat 3 - 4,5 minuty, dle chuti.
Standardní třída černého tureckého lámaného čaje z oblasti Rize, nálev silné a plné chuti, podává se silně slazený. Tip na přípravu: tradičně se tento čaj předpražuje na kovových pánvích, poté se přelitý vroucí vodou louhuje (popřípadě povaří) 3 - 5 minut, bývá zvykem tento velmi silný čaj osladit. Původ: Turecko
Pravý černý cejlonský čaj s príjemnou chutí, která je jemně svíravá. Typická vůně a chuť cejlonského čaje Vhodný k popíjení samotný, ale i na přípravu čaje masala nebo na přípravu anglického čaje s mlékem. Příprava: 7 - 9 g na 0,6 l vroucí vody, luhovat 4 minuty Původ: Srí Lanka
Černý čaj assámského typu, velmi drobný list s nepatrným podílem zlatavých tipsů, nálev lehce zemitě nasládlé, dobré chuti, patrného vysokohorského aroma. Tip na přípravu: 7 - 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat cca 3 - 4,5 minuty. Původ: Kenya
Kvalitní třída černého tureckého lámaného čaje z oblasti Rize, sytě červený nálev silné a plné chuti, podává se silně slazený. Tip na přípravu: tradičně e tento čaj předpražuje na kovových pánvích, poté se přelitý vroucí vodou louhuje (popřípadě povaří) 3 - 5 minut, bývá zvykem tento velmi silný čaj osladit. Původ: Turecko
Zelený čaj pravý. Tradiční japonská specialita složená z kvalitního zeleného čaje Bancha a leštěné rýže, která je obalovaná ve vynikajícím obřadním práškovém čaji Matcha. Tip na přípravu: cca 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat 1 - 2 minuty či déle, dle chuti. Chuť čaje lze ozvláštnit přidáním několika zrnek pražené rýže do hotového nálevu. Původ: Japonsko
Středně kvalitní třída vietnamského zeleného čaje z oblasti Thai Nguyen. Značně povzbuzující, výrazné chuti. Tzv. Lahodný čaj Příprava: 2-3g čaje, zalít 80-90°C horkou vodou a louhovat 2-3 minuty /vícekrát/. Původ: Vietnam
Sypaný činský čaj velmi dobré kvality, ztv. "slunečně žlutý" Příprava: 2-3g čaje zalijte 80-90°C horkou vodou a louhujte 2-3 minuty /vícenálevový/, u dalších nálevu se doporučuje 95-100°C voda a čas louhování 3-4minuty. Původ: Čína
Bezibiškový čaj si mohou úplně bez obav dopřát těhotné a kojící ženy i úplně nejmenší děti. Pro čaje bez ibišku je typická ještě jedná vlastnost, jsou příjemně nasládlé. Navíc všechny ingredience, které čaj obsahuje, můžete po vypití samotného čaje sníst. Složení: jablko, hruška, pomeranč kůra, rozinky, skořice granule, kokos chips, řepa plod Příprava: 1-2 čajové lžičky čaje zalít 300ml horké vody, nechat louhovat 15minut, poté pít. Může se pít teplý i studený. Původ: EU
Bezibiškový čaj si mohou úplně bez obav dopřát těhotné a kojící ženy i úplně nejmenší děti. Pro čaje bez ibišku je typická ještě jedná vlastnost, jsou příjemně nasládlé. Navíc všechny ingredience, které čaj obsahuje, můžete po vypití samotného čaje sníst. Příprava: 1-2 čajové lžičky čaje zalít 300ml horké vody, nechat louhovat 15minut, poté pít. Může se pít teplý i studený. Složení: jablko plod,rakytník plod,brusinka lyo.,brusinka slazená(cukr, antioxidant E330 kyselina citronová, bezinkový koncentr